قزوین - ایرنا - وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی پارسال به قزوین سفر کرد و قرار بود از جاذبه های الموت دیدن کند اما بدلیل کمبود وقت این کار میسر نشد، با این حال ضرغامی به شهروندان الموتی قول داد کمتر از یکسال دیگر دوباره راهی استان قزوین شده و این بار از جاذبه های مهم سرزمین آشیانه عقاب ها دیدن کند و پای حرف مردم این دیار تاریخی بنشیند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، قول آقای وزیر به مردم الموت دیروز محقق شد، عزت الله ضرعامی دیروز در سفری یکروزه میهمان مردمان الموت غربی و شرقی بود، این دومین سفر وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی به قزوین در کمتر از یکسال بود که که رویکرد وزیر و این وزارتخانه را برای لمس و آشنایی نزدیک با ظرفیت های گردشگری کشور و مسایل و مشکلات و مطالبات فعالان این حوزه و دیدار چهره به چهره با مردم را می رساند.

تقویت اعتبارات مرمتی بناهای تاریخی الموت از دستاوردهای دومین سفر وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی به استان قزوین بود.

وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در این سفر ابتدا از قلعه لمبسر در رازمیان مرکز بخش الموت غربی بازدید کرد، این قلعه از قلاع تاریخی منطقه مربوط اسماعیلیان است.

ضرغامی در این بازدید بر ساماندهی راه دسترسی به قلعه، نصب تابلوها و علایم راهنمایی برای گردشگران و ایجاد سرویس های بهداشتی برای استفاده بازدیدکنندگان تاکید کرد.

تامین اعتبارات مرمتی و ساماندهی قلعه لمبسر و حسن صباح

ضرغامی پس از شنیدن سخنان مسوولان استانی از جمله نمایندگان قزوین،آبیک و البرز و جوامع محلی از اختصاص اعتبارات لازم برای فعالیت های مرمتی قلاع تاریخی الموت خبر داد.

دریاچه اوان در الموت شرقی دومین مکان مورد بازدید وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در این سفر بود.

ضرغامی برای دیدن چشم انداز این دریاچه زیبای دارای آب شیرین از مناظر بالادست به یکی از مراکز اقامتی پذیرایی که به تازگی از سوی سرمایه گذار بخش خصوصی احداث و راه اندازی شده سر زد و ضمن دیدار و گفت و گو با سرمایه گذار این مجموعه، با خبرنگاران نیز در این مکان به گفت و گو پرداخت و به سوالات آنان پاسخ داد.

دریاچه اوان با ۷۰ هزار متر مساحت در نزدیکی قلعه حسن صباح الموت و شهر معلم کلایه مرکز بخش الموت شرقی قرار دارد و یکی از مهم ترین جاذبه های طبیعی استان قزوین به شمار می رود که سالانه پذیرای گردشگران زیادی است.

تهیه طرح جامع برای توسعه گردشگری اوان با رعایت ملاحظات زیست محیطی

وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در این بازدید بر حفظ محیط زیست و توسعه گردشگری به طور توامان تاکید کرد و گفت: به منظور توجه مناسب و شایسته به این مهم باید یک طرح جامع برای منطقه نمونه گردشگری اوان تدوین شود.

ضرغامی همچنین بر فرهنگ سازی و آموزش به گردشگران برای حفظ محیط زیست و پرهیز از ریختن زباله در طبیعت و اماکن گردشگری و جاذبه ها تاکید کرد و گفت: مناظر فوق العاده بکری مانند الموت از جمله دریاچه اوان نباید به واسطه ریختن زباله ها به منظره ای نازیبا تبدیل شود.

ضرغامی همچنین از طرح لغو روادید با برخی کشورها با هدف رونق گردشگری و ورود گردشگران خارجی به کشور خبر داد و افزود: دیپلماسی گردشگری می تواند پیشران توسعه باشد و روابط بین کشورها و ملت ها را بهبود و توسعه ببخشد.

پایگاه ملی میراث فرهنگی در روستای گازرخان دیگر مقصد سفر یکروزه ضرغامی به الموت بود، وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در این بخش از سفر خود با فعالیت ها و یافته های باستان شناسی منطقه و حسن صباح الموت آشنا شد.

ضرغامی در دیدار با مسوولان این پایگاه با اهمیت فعالیت های باستان شناسی در قلعه الموت،گفت: شرایطی باید فراهم شود تا گردشگران و علاقه مندان امکان بازدید و آشنایی با این یافته ها را داشته باشند.

پیاده روی یک ساعته وزیر برای رسیدن به قلعه حسن صباح

قلعه حسن صباح آخرین بنای مورد بازدید وزیر در این سفر بود، با وجود گرمای بیش از حد هوا و توصیه اطرافیان وزیر برای دیدن قلعه از دور ضرغامی ترجیح داد تا با پای پیاده از مسیر پایگاه ملی میراث فرهنگی به داخل قلعه که بیش از ۲ هزار متر از سطح دریا ارتفاع دارد را با انجام پیاده روی بیش از یک ساعته بازدید کند، قلعه ای که به آشیانه عقاب و دژ نفوذناپذیر اسماعیلیان شهره بوده و بر نوک یک قلعه احداث شده و دسترسی به آن اکنون بواسطه پله های متعدد و یک سربالایی تند فراهم است.

ضرغامی پس از دیدن قلعه تاریخی حسن صباح گفت: دسترسی به این قلعه بسیار دشوار است با این وجود به دلیل منحصر به فرد بودن و اهمیت تاریخی آن شاهد حضور همیشگی گردشگران داخلی و خارجی در الموت برای دیدن این قلعه هستیم.

قلعه تاریخی حسن صباح در شمال روستای گازرخان در بخش الموت شرقی شهرستان قزوین قرار دارد و در سال ۲۲۶ هـ.ق به دست حسن بن زید علوی بنا شده است.

این قلعه در سال ۴۸۳ به تصرف حسن صباح در آمد و به یکی از پایگاه های مهم حکمرانی اسماعیلیان در ایران تبدیل شد و تا زمان سقوط این سلسه به سال ۶۵۴ مرکز فرمانروایی آنان بوده است.

پرتگاه‌های مخوف گرداگرد قلعه،‌خندق‌های سنگی برای جلوگیری از نفوذ مهاجمان،‌انبارهای ذخیره آب و آذوقه و سیستم پیچیده آب رسانی از ویژگی‌های این قلعه به شمار می‌رود.

ساماندهی مسیر خودرویی قلعه حسن صباح

وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی پس از شنیدن صحبت های اهالی و گلایه های آنان در خصوص ترافیک خودروهای گردشگران در روستای گازرخان و محدوده قلعه به ویژه در روزهای تعطیل،دستور داد تا برای ایجاد یک مسیر دسترسی مناسب به منظور رفت و برگشت خودروهای مسافران به قلعه برنامه ریزی و اقدام شود.

وی با تاکید بر راه اندازی بازارچه صنایع دستی و محصولات محلی در پایین دست قلعه برای رونق اقتصادی مجاوران این قلعه تاریخی،گفت: عرصه باید در اختیار میراث فرهنگی باشد اما در حریم باید با مردم مدارا و تعامل کرد.

ضرغامی همچنین در این سفر با گوش سپردن به مسایل و مشکلات مردم محلی در خصوص طرح دعوای قضایی آنها با برخی سرمایه گذاران غیربومی بر تعامل و ارتباط سازنده میان جوامع محلی و سرمایه گذاران غیربومی تاکید کرد و گفت: سرمایه گذاری در منطقه موجب پیشرفت و توسعه آنان و اشتغالزایی برای جوانان می شود.

وضعیت مطلوب سرویس های بهداشتی جاذبه های الموت

وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در ادامه از وضعیت سرویس های بهداشتی موجود در بناهای تاریخی الموت و بناهای گردشگری منطقه اظهار رضایت کرد و وضعیت آنها را مطلوب دانست و گفت: سرویس های بهداشتی از نیازهای اولیه و بدیهی گردشگران در هر نقطه و منطقه هستند و باید دسترسی راحت به آنها فراهم باشد و همچنین نظافت و بهداشت این محیط ها نیز در اولویت قرار داشته باشد.

در ادامه با تاکید وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی مقرر شد سرویس های بهداشتی در پنج نقطه از مناطق گردشگری قزوین از جمله راه تازه تاسیس قزوین-الموت-تنکابن در قالب مجتمع های خدماتی-بهداشتی برای رفع نیاز مسافران در قالب با سرمایه گذاری بخش خصوصی ایجاد شود.

ضرغامی در پایان سفر خود با اظهار رضایت از فعالیت های انجام شده در زمینه تقویت زیرساخت های گردشگری در الموت به ویژه دریاچه اوان، بر اهتمام هرچه بیشتر مسوولان استانی برای معرفی هرچه بیشتر ظرفیت های گردشگری این استان و کمک به جذب هرچه بیشتر سرمایه گذاران بخش گردشگری در الموت و سایر نقاط پرجاذبه استان قزوین تاکید کرد.