به گزارش ایرنا، کارخانه بلبرینگ سازی ایران در زمینی به وسعت ۱۴ هکتار در سال ۱۳۴۷ تاسیس شده و تا دهه ۸۰ همه چیز در این واحد خوب بود اما در اوایل دهه ۹۰ به دلیل خصوصی سازی و واگذاری آن، به مشکلاتی برخورد که همین روند، این کارخانه را در ردیف کارخانه های ورشکسته قرار داد.
سیاست های حمایتی و تشویقی دولت سیزدهم و رفع موانع و مشکلات واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل شامل حال این کارخانه شد و اکنون این واحد تولیدی به یکی از فعال ترین واحدها در تولید بلبرینگ تبدیل شده و پنج درصد از نیاز کشور به انواع بلبرینگ را تامین می کند.
۶۰۰ میلیارد تومان برای احیا و توسعه بلبرینگ سازی ایران هزینه شد
مدیر کارخانه بلبرینگ سازی ایران با ارایه گزارشی در مورد تاریخچه تاسیس این کارخانه، اظهار کرد: این کارخانه در دهه ۹۰ با مشکلاتی مواجه شد که به ورشکستگی آن انجامید و در سال ۱۴۰۰، اداره ورشکستگی دادگستری از طریق مزایده اقدام به واگذاری این کارخانه کرد.
رامین علی پور در جمع خبرنگارانی که برای بازدید از این واحد تولیدی در نشست خبری حضور یافته بودند، افزود: هلدینگ سلیمیان در اواخر اسفند سال ۱۴۰۰ با قیمت پیشنهادی ۳۶۱ میلیارد تومان برنده مزایده شد و از همان لحظه، اقدام برای احیای این واحد را در پیش گرفت.
وی بیان کرد: در ۶ ماه ابتدایی، به دلیل نبود مواد اولیه، تولیدی در کارخانه صورت نگرفت اما با تزریق بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان سرمایه جدید، تامین مواد اولیه و بازسازی ماشین آلات انجام و این واحد راه اندازی مجدد شد و از مهرماه ۱۴۰۱، همه کارکنان و کارگران به سر کار خود بازگشتند.
علی پور ادامه داد: زمانیکه این واحد تولیدی را تحویل گرفتیم ۱۶۰ نیرو داشت که برخی از آنها بازنشسته شدند و برخی نیز میلی به مراجعت نشان ندادند و در حال حاضر حدود ۲۳۰ نفر نیروی کار در این واحد مشغول هستند که افزایش تعداد کارکنان تا ۳۵۰ نفر در برنامه شرکت قرار دارد.
افزایش سه برابری تولید هدف بعدی کارخانه تازه احیا شده
مدیر کارخانه بلبرینگ سازی ایران به اهداف بعدی این کارخانه اشاره کرد و گفت: سرپا نگه داشتن کارخانه برای هلدینگ بسیار مهم بود که این اتفاق افتاد و در حال حاضر روزانه ۱۵۰۰ تا ۲ هزار بلبرینگ در این واحد تولید می شود که تمامی مراحل آن در این کارخانه اتفاق می افتد.
علی پور افزود: برنامه ریزی برای افزایش تولید تا ۶ هزار بلبرینگ انجام شده است و با این میزان تولید، پنج درصد نیاز مصرف داخلی را تامین می کنیم.
سرمایه گذاری چهار میلیون یورویی برای توسعه کارخانه
علی پور به سرمایه گذاری چهار میلیون یورویی در این واحد تولیدی اشاره کرد و گفت: ماشین آلات لازم تهیه شده و سوله نیز با هزینه کرد بیش از ۱۲ میلیارد تومان در دست ساخت است که با اتمام آن، از ماه آینده، واحد تولید بلبرینگ دو ردیفه راه اندازی می شود.
وی اضافه کرد: هدف هلدینگ از سرمایه گذاری، بهبود وضعیت اشتغال و افزایش تولید تا سقف روزانه ۱۰ هزار بلبرینگ است.
برای احیا و توسعه کارخانه تسهیلاتی نگرفته ایم
مدیر کارخانه بلبرینگ سازی ایران با اعلام اینکه در ۱۶ ماه گذشته هیچ گونه تسهیلاتی نگرفته اند، افزود: تاکنون هر چه هزینه شده از سرمایه شخصی بوده اما برای گرفتن تسهیلات نیز بی میل نیستیم.
علی پور ادامه داد: اگر تسهیلات لازم به موقع در اختیار کارخانه قرار گیرد برنامه های سریع تر پیش می رود و زودتر به اهدافمان می رسیم.
وی با قدردانی از مسوولان استانی که در روند واگذاری و بازگشت به چرخه تولید حمایت کردند، گفت: مشکلات در زمینه تولید زیاد است اما اگر هدف مقدس باشد که همان تولید است، این مشکلات نمی تواند مانع شود.
خودروسازان در پرداخت ها اذیت می کنند
علی پور در مورد بازار مصرف و برنامه این واحد برای صادرات محصول، گفت: نیاز داخلی بالاست از این رو برنامه ای برای صادرات نداریم و بیشتر ترجیح می دهیم با بازار داخلی کار کنیم.
وی ادامه داد: البته خودروسازان داخلی در مورد پرداخت هزینه ها اذیت می کنند از این رو بیشتر تولیدکنندگان این قطعه، با بازار کار می کنند تا در نقدینگی دچار مشکل نشوند.
وی همچنین از پرداخت مالیات این واحد تولیدی در داخل استان خبرداد و گفت: تمامی شرکت های تابعه هلدینگ، در محل فعالیت مالیات خود را پرداخت می کنند.
علی پور از مسوولان خواست تا زمینه را برای تولید فراهم کنند و جلوی واسطه گری را بگیرند زیرا که اگر تولید باشد بسیاری از مشکلات از بین می رود.
حقوقمان را مرتب می دهند
نماینده کارگران کارخانه بلبرینگ سازی با بیان اینکه حقوق مان را اول هر برج و به طور مرتب دریافت می کنیم، گفت: این درحالیست که در مدیریت قبلی پنج ۶ ماه پرداخت حقوق به عقب می افتاد و برای اعتراض و اعتصاب در جلوی استانداری تجمع می کردیم.
خدایاری ادامه داد: این کارخانه به دلیل واگذاری به بخش خصوصی که از لحاظ مالی و فنی ضعیف بود به مرحله ورشکستگی رسید که خوشبختانه با ورود هلدینگ سلیمیان، جان دوباره گرفت.
وی بیان کرد: اگر این کارخانه درست مدیریت می شد امروز تولید روزانه آن بیش از ۳۰ هزار عدد بود، زمانیکه این کارخانه تاسیس شد در خاور میانه بلبرینگ سازی وجود نداشت اما اکنون کارخانه هایی هستند که سالانه ۱۰۰ میلیون بلبرینگ تولید می کنند و ما در آرزوی رسیدن به تولید سالانه ۲ میلیون عدد هستیم.
خدایاری ادامه داد: با مدیریت جدید، رسیدن به این هدف و بازگشت به دوران اوج دور از دسترس نخواهد بود و امیدواریم همه در این مسیر، مدیریت هلدینگ و کارخانه را حمایت کنند.