ساوه - ایرنا - مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تقویت زیرساخت های سخت و نرم افزاری تئاتر شهرستان‌های کشور در راستای ایجاد شادی و نشاط مومنانه در دستور کار این وزارتخانه است.

به گزارش ایرنا، کاظم نظری روز چهارشنبه در بازدید از اجرای نمایش های اولین جشنواره استانی تئاتر طنز ساوه اظهار کرد: تقویت زیرساخت ها یکی از ضرورت های تئاتر شهرستان های کشور است و این اداره کل برای تحقق این مهم امسال میزان اعتبارات مورد نیاز خود را چند برابر بیشتر از سال گذشته درخواست کرده است.
وی با بیان اینکه تا کنون اعتباری از سوی سازمان برنامه و بودجه برای وزارتخانه اعلام نشده است افزود: اما با توجه به نیازهای موجود پیش بینی می شود که در سال جاری شاهد افزایش حداقل ۳۰ درصدی اعتبارات نبست به سال گذشته باشیم.
نظری یادآور شد: این اداره منتظر اعتبارات نیست بلکه با استفاده از ظرفیت های موجود به دنبال تقویت زیرساخت های شهرستان ها در حوزه‌ های سخت افزاری از جمله تجهیزات صدا و نور، استانداردسازی صندلی ها و سالن های تئاتر در بیشتر نقاط کشور است و در کنار آن استفاده از توان بخش خصوصی نیز پیگیری می شود.
تئاتر طنز ساوه در تقویم رویدادهای هنری استان مرکزی قرار می گیرد
وی با اشاره به روند مطلوب برگزاری نخستین جشنواره استانی تئاتر طنز ساوه یادآور شد: مقرر شده با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی و اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این جشنواره در تقویم رویدادهای فرهنگی و هنری این استان ثبت و به صورت سالانه برگزار شود.
نظری در خصوص کیفیت نمایش های رفع یافته به این جشنواره نیز گفت: هرچند تمام نمایش ها اجرا نشده اما به گفته هیات داوران آثار با توجه به اینکه در دوره اول جشنواره هستیم از کیفیت قابل قبولی برخوردار بوده و انتظار می رود در شرایط فعلی مردم بتوانند به نحو مطلوب از این فرصت فراهم شده بهره ببرند.
مدیرکل هنرهای نمایشی گفت: همچنین در راستای تقویت زیرساخت های حوزه تئاتر و هنرهای نمایشی شهرستان‌ها، ساوه از امکاناتی از جمله استانداردسازی برخی تجهیزات سالن به ویژه صندلی های سالن بهره مند می شود.
اولین جشنواره استانی تئاتر طنز ساوه با محوریت توسعه و تعمیق فرهنگ و هنر تئاتر، ایجاد شادی و نشاط به مدت سه روز از ۲۰ تا ۲۲ تیرماه در مجموعه فرهنگی سلمان ساوجی شروع با حضور پنج گروه تئاتر از شهرستان های خمین، ساوه و اراک برگزار می شود.
نمایش دلقک به نویسندگی و کارگردانی رضا یونسی فرد ازاراک، نمایش داستان های میان رودان به نویسندگی علی شمس و به کارگردانی رضا کاشی لو از ساوه ونمایش سیاه لوژی به نویسندگی و کارگردانی محمد گُلی از خمین، حمام اسماعیل به نویسندگی افق ایرجی و به کارگردانی پوریا رضایی از اراک و نمایش خواستگاری به نویسندگی مهدی میرباقری و به کارگردانی کمال امین از ساوه آثار راه یافته به بخش اجرای این جشنواره است.
پس از فراخوان جشنواره ۲۰ اثر از شهرستان های مختلف استان مرکزی به این جشنواره ارسال شد که پس از بازبینی ۱۱ اثر به مرحله داوری و پس از آن نیز پنج اثر به مرحله نهایی و اجرای نمایش رسید.
هیات داوران این جشنواره متشکل از «مسعود موسوی»، «فرشاد یاری» و «علی ایزدی» است و برترین نمایش نیز به مدت ۲۰ روز در شهرستان ساوه به اجرا در می آید.