تارنمای ایندیا اجوکیشن دایری هند، کارشناسان دانشگاه کوئینز بلفاست در ایرلند شمالی برای کنترل موثر سرطان سینه، ایمپلنت چاپ چهار بعدی ابداع کردند.
این ایمپلنتهای چندمنظوره جدید به گونهای برنامهریزی شدهاند تا با تغییر اندازه، بهتر در حفره سینه قرار گیرند که به شخصیسازی ایمپلنت منجر میشود و در نتیجه زیبایی و اطمینان را برای کسانی که سرطان سینه دارند یا داشتهاند، بهبود میبخشد.
ایمپلنت ها همچنین توانایی انتشار داروهای شیمی درمانی را دارند. شیمی درمانی از بیماران در برابر بازگشت سلول های سرطانی محافظت می کند.
این پژوهش نوآورانه در مجله ساینس دایرکت منتشر شده است.
این مطالعه توسط گروهی از محققان دانشکده داروسازی در دانشگاه کوئینز بلفاست به سرپرستی دیمیتریوس لامپرو، رئیس بخش ساخت و تولید پیشرفته انجام شده است. این محققان در این مطالعه با لوکا کاستاری از دانشگاه اوربینو کارلو بو در ایتالیا همکاری کردند.
سرطان سینه دومین سرطان شایع در سراسر جهان به ویژه در بین زنان است. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت بیش از ۲.۳ میلیون مورد در سال سرطان سینه بروز می کند که حدود ۳۰ درصد موارد در اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند. این سرطان شایع ترین سرطان در میان بزرگسالان است. سالانه حدود ۱۴۰۰ زن در ایرلند شمالی به سرطان سینه مبتلا می شوند.
فناوریهای نوظهور مانند چاپ چهار بعدی، فرصتی برای بهبود مدیریت سرطان سینه از طریق ابداع ایمپلنتهای هوشمند فراهم کرده است. چاپ چهار بعدی ساخت سه بعدی اشیای پویا است که قادر به تغییر مورفولوژی یا ویژگی های خود هستند. این تغییرات قابل پیش بینی و برنامه ریزی است و در اثر یک یا چند محرک خارجی مانند تغییر در pH، دما، رطوبت، نور یا وجود میدان مغناطیسی فعال می شوند.
تیم تحقیقاتی ایمپلنتها را از طریق یک چاپگر زیستی چهار بعدی حاوی دوکسوروبیسین، تولید کردند که به ایمپلنتها امکان تغییر اندازه را میدهد تا بهتر در حفره سینه قرار گیرند. این ایمپلنتهای جدید با توجه به اندازه کوچک، مقرون به صرفهتر و تولید آنها راحت تر است و در بیمارستانها برای درمان مستقیم و شخصی افراد می توان آنها را آماده کرد که هزینهها را کاهش میدهد و گزینههای بهتری را برای بیماران فراهم میکند.
پروفسور دیمیتریوس لامپرو، سرپرست پروژه و رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه کوئینز بلفاست، در مورد اهمیت این تحقیق نوآورانه، گفت: این ایده نوآورانه پس از گفت و گو با پزشکان و بیماران شروع شد و آنها چالش های موجود در عملیات، مدیریت و زندگی روزمره را شرح دادند. با ساخت این ایمپلنتهای چاپ چهار بعدی، حفره سینه پس از جراحی میتواند با ایمپلنتی پوشانده شود که خاصیت ارتجاعی سینه را تقلید میکند و با انتشار یک داروی شیمیدرمانی که مانع از عود تومور می شود، امکان کنترل بهتر سرطان سینه را فراهم می سازد.
دکتر نیام باکلی از دانشکده داروسازی و مسئول ارزیابی آزمایشگاهی این ایمپلنتهای جدید، گفت: شیمیدرمانی نقش مهمی در درمان سرطان سینه دارد، اما با عوارض جانبی شدید همراه است. استفاده از چنین فناوریهای جدیدی امکان ارسال متمرکز دارو به محل مورد نظر را فراهم می کند و میتواند به درمان موثرتر و راحت تر بیمار کمک کند.