به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، مریم بحرالعلومی نویسنده، کارگردان و تهیهکننده فیلم شهربانو از آثار حاضر در نخستین جشنواره بینالمللی در نشست نقد و بررسی این فیلم که با اجرای میثم کریمی برگزار شد،گفت: این فیلم اواخر سال ۹۸ فیلمبرداری شد. شهربانو قصه یک مادر خطاکار است که به همین واسطه به حبس ابد محکوم میشود و زمانی که برای مرخصی میآید متوجه اتفاقاتی در خانوادهاش میشود و از هم گسیختی این خانواده تصویر جدیدی به این مادر میدهد. پاسیو و شهربانو هر دو نگاه زنانه دارد و من به نوعی مشکلاتی را در حوزه زنان مد نظر قرار دادم که چالشیتر است؛ البته در فیلم سوم با نام قطع فوری باز هم به موضوع زنان پرداختهایم.
بحرالعلومی بیان کرد: خودم را می گویم«فیلمساز اجتماعی آنقدر که خود را مکلف به بیان مسایل اجتماعی میداند باید خود را موظف به چگونگی پرداخت آنها هم بداند»، شاید به عنوان فیلمساز وظیفهای در ارائه راهکار نداریم اما باید بدانیم چگونه روایت و از چه زاویهای به مسأله ورود میکنیم ما نباید به هیچ عنوان ترحم برانگیز و حقیرانه با موضوعات زنان برخورد کنیم آن غرور زنانه که به شدت در پرداختن شخصیت شهربانو برایم مهم بود حتی در انتخاب بازیگران هم اهمیت داشت.
حمایت نشود شاهد مرگ سینمای دغدغهمند خواهیم بود
کارگردان شهربانو خاطرنشان کرد: فیلمسازی به شکل مستقل امروز دیگر نشدنی است، قاطعانه میگویم دیگر کسی به عنوان فیلمساز با بودجه مستقل نمیتواند فیلمی تولید کند. وقتی از سینمای دغدغهمند صحبت میکنیم باید بگوییم امروز این نوع سینما بیشتر به حمایت نیاز دارد. اگر حمایت صورت نگیرد در سالهای آتی شاهد مرگ سینمای دغدغهمند خواهیم بود.
بحرالعلومی گفت: زنان جامعه ما با مسایل زیادی روبهرو هستند، اما اینکه روی کدام یک میتوان دست گذاشت مسأله مهمی است. موضوعات زیادی برای من قابل توجه هستند اینکه این جشنواره به صورت موضوعی خانواده و زن را دغدغه خود قرار داده، به نظرم اتفاق خوبی است.
به گزارش ایرنا، نخستین جشنواره بینالمللی فیلم حوا به همت بنیاد بینالمللی گوهرشاد تا ۲۳ تیر ماه سال جاری در سطح کشور و از ۲۰ تا ۲۳ در تهران برگزار خواهد شد. این رویداد محوریت موضوع زنان و خانواده را در دستور کار خود دارد و با همکاری مراکز و سازمانهای فرهنگی مختلف فعالیت خود را دنبال میکند.