بوشهر – ایرنا – معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: تشکیل زنجیره دربخش تولید یکی از سیاست‌های قطعی دولت به شمار می‌رود که در این ارتباط نخستین زنجیره ارزش گوشت مرغ مربوط به این استان ابلاغ شده است.

افشین قطبی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: زنجیره تولید باعث می‌شود تا یک کالای خام از ابتدای تولید تا انتها که به دست مصرف کننده می‌رسد تحت یک مدیریت جامع به ارزش تبدیل شود و قابلیت صادراتی پیدا کند.

وی افزود: زنجیره ارزش برای محصولات کشاورزی افزون براینکه موجب رشد تولید می‌شود، انگیزه ورود سرمایه‌گذار به بخش کشاورزی را نیز افزایش می‌دهد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر تصریح کرد: در همین ارتباط شاید بتوان این ادعا را کرد که نخستین هدف گذاری‌ها برای ایجاد زنجیره ارزش در بخش کشاورزی در حوزه گوشت مرغ انجام شده است.

قطبی هدف از تشکیل زنجیره ارزش گوشت مرغ را افزایش بهره‌وری و کاهش قیمت عنوان کرد.

وی ادامه داد: در زمان حاضر تمام حلقه‌های اصلی زنجیره گوشت مرغ شامل مرغ مادر، جوجه کشی، واحدهای گوشتی و عرضه به مصرف کننده در استان بوشهر وجود دارد و با تشکیل زنجیره، تولید این فرآورده به یک ثبات می رسد.

به گفته قطبی انتظار می‌رود با توجه به زیرساخت‌ها و حجم ظرفیت تولیدی که در استان بوشهر وجود دارد این استان افزون بر تامین نیاز داخلی بتواند بعنوان صادرکننده مازاد تولید خود را به استان‌های دیگر ارسال کند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به فعالیت یک واحد تولید مرغ مادر در استان بوشهررگفت: افزون براین ۲ واحد دیگر تولید مرغ مادر با ظرفیت ۶۰ هزار قطعه در دست ساخت است که با بهره‌برداری از این واحدها ظرفیت تولید تا پایان سال به ۸۰ هزار قطعه می‌رسد.

وی ادامه داد: واحدهای تولید مرغ مادر در استان توان تولید بیش از ۱۰ میلیون عدد تخم‌مرغ نطفه دار را دارند.

قطبی با اشاره به فعالیت یک واحد جوجه کشی با ظرفیت سالانه ۲۵ میلیون عدد تخم مرغ نطفه دار گفت: افزون براین با بهره‌برداری از یک واحد جدید در دست احداث جوجه کشی در استان به ظرفیت ۱۲ میلیون عدد تخم مرغ نطفه دار، کل ظرفیت جوجه کشی استان به حدود ۳۷ میلیون قطعه برسد.

وی ادامه داد: با بهره‌برداری از واحدهای جوجه کشی‌ موجود در استان افزون بر تامین جوجه مورد نیاز استان مازاد تولید این واحدها به استان‌های همجوار ارسال می‌شود

قطبی با اشاره به فعالیت سه کشتارگاه فعال مرغ، سه واحد کارخانه خوراک دام وطیور و یک واحد بسته بندی گفت: در استان بوشهر ۲۱۸ واحد مرغ گوشتی با ظرفیت هفت میلیون قطعه در دوره وجود دارد که سال گذشته ۳۴هزار تن گوشت مرغ در استان تولید کردند و با افزایش تولید امسال پیش‌بینی می‌شود در بخش تولید این فرآورده استان به ثبات برسد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود: با توجه به طرح‌های در دست احداث و سرمایه‌گذاری بیش از چهار هزار میلیارد تومانی و اشتغال ۲هزار نفر در صنعت مرغ استان چشم‌انداز خوبی برای تامین و رسیدن به ثبات دائمی این فرآورده در استان متصور هستیم.