به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» شب گذشته در صدر هیأتی اقتصادی - سیاسی و برای یک سفر دورهای به سه کشور آفریقایی به کنیا رفت؛ رئیس جمهور کشورمان صبح امروز وارد نایروبی شد و پس از دیدار و گفتوگوی دوجانبه رؤسای جمهور و هیأتهای عالیرتبه، پنج تفاهمنامه همکاری مشترک بین دو کشور امضا شد.
سفر یک روزه آیتالله رئیسی به کنیا حاشیههای جالبی هم داشت که برخی از آنها را در ادامه میخوانید:
برنامههایی که شد و نشد!
* برنامههای کنیا خیلی فشرده بود؛ با استقبال در فرودگاه شروع شد و استقبال رسمی در کاخ ریاست جمهوری و شلیک ۲۱ گلوله توپ و بعدش مذاکرات رسمی و دیدار تُجّار و بازدید از پارک فناوری ایران در نایروبی و دوباره بدرقه رسمی در فرودگاه! اولین بار بود که دیدم هم در استقبال رسمی و هم بدرقه، هم ورود به محل یادبود قهرمان ملیشون و هم موقع خروج، سرود ملی جمهوری اسلامی رو میخوندن! تقریباً ۶ ساعت حضور رئیسجمهور در کنیا میلیمتری برنامهریزی شده بود.
* کنیاییها دوست داشتن آقای رئیسی بیشتر بمونه و شب هم بره مسجد شیعیان که هزاران نفر از شیعیان و خوجههای کنیایی قرار بود بیان دیدن ایشون که بهخاطر سفر اوگاندا نمیتونست بمونه. یکی از بچهها میگفت اینها از مدتها پیش که شنیدن آیتالله رئیسی میخواهد به کشورشان بیاید منتظر این سفر بودن و خیلی دوست داشتن رئیس جمهور ایران رو ببینن!
آدم و حوا در آفریقا!
* توی فاصلهای که دوتا رئیسجمهور برای ملاقات خصوصی دو نفره رفته بودن، هیأتهای رسمی گعده کرده بودن و در فضای غیررسمی داشتن راجع به ظرفیتهای کشورشون صحبت میکردن؛ وزیر خارجه کنیا میگفت ما میتونیم گوشت قرمز و شیلات بدیم به ایران. وزیر گردشگریشونم میگفت حیات وحش جذابی داریم و طبیعت زیبا و بخشی از کنیا بالای خط استوا و بخشی هم زیر خط استواست. از گردشگری آشپزی و ماجراجویی در کنیا گفت و مدعی بود کنیا «گهواره انسانیت» ه و «آدم و حوا» هم در شمال کنیا بودن! خلاصه داشت برای توریستهای ایرانی دون میپاشید.
* مقامات ایرانی هم از آمادگی ایران برای کشت فراسرزمینی ایران در آفریقا و صادرات محصولات دانشبنیان ایرانی و واردات دام گفتن. وزیر بهداشت هم گزارش افتخارآمیزی از نظام بهداشتی و درمانی ایران از جمله تولید دارو و تجهیزات دارویی و واکسنسازی و چشم پزشکی در ایران گفت و اشارهای کرد که من خودم هم جراحی قرنیه انجام میدم.
از «کنیای جادویی» تا «گرمای کلمات»!
* ملاقات خصوصی دو رئیسجمهور که تموم شد و اومدن برای مذاکرات مشترک دو هیأت رسمی، رئیسجمهور کنیا تو صحبتاش از تعبیر «کنیای جادویی» برای کشورش استفاده کرد و آقای رئیسی هم تعبیر «ایران پیشرفته و فناور» را در مورد کشورمون به کار برد و با تعابیر کنایهآمیز به غربیها، به کنیاییها گفت «نگاه ما به آفریقا، استعماری و استثماری نیست؛ بلکه نگاه ما مبتنی بر حفظ کرامت انسانی شماست و آفریقا را برای خود آفریقا میخواهیم و برای همکاری و همافزایی» و حرفش رو اینطوری ادامه داد که «ممکنه برخی کشورها توسعه روابط ما را نپسندند ولی مهم نیست؛ مهم علاقه وافر بین ملت و دولت دو کشور است».
آقای رئیسی از لزوم ۱۰ برابر شدن سطح تجارت بین دو کشور در گام اول و ۲۰ برابر شدن اون در گام دوم با صادرات محصولات پتروشیمی و خدمات فنی مهندسی و دارو و تجهیزات پزشکی هم سخن گفت. اینجا بود که رئیسجمهور کنیا دیگه نتونست احساساتش رو پنهان کنه و گفت: «کنیا رو کشور دوم خودتون بدونید. حرفهای شما را قبول دارم و گرمای کلمات شما را کاملاً حس میکنم! پنج توافقنامه و قرارداد را الآن امضا میکنیم، مابقی را من میآیم تهران امضا میکنیم».
صادرات «آبی»، واردات «قرمز»
* بعداز ملاقاتهای رسمی، طبق معمول سفرهای خارجی رئیسجمهور، رفتیم برای دیدار با تُجّار و بازرگانان آفریقایی. در این دیدار، علاوه بر گفت و شنود، دو تا قرارداد هم امضا شد؛ یکی برای فروش «زامیاد ایرانی» به کنیا یا همون «نیسان آبی» معروف ایرانیها و دیگری برای واردات «گوشت قرمز» به ایران. نیسان آبی در مقابل گوشت قرمز!
رونمایی از «پهپاد بازرس»
* بعد از پایان ملاقات رسمی در کاخ ریاست جمهوری کنیا، رفتیم مرکز نوآوری و فناوری ایران در نایروبی. برخی وزرای کنیایی هم همراه آقای رئیسی اومده بودن. خیلی دوست داشتم بدونم بعد از ربات جراح «سینا» که به اندونزیایی فروختن، اینجا قراره چی رونمایی کنن. باتوجه به اینکه ۷۵درصد مردم کنیا به کشاورزی مشغولن، تصویر «ایران پیشرفته و فناور» در کنیا علاوه بر انواع بذرها و تجهیزات کشاورزی، با پهبادی رقم خورد که هم اراضی کشاورزی رو سمپاشی میکنه، هم با قابلیت بالای پردازش تصویری که داره، میتونه مزارع کشاورزی رو بازرسی کنه و وضعیت سلامت یا آفتزدگی و امثال اینارو شناسایی کنه و نقشهبرداری هم بکنه!