به گزارش ایرنا، حسین رنجبر اقدم شامگاه سهشنبه در جلسه مدیریت بحران اردبیل با اشاره به این که کشاورزی مدرن از رابطه بین شرایط جوی پایدار مانند بارندگی، آفتاب، دما، رطوبت، هوا و زمینهای بارور استفاده میکند ، اظهار کرد: به موضوع پایش و پیشآگاهی عوامل خسارتزای گیاهی و حفظ محصولات کشاورزی از گزند و آسیب عوامل خسارتزای زیستی باید بر اساس دادهها و اطلاعات هواشناسی در استانهای مختلف کشور توجه ویژه شود.
وی همچنین با اشاره به خالی بودن جای آمادگاه مبارزه با آفات و بیماریهای گیاهی در شمال غرب کشور از هدفگذاری راهاندازی آن در اردبیل خبر داد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: اخیرا آمادگاه مبارزه با آفات و بیماریهای گیاهی در جنوب شرق کشور افتتاح شد و مقرر است این آمادگاه در استانهای شمال غرب کشور با اولویت استان اردبیل راهاندازی شود.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه اردبیل به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص و شرایط بحرانی و نوع کشت در معرض آسیب و مخاطره است راهاندازی آمادگاه مبارزه با آفات و بیماریهای گیاهی در این استان در اولویت وزارت جهاد کشاورزی است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور بیان کرد: آمادگاه مبارزه با آفات و بیماریهای گیاهی با هدف کنترل آفات عمومی و قرنطینهای در استانها مدنظر قرار گرفته تا به عنوان یک مرکز اورژانسی برای مقابله با تهدیدات احتمالی عمل کند.
رنجبر با اشاره به شیوع بیماری سفیدک دروغی سیب زمینی اردبیل افزود: این بیماری نه تنها در اردبیل در دیگر استانها هم شیوع یافته و اقدامات اولیه هم برای مبارزه با این بیماری انجام گرفته است.
وی ادامه داد: در بازدید از مزارع سیب زمینی اردبیل هیچ گونه کمبود سموم مشاهده نشد و عملیات سمپاشی مزارع از سوی سیب زمینی کاران به صورت کامل انجام شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: نیاز است سیب زمینی کاران حساسیت بیشتری برای دفع آفات داشته باشند ، ضمن اینکه کارشناسان کشاورزی هم ارتباط مداوم با کشاورزان داشته و راهنمایی های لازم را در ارتباط با چگونگی مبارزه با آفات به سیب زمینی کاران ارائه دهند.
رنجبر با بیان اینکه مدیریت سموم در مزارع باید در دستور کار قرار بگیرد، افزود: مزارعی که آلوده به انواع بیماری بویژه سفیدک دروغی شده به هیچ عنوان نباید از آن به عنوان بذر استفاده شود و سیب زمینی کاران دقت داشته باشند که برای کشت سیب زمینی در سال آینده حتما از بذر سالم استفاده کنند.