تهران- ایرنا- دبیر نخستین جشنواره فیلم بین المللی «حوا» گفت: جای جشنواره‌ای با مضمون زن و خانواده در سال‌های اخیر سینمای ایران خالی بود و چه بسا نبود چنین رویدادهایی منجر به توجه کم در پرداختن به موضوع زن و خانواده در سینما و مستند شده است. 

مهدیه سادات محور در گفت و گو با خبرنگار سینمایی ایرنا در این باره که چقدر به نقش زنان در سینمای ایران توجه شده است؟ گفت: اگر چنین جشنواره‌هایی راه بیافتد و شورای سیاستگذاری جشنواره‌ها از این موضوع استقبال کند قطعا فیلمسازان و سینماگران به این سو اقبال پیدا خواهند کرد و نتیجه این می‌شود که بازنمایی مطلوبی از زنان در سینمای ایران داریم.

وی افزود: در صورت چنین موفقیتی زنان خودشان را پیدا می‌کنند و جایگاه خود را در روایت‌های زنانه می‌بینند و این تاثیر مهمی در توجه و حس بالندگی و حس خوبی که به جنسیت خود دارند، خواهد داشت.

محور درباره توجه به حضور زنان در سینمای ایران و این که جشنواره حوا چگونه خواهد توانست مسیر تحقق این حضور را هموار کند گفت: حوا در تلاش است که در وهله نخست به موضوع زن و خانواده فارغ از جنسیت فیلمساز اهمیت داده و به آن توجه کند و در وهله بعدی جنسیت فیلمساز و این که زنان برای زنان کار کنند همانگونه که به فرموده مقام معظم رهبری، زنان برای حل مسائل زنان خود به میدان بیایند، تاثیری که دارد این است که روایت و برش زنانه خیلی کمک می‌کند که نگاه به موضوع زن خیلی عمیق‌تر و باورپذیرتر باشد.

وی افزود: قطعا اگر زنان به موضوع‌های زنانه و در سینما به روایت‌های زنانه بپردازند، به جهت این که قرابت خوبی از حیث جنسیت دارند، خواهند توانست به این موضوع عمیق‌تر و مطلوب‌تر بپردازند.

دبیر نخستین جشنواره فیلم بین المللی «حوا» ادامه داد: زنان مشخصا به مسائل این حوزه آشنا هستند و جزئی‌نگری آنها باعث می‌شود که نگاهشان در ساخت فیلم جزئی‌تر باشد و این مطلوب است.

وی گفت: آنچه هدف حوا است به‌کارگیری تمامی فیلمسازها برای پرداختن به موضوع زن و خانواده است؛ موضوعی که در سال‌های اخیر خیلی نسبت به آن غفلت شده است اما حمایت از زنان فیلمساز در سیاست‌های ثانویه وجود دارد.