به گزارش ایرنا، جبارعلی ذاکری، روز سه شنبه در همایش شهرداران استان در آذرشهر اظهار کرد: زمانی این وضعیت مطلوب می شود که شهروندان بدون مراجعه به شهرداری ها، خدمات مورد نیاز خود را از طریق اینترنت یا سازمان های مردم نهاد دریافت کنند.
وی با اظهار امیدواری به اینکه تا پایان سال از بین ۷۲ شهر استان تعداد قابل قبولی از آن ها این طرح را اجرا کنند، اعلام کرد: شهرداری آذرشهر نیز زیرساخت اولیه را در این زمینه فراهم کرده و از شهرهای موفق در این طرح بوده و برای عملیاتی کردن آن نیازمند نرم افزارهای خاص است.
وی، از رتبه بندی شهرها به لحاظ هوشمندسازی خبر داد و گفت: تعدادی از شهرهای استان گام های خوبی در این زمینه برداشته و زیرساخت های اولیه را ایجاد کرده اند و برخی شهرها نیز در حال ایجاد این زیرساخت ها هستند .
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی گفت: اجرای این طرح نیاز به دانش افزایی در داخل مجموعه شهرداری ها، تامین برنامه ها، نرم افزارها و اطلاعات و بارگذاری داده های شهری جمع آوری شده از طریق پهپادها و سیستم های نوین جمع آوری اطلاعات در سامانه دارد.
شهرداری ها با نوسازی بافت های فرسوده از بسته های تشویقی بهره مند می شوند
با اشاره به اینکه دولت تسهیلات ویژهای برای نوسازی بافتهای فرسوده شهری و ناوگان حمل و نقل عمومی در اختیار شهرداریها قرار میدهد، افزود: در سال جاری بسته های تشویقی از سوی وزرات راه و شهرسازی برای نوسازی بافت های فرسوده شهری در نظر گرفته و به شهرداران ابلاغ شده تا شهرداران با تبیین این بسته ها به مردم، آنان را به استفاده از این مشوق ها برای نوسازی بافت فرسوده تشویق کنند.
وی اظهار کرد: در کنار این مشوق ها، تسهیلات خاصی از سوی دولت برای تامین ماشین آلات سنگین به شهرداری ها نسبت به درجه بندی شهرها و امکانات موجود آن ها ارایه می شود و با پیگیری های لازم تعدادی از ماشین آلات سنگین امسال در اختیار این شهرداری ها قرار می گیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به تسهیلات دولت برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی و اتوبوس ها درون شهری و بین شهری، گفت: در قانون بودجه نیز قیر رایگان به شهرداری ها به ویژه شهرداری های دارای بافت فرسوده در نظر گرفته شده است تا شهرداری ها با ایجاد زیرساخت های خدماتی و توسعه معابر، زمینه را برای نوسازی این بافت ها و اماکن مسکونی فراهم کنند.
همایش شهرداران استان در جهت تبیین سیاست های کلان دولت و تسریع در انجام امور شهری برگزار می شود
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی گفت: همایش شهرداران استان در جهت تبادل افکار، انتقال تجربه، دانش افزایی شهرداران، تبیین سیاست های کلان دولت، تسریع در انجام فعالیت ها و جهت دهی به فعالیت های شهرداران انجام می شود.
ذاکری، ادامه داد: برگزاری این همایش ها به صورت سه ماهه پیش بینی شده است و در آن ابلاغیه ها، توصیه ها، بخشنامه ها و مواردی که در جهت توسعه شهری و تسریع در انجام امور لازم است به شهرداری ها از سوی مدیران ذیربط استان تبیین می شود.
وی یادآور شد: در این همایش ها تجربیات موفق شهرداری ها برای افزایش درآمد شهرداری ها و توسعه پایدار شهری بیان شده و سیاست های کلان ابلاغی از سوی وزارت کشور و راه شهرسازی در این جلسات مطرح می شود و موانع پیش روی شهرداری ها مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و برای رفع آن ها چاره اندیشی می شود.
بودجه شهرداری های استان در سال جاری بیش از ۲ برابر افزایش یافت
مدیرکل امور شهری و شوراهای استاندار آذربایجان شرقی نیز در این همایش با بیان اینکه بودجه شهرداری های استان در مقایسه با بودجه شهرداری های همتراز پایین بود، گفت: با پیگیری و انجام اقدامات لازم، در سال گذشته بودجه شهرداری های استان ۳۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش یافت.
مرتضی موحدنیا، افزود: در ادامه سیاست های افزایش بودجه شهرداری های استان، در سال جاری نیز بودجه شهرداری ها نسبت به سال گذشته ۲ برابر افزایش یافت و از حدود ۱۱ میلیارد تومان به حدود ۲۳ میلیارد تومان رسید.
وی با اشاره به اینکه روند تحقق بودجه شهردارهای استان در ماه های اخیر مطلوب بوده است، اظهار کرد: میزان علاقه مندی سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در استان نسبت به سال گذشته افزایش یافته و شهرداران سایر شهرها نیز علاقه مند استفاده از تجربیات موفق شهرداران استان در زمینه مدیریت شهری هستند.
مدیرکل امور شهری و شوراهای استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه مدیریت شهری سخت و در عین حال لذت بخش است، گفت: برای سال بعد نیز برنامه ریزی های خوبی برای حفظ جایگاه شهرداری استان در بین شهرداری های کشور انجام شده است.
موحدنیا، خواستار تدوین برنامه از سوی شهرداران استان شد و ادامه داد: در راستای کمک دولت به شهرداری ها، ۱۳ هزار تن قیر رایگان به شهرداری های استان به غیر از تبریز تعلق گرفته بنابراین شهرداری ها باید نهضت آسفالت را در شهرها و دهیاران در روستاها اجرا کنند.
وی با تاکید بر ثبت اطلاعات شهرها در سامانه شهرسازی ها، یادآور شد: آذربایجان شرقی در این زمینه در رتبه ۳۱ قرار دارد و این رتبه در شان این استان نبوده و شهرداری ها باید با ثبت اطلاعات در این سامانه، این رتبه را بهبود دهند.
مدیرکل امور شهری و شوراهای استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه آذربایجان شرقی استان معین «تمرچین» در اربعین حسینی انتخاب شده است، گفت: این استان باید در ارایه خدمات شهری، آتش نشانی و سایر موارد به این پایانه مرزی کمک کند و شهرداران نیز باید در این راستا پای کار باشند.
موحدنیا، با انتقاد از عدم استقبال شهرداران از تسهیلات دولتی برای احداث و تامین تجهیزات و امکانات در شهرها، افزود: این تسهیلات تا ۲۰ میلیارد تومان پرداخت می شود.
در این همایش تعدادی از شهرداران استان با اشاره به مشکلات مربوط به حوزه مدیریت شهری، برنامه ها و تجربیات خود برای حل معضلات و مشکلات شهری را مطرح کردند.