تهران- ایرنا- مصرف برق در کشور این روزها در حالی رکوردهای متعددی را از خود به‌جای می‌گذارد که تا امروز هیچ قطعی برنامه‌ریزی‌شده‌ای اتفاق نیفتاده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، تابستان سال ۱۴۰۰ بود که خاموشی‌های گسترده در شبکه برق امان مردم را بریده بود و هر روز مردم منتظر بودند در اوج کار و گرما برق برود.

خاموشی‌ها موجی از انتقادها و نارضایتی‌ها را به همراه داشت و در بخش تولید کشور هم خسارات جبران‌ناپذیری به همراه داشت.

این روند تداوم داشت تا آنکه دولت سیزدهم سکان اداره امور را برعهده گرفت و با آگاهی از این نارضایتی اقدام برای کاهش آن را سرلوحه فعالیت‌های وزارت نیروی دولت سیزدهم قرارداد.

وزارت نیرو هم از همان ابتدا برنامه برای تأمین برق مطمئن و پایدار را در دستور کار قرارداد.

پیش‌بینی‌های نشان از آن داشت که اگر روند تابستان ۱۴۰۰ تداوم می‌یافت دامنه خاموشی‌ها گسترده‌تر تابستان ۱۴۰۱ را هم در برگیرد.

اما اقدام‌های برنامه‌ریزی‌شده وزارت نیروی دولت سیزدهم سبب شد نه‌تنها تأمین برق موردنیاز انجام شود؛ بلکه کم‌ترین میزان خاموشی نیز رخ دهد و تابستان ۱۴۰۱ بدون خاموشی پشت سر گذاشته شد.

همین موفقیت سبب شد وزارت نیرو از مهر سال گذشته با تدوین ۱۴۰ برنامه عملیاتی خود را برای تابستان ۱۴۰۲ آماده کند.

برنامه‌هایی با محوریت توسعه نیروگاهی و مهم‌تر از آن اعمال روش‌های مدیریت مصرف در سمت مصرف‌کننده در دستور کار قرار گرفت.

وزارت نیرو برای تابستان امسال و در بخش مدیریت مصرف پاداش صرفه‌جویی به میزان ۲۰ برابر قیمت فروش برق به مشترکان اختصاص داد و در بخش اداری هم برخورد سخت‌گیرانه با اداره‌های پرمصرف را برنامه‌ریزی کرد.

اکنون و در تابستان ۱۴۰۲ روند افزایشی مصرف برق در کشور از سیزدهم تیرماه با مصرف ۶۹ هزار و ۴۰۴ مگاوات آغاز شد و روزبه‌روز بر میزان مصرف افزوده شد.

این روند همچنان ادامه داشت تا آنکه به ۷۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات در آخرین رکورد رسید.

البته پیش‌بینی‌شده میزان مصرف تا ۷۳ هزار مگاوات و بیشتر هم برسد.

با وجود این میزان مصرف که البته پیش‌بینی‌شده بود تاکنون قطعی برنامه‌ریزی‌شده رخ نداده و مردم تا امروز شاهد قطع برق نبودند.

در همین باره سخنگوی صنعت برق گفت: تاکنون قطعی برنامه‌ریزی شده در برق نداشتیم و قطعی‌هایی که رخ‌داده بر اثر حوادث و گرمای هوا بوده است.

«مصطفی رجبی مشهدی» در گفت‌وگویی افزود: پیش‌بینی می‌شود مصرف برق کشور با بیشترین رشد (۶ درصد) به عدد ۷۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات برسد که برای تأمین برق تا این میزان برنامه‌ریزی شده است که بتوانیم پاسخگو باشیم.
سخنگوی صنعت برق خاطرنشان کرد: تاکنون توانسته‌ایم این میزان برق را بخشی از طریق نیروگاه‌ها و بخشی هم با طرح‌های مدیریت مصرف تأمین کنیم.