گرگان - ایرنا - مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گلستان گفت: طرح پوشش فیبرنوری در تمامی شهرهای این استان در راستای تحقق شعار «گلستان؛ سرزمین هوشمند» در سفر دور دوم رییس جمهور به این خطه بهره‌برداری خواهد شد.

سیدحامد قدس علوی روز سه شنبه با حضور در مرکز خبرگزاری جمهوری اسلامی استان گلستان اظهار کرد: اجرای طرح مزبور در مناطق شهری استان از بهمن ماه سال ۱۴۰۱ به صورت شبانه‌روزی و در سه شیفت کاری شروع شده و تاکنون در ۲۹ شهر مرحله حفاری و کانال‌کشی به میزان ۴۷۵ کیلومتر به پایان رسیده است.

وی ادامه داد: اجرای فیبرنوری در شش شهر باقی مانده شامل گنبدکاووس، بندرگز، گمیشان، کلاله، رامیان و نوکنده با جدیت در دست پیگیری است.

قدس‌علوی گفت: طرح مزبور پیرو تفاهم‌نامه بخش خصوصی با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی بر ایجاد پوشش دسترسی مبتنی بر فیبرنوری در استان گلستان به اجرا درآمده که این حجم سرمایه‌گذاری و اجرای آن در طی این مدت در تاریخ اجرای پروژه‌های استان، بی‌نظیر است.

پوشش ۶۲ روستای فاقد دسترسی گلستان به شبکه ملی اطلاعات در دولت سیزدهم

قدس علوی، شتاب در ایجاد زیرساخت‌های ارتباطاتی در ۶۲ روستای فاقد دسترسی به شبکه ملی اطلاعات در استان را از دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم برشمرد و گفت: این اقدام اداره کل طی ۲۲ ماه از عمر این دولت مردمی انجام شده که پوشش ۲۹ روستای آن طی چهار ماه ابتدای سال جاری در یک کار جهادی و با برنامه‌ریزی انجام شده است.

وی ادامه داد: ۳۴ روستای گلستان فاقد دسترسی به شبکه ارتباطات هستند که حجم قابل توجهی از اجرای طرح روستاهای باقی مانده به دلیل اینکه قرار گرفتن در مناطق سخت گذر و کمتر توسعه یافته و مشکلاتی از قیبل برق رسانی و ایجاد جاده دسترسی تا محل احداث سایت ارتباطی دارند، اتصال این روستاها علاوه بر پیچیدگی فنی، نیازمند صرف زمان و هزینه بیشتر است.

وی خاطرنشان کرد: با برنامه‌ریزی و بسیج نیروها امید می‌رود تا پاییز سال جاری شاهد تکمیل پوشش باشیم هرچند برخی نقاط کم‌کیفیت باقی خواهد ماند که سعی می‌کنیم مشکل آن‌ها را نیز با تمهیداتی توسط اپراتورها رفع شود.

قدس علوی ادامه داد: روستاهای استان گلستان دارای پوشش اینترنت ۳۴/۹۶ درصدی است.


اجرای بیش از ۸۰ درصدی فاز اول پروژه فیبرنوری روستایی به سایت‌های ارتباطی

قدس علوی از اجرای بیش از ۸۰ درصدی فاز اول پروژه فیبرنوری روستایی (پروژه تار) به سایت‌های ارتباطی به طول ۱۰۵ کیلومتر در راستای ارتقا پهنای باند شبکه ارتباطات روستایی و کاهش شکاف دیجیتالی بین شهر و روستا در استان خبر داد و افزود: این طرح در گرگان، مینودشت، علی‌آبادکتول، کلاله، کردکوی و مراوه‌تپه شامل ۱۵۳ روستا با جمعیتی بالغ بر ۱۳۵ هزار و ۱۳۸ نفر به اجرا درآمده است که با برنامه ریزی صورت گرفته تلاش می‌شود در مرحله ۲ پروژه فیبرنوری روستایی به طول ۲۸۲ کیلومتر را تا پایان سالجاری اجرا کنیم.

اطلاعات نقشه ۱۹ دستگاه در سامانه پنجره واحدمدیریت زمین گلستان

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گلستان گفت: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین بعنوان یکی از ۲۳ پروژه اولویت دار دولت الکترونیک و با هدف پیشگیری از مفاسدزمین خواری و ساماندهی ارائه خدمات حوزه زمین و ساختمان و استعلامات راه‌اندازی شده است.

فعالیت سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در این استان که هشتم آذر سال ۱۴۰۱ رونمایی شده تاکنون ۱۹ دستگاه مرتبط اطلاعات نقشه را در سامانه بارگذاری کرده، پنج دستگاه در حال رفع نقص نقشه‌های ارسالی و هشت دستگاه در دست پیگیری است.

قدس علوی افزود: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین با عضویت ۲۷ دستگاه و با هدف ایجاد مانع برای هرگونه تصرف غیرقانونی و دست‌درازی به اراضی و املاک راه‌اندازی شده است.

به گفته وی متولی راهبری و هماهنگی سامانه بر عهده اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان است.

وی یادآور شد: اطلاعات تصاویر ماهواره ای پایش اراضی سامانه توسط ماهواره «خیام» هر پنج روز به روز می‌شود، استعلام اطلاعات از سوی دستگاه‌ها به صورت رایگان است.

سامانه پنجره واحد مدیریت زمین به نشانی iraneland.ir است و این سامانه به منظور فراهم ساختن سه امکان پایش اراضی کشور با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای، مدیریت درخواست متقاضیان خدمات حوزه زمین و همچنین مدیریت فرآیندهای بین دستگاهی قرار است، مانع هرگونه تصرف غیرقانونی و دست‌درازی به اراضی و املاک شود.

ارائه خدمات استانداری گلستان و شهرداری گرگان از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند

قدس‌علوی گفت: یکی از پروژه های برتر دولت الکترونیکی در دولت سیزدهم ، پنجره ملی خدمات دولت هوشمند است که با هدف تسهیل و تسریع در ارائه خدمات دولت به شهروندان به صورت الکترونیکی، یکپارچه و متمرکز راه‌اندازی شده است.

وی انجام تکلیف بند «ج» تبصره هفت قانون برنامه بودجه سال ۱۴۰۲ را مهم‌ترین موضوع دولت الکترونیکی در سال پیش رو دانست و افزود: این بند قانونی به طور صریح ارائه تمامی خدمات دستگاه‌های دولتی را از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند تاکید می‌کند.

وی گفت: مقرر شده است تا آبان سال جاری ارائه تمامی خدمات دستگاه‌های دولتی از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند صورت گیرد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گلستان افزود: شهروندان می‌توانند با مراجعه به پنجره ملی و با یکبار احراز هویت به همه خدمات و سامانه های دولتی دسترسی داشته باشند با استفاده از امکانات موجود، خدمات مورد نیاز خود را به سادگی و به صورت آنلاین از جمله خدمات ارائه شده پرکاربرد شامل ثبت‌نام کتب درسی و دریافت کارنامه تحصیلی دانش آموزان، ثبت‌نام طرح تشویق فرزندآوری و جوانی جمعیت، ثبت‌نام طرح اینترنت رایگان به خبرنگاران، ثبت‌نام متقاضیان یارانه، ثبت‌نام اینترنت رایگان به سه دهک اول درآمدی، دریافت کنند.

قدس علوی افزود: طبق آخرین آمار ارائه شده، تاکنون ۱۳۴ دستگاه به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند متصل شده و سه هزار خدمت یا زیرخدمت در حال ارائه است.

ثبت‌نام وام اشتغالزایی برای کسب و کارهای بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گلستان گفت: ثبت‌نام از متقاضیان برای استفاده از تسهیلات بانکی از محل بند «الف» تبصره ۱۸ در راستای ایجاد فرصت‌های شغلی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در این استان از ابتدای مرداد ماه سال جاری در قالب سامانه «توان آفرین» به صورت غیرحضوری به اجرا در می‌آید.

قدس‌علوی افزود: امسال به ازای هر متقاضی واجد شرایط برای ایجاد فرصت شغلی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداخت پنج میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده که نسبت به سال مالی قبل از رشد ۱.۵ برابری برخوردار است.

به گفته وی پرداخت تسهیلات بانکی با هدف توسعه اقتصاد دیجیتال و با اولویت حمایت از طرح‌های ویژه ملی، حمایت از طرح های توسعه سکوها و کسب و کارهای ارایه دهنده خدمات آزادکاری وخدمات آموزشی اشتغال محور و خود اشتغالی بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، حمایت از دفاتر خدمات ارتباطی (دفاترخدمات پیشخوان دولت –شهری و روستایی)، حمایت از طرح‌های پیشران، حمایت از طرح‌های تولیدی صادرات محور، حمایت از طرح‌های دانش‌بنیان با فناوری بالا، حمایت از طرح‌های سرمایه‌گذاری نیمه‌تمام با پیشرفت فیزیکی بالا، حمایت از سرمایه در گردش (تثبیت اشتغال) شرکت‌های بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گلستان گفت: در سال ۱۴۰۱ به میزان ۳۰۵ میلیارد ریال تسهیلات بانکی از محل بند «الف» تبصره ۱۸ برای اشتغالزایی ( ایجادی و تثبیتی) ۱۷۲ نفر پرداخت شده است.

قدس علوی افزود: امسال برای ایجاد اشتغال در حوزه فناوری و ارتباطات استان، محدودیت تسهیلات بانکی نداریم.

نبود محدودیت صدور مجوز راه‌اندازی دفتر پیشخوان شهری و روستایی

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گلستان از نداشتن محدودیت در صدور مجوز برای راه‌اندازی دفتر پیشخوان خبر داد و گفت: از سیزدهم خردادماه سال ۱۳۹۷ و براساس ماده ۳ قانون اصلاح مواد ۱و ۶و ۷ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، محدودیتی در صدور مجوز برای راه‌اندازی دفاتر پیشخوان شهری و روستایی وجود ندارد.

قدس‌علوی ادامه داد: از شرایط کسب مجوز و راه‌اندازی دفتر پیشخوان شهری و روستایی به ترتیب وجود ۵۰ و ۲۰ متر مربع فضا است.

به گفته وی، اکنون در استان گلستان ۲۲۹ دفتر شهری و ۳۴۸ دفتر روستایی مشغول فعالیت است.