به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمد نجفی» روز سه شنبه در جلسه هماهنگی موکب های اربعین در فرمانداری قصرشیرین، افزود: قصرشیرین از دیرباز جایگاه اصلی تردد زوار بوده است و این افتخار را دارد که میزبان زائران اربعین حسینی است و این افتخار از گذشتگان به ما رسیده است.
وی اظهار کرد: پذیرایی از زائران اربعین یک افتخار بزرگ است و هر قدمی که ما در راه اهل بیت و میزبانی زوار و خدمت به امام حسین (ع) برداریم در واقع برکت و آثار خیر آن به زندگی ما برمی گردد.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: اعتقاد ما و سیاست دولت این است که اربعین با محوریت مردمی برگزار شود و از این رو باید تمامی ظرفیت های مردمی را برای پذیرایی مطلوب و شایسته از زوار به کار گیریم.
نجفی ادامه داد: ما به عنوان کسی که در جمهوری اسلامی ایران به عنوان ام القرای جهان اسلام زندگی می کنیم باید در راستای هر چه بیشتر و بهتر برگزار شدن اربعین حسینی و مردمی برگزار شدن آن تلاش کنیم.
وی گفت: سال گذشته شاهد تردد ۵۰۰ هزار نفر از زائران اربعین از مرز خسروی بودیم که با توجه به توافق اولیه برای ۲۴ ساعته شدن مرز خسروی بین ۲ کشور جمهوری اسلامی ایران و مقامات عراقی امسال شاهد چند برابری شدن جمعیت زائرانی خواهم بود که از مرز خسروی عازم عراق می شوند.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: ما باید برای پذیرایی، اسکان و موضوع بهداشت زوار پیش بینی ها ی لازم را داشته باشیم و با بسیج همه امکانات بتوانیم یک سفر معنوی ایمن و آسان را از مرز خسروی به عنوان اصلی ترین مرز و قدیمی تر مرز با عراق فراهم کنیم که سال گذشته ۲۰ موکب در قصرشیرین و مرز خسروی فعال بود که امسال باید این موکب ها افزایش یابد.
۱۸۲ موکب مردمی تاکنون در سامانه ثبت نام کرده اند
رییس ستاد عتبات عالیات استان کرمانشاه نیز گفت: تا کنون ۱۸۲ موکب مردمی در سامانه ثبت نام کرده اند و دارای پروانه هستند.
«بهمن صحرایی»، از تمامی افرادی که قصد برپایی موکبدارند خواست در راستای برنامهریزی دقیق برای برگزاری مراسم اربعین حسینی (ع) و با توجه به میزان تعهد و تواناییهایشان در سامانه موکبداران این ستاد ثبت نام کنند.
وی اظهار کرد: ستاد عتبات عالیات با ثبت نام موکب ها به سمت انسجام بیشتر موکب های مردمی برای استفاده از توانایی آن ها است از این رو هر موکبی که قصد فعالیت در ایام اربعین را دارد باید در این سامانه ثبت نام کند.
او ادامه داد: با ۲۴ ساعته شدن مرز خسروی باید فعالیت موکب ها نیز بیشتر شود از این رو ما باید با کمک مردم و دستگاه ها ی اجرایی در راستای پذیرایی مطلوب و شایسته از زوار برای حضور در این کنگره بزرگ جهان اسلام بتوانیم جهادی خدمت کنیم.
رییس ستاد عتبات عالیات استان کرمانشاه گفت: برنامه ریزی های لازم انجام شده تا بتوانیم در حوزه ماموریت محوله در راستای پذیرایی و اسکان بتوانیم ظرفیت ها را برای این امر معنوی به کار بگیریم چون خدمت به زوار توفیقی است که نصیب مردم استان کرمانشاه و به خصوص شهرستان قصرشیرین شده است.
صحرایی اضافه کرد: توافق اولیه ما ساعت ۵ صبح تا ۷ عصر بوده که اکنون مقامات ۲ کشور توافقی در رابطه با ۲۴ ساعته شدن مرز خسروی در ایام اربعین داشته اند که ما باید برای هر ۲ حالت آمادگی و برنامه ریزی کامل را داشته باشیم.
وی از ظرفیت تمامی آموزشگاه ها، مساجد، مراکز اسکان و بخش مردمی برای اسکان و پذیرایی از زائران تاکید کرد و گفت: تلاش بر این است که این حرکت معنوی به یک حرکت مردمی تبدیل شود.
صحرایی گفت: ما باید با حرکت و تلاش جهادی بتوانیم خسروی را به جایگاه واقعی خود برسانیم چون زمانی که هیچ یک از مرزها نبودند مرز خسروی تنها مرز برای عبور زائران به عتبات عالیات بود این موضوع باید نهادینه شود که در این رابطه نیز به دنبال این هستیم که موکب داران و عوامل خدمات رسانی به زوار بعد از اربعین از مرز خسروی عازم کربلای معلا شوند.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.