ایرج مصطفوی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ابراز کرد: پیشبینیهای آماری به طور معمول با ضریب صحت ۶۰ درصد درنظر گرفته میشود و پیشبینی سینوپتیک دقیقتر است.
وی بیان کرد: طبق تحلیلها و گزارشها، دمای هوای استان سمنان در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ نسبت به سال زراعی قبل، یک و چهاردهم درجه سانتگیراد گرمتر شده است.
مصطفوی تصریح کرد: گزارشها حاکی از این است که دما هوای استان سمنان در تیر ۱۴۰۲ نسبت به بلندمدت ۲ دهم سانتیگراد افزایش یافته است.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان گفت: سهشنبه بیستم تیر دمای هوای شهر سمنان ۴۲ و چهاردهم و روز چهارشنبه ۴٠ و هشت دهم سانتیگراد بود و بالاترین میزان دمای هوا در بین شهرهای استان روز سهشنبه ۴۵ و ۶ دهم درجه سانتیگراد در باغستان دامغان و روز چهارشنبه ۴۴ و هشت دهم درجه سانتیگراد در احمدآباد بود و این در حالی است که دمای هوا در بیستم تیر سال گذشته در مرکز استان ۴۳ درجه سانتیگراد ثبت شد.
رکورد بالاترین میزان ثبت گرمای هوا در استان سمنان در حسینان شهرستان دامغان با ۴۸.۶ درجه سانتیگراد در تابستان ۱۳۹۳ بوده است.
چرا احساس گرمای بیشتری نسبت به دمای اعلام شده داریم؟
مصطفوی درباره اختلاف نمایش دماسنجهای خانگی و خودرو با دماسنجهای هواشناسی اظهار داشت: هواشناسی دما را بر اساس شاخصها و دستورالعملهای استاندارد ملی و جهانی میسنجد و دمای احساسی نیست.
وی ادامه داد: دمای اعلامی، دمای در سایه و در ارتفاع یک متر و ۳۵ سانتمتری از سطح زمین در جعبهای از جنس چوب و مشبک برای تهویه هوا است، اما دمای احساسی به پارامترهایی چون وزش باد، میزان رطوبت و عوامل انسانی بستگی دارد.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان گفت: احساس گرما هم چنین به عوامل انسانی بستگی دارد، به این صورت که عواملی مانند سن افراد و شرایط بدنی متفاوت، احساس دریافت گرما و سرما را تحت تاثیر قرار میدهد.
به گزارش ایرنا، اداره کل هواشناسی استان ۹ ایستگاه سینوپتیک، ۱۵ ایستگاه اقلیمشناسی و ۵۰ ایستگاه بارانسنجی در نقاط مختلف دارد.
سامانه هواگوی ۱۳۴ آماده ارایه اطلاعات هواشناسی و پیشبینیهای جوی سمنان در تمامی اوقات شبانه روز است؛ علاوه بر این، برای اطلاع از آخرین وضعیت آب و هوایی شهرهای ایران، کاربران باید پیامکی حاوی پیش شماره شهر مورد نظر را به شماره ۲۰۱۳۴ ارسال کنند تا در کمتر از چند ثانیه اطلاعات مورد نیاز را دریافت کنند.
راهکارهایی برای کاهش مصرف برق در روزهای گرم در پیش
سرپرست معاونت فروش و خدمات شرکت توزیع برق استان سمنان بیان کرد: از مشترکان برای همراهی با مجموعه صنعت برق استان درخواست می کنیم که در این روزها و در ساعات ۱۱ تا ۱۷ برای کاهش مصرف برق با راهکارهای ساده همراهی لازم را داشته باشند.
مهدی پاک طینت بیان کرد: از جمله راهکارهای ساده بهره گیری از نور طبیعی روز، استفاده از دور کند کولرهای آبی و تنظیم کولرهای گازی بر روی ۲۴ درجه، استفاده از سیستم سرمایشی فقط در مکانها و اتاقهای ضروری، حذف مصارف برقی غیرضروری ادارات و موسسه های عمومی غیردولتی از ساعت۱۲ تا پایان وقت اداری و خاموش کردن وسایل برقی و روشنایی پس از پایان وقت اداری، حذف روشنایی غیرضروری و قطع برق چهار ساعته تابلوهای کشاورزی است که تاثیر بسزایی در کاهش مصرف در ساعات اوج بار دارد.
پاک طینت افزود: مشترکان برق می توانند با استفاده از وسایل پرمصرف برقی در ساعت های پایانی شب یا ابتدای روز و یا در ایام تعطیل، نقش موثری در کاهش مصرف برق و بهای برق مصرفی منزل یا محل فعالیت خود و پایداری شبکه برق استان و کشور داشته باشند.
سرپرست معاونت فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع برق استان سمنان دیروز شنبه گفت: روند افزایشی مصرف انرژی برق طی روزهای گرم تابستان امسال به گونهای پیش رفت که شنبه مصرف برق در استان ۱۲ درصد بیشتر از سقف مجاز بود.
پاک طینت افزود: بررسی رفتار مصرف کنندگان برق در استان سمنان نشان میدهد که با وجود سقف تعیین شده مصرف برای روز شنبه، در حد ۴۴۶ مگاوات، میزان مصرف واقعی بیش از ۱۲ درصد از این حد بیشتر شد.