به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «رضا باکری» در دومین همایش صنعت لبنیات و صنایع وابسته افزود: توسعه صنعت لبنی و افزایش تولیدات نیازمند توزیع عادلانه ثروت و افزایش توان قدرت خرید خانوارها است.
دبیر انجمن صنایع لبنی اظهار داشت: در مسیر رشد توسعه و تولید بایستی سرمایه گذاری شود و در افزایش توان خرید خانوار و طبقات متعدد جامعه باید رشد درآمد مدنظر قرار گیرد.
وی تصریح کرد: سرانه مصرف ریشه اصلی رشد تولید است. پس بهتر است به آن بیاندیشیم تا تولید رشد داشته باشد.
۱۱.۲ میلیون تن تولید شیرخام
«احمد مقدسی» رییس انجمن صنفی گاوداران نیز در این مراسم گفت: آمار دقیقی درباره تولید شیر خام در کشور وجود ندارد، اما برای برنامهریزی تولید نیازمند آمار هستیم به طوری که مرکز آمار ایران میزان تولید شیرخام در کشور را ۸.۳ میلیون تن و وزارت جهاد کشاورزی این رقم را ۱۱.۲ میلیون تن عنوان میکند، که از نظر ما آمار جهاد کشاورزی دقیق است.
وی تصریح کرد: دولت با اعطای نهادههای دامی با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی به دنبال آن است که محصول نهایی ارزانی به دست مصرف کنندگان برسد. اما این هزینهها در مسیر دقیق خود قرار نمیگیرد به طوری که باعث ایجاد رانت در این بخش شده و علاوه بر کاهش کیفیت محصول، رقابت را از بین برده است.
رییس انجمن صنفی گاوداران اظهار داشت: تنها ۲۰ درصد قیمت شیرخام را نهادههای دامی وارداتی تشکیل میدهند. اما با توجه به اختصاص همین ارز برای تامین نهاده های دامی، دولت اختیار قیمت گذاری را از تولیدکنندگان گرفته و خود نرخگذاری دستوری انجام میدهد که این موضوع به نفع تولید نیست.
مقدسی اضافه کرد: حال در صورتی که ارز ۲۸۵۰۰ تومانی نهادههای دامی حذف شود، قیمت شیرخام از ۱۵ هزار تومان فعلی به ۲۰ هزار تومان افزایش مییابد و بخشی از مصرفکنندگان نمیتوانند این محصول را خریداری کنند و مزیت صادراتی خود را نیز از دست می دهد.
وی راهکار این مشکل را حذف ارز نیمایی واردات نهاده های دامی و پرداخت یارانه نقدی به اقشار آسیب پذیر عنوان کرد.