تبریز - ایرنا - معاون پارلمانی رییس جمهور گفت: مفاخر و چهره‌های ماندگار کشور که منشا خیر و اثر بوده‌اند، نباید به فراموشی سپرده شوند.

به گزارش ایرنا، سیدمحمد حسینی، شامگاه چهارشنبه در سومین همایش تجلیل از زنده نامان تبریز افزود: این افراد نقش آفرینانی در طول تاریخ هستند که هم اکنون به الگوهای موفق نسل جوان تبدیل شده اند.

وی اظهار کرد: این افراد، اهل غیرت، فتوت، جوانمردی، سخت کوشی و مجاهدت بوده و تلاش فراوانی کرده اند تا منشا خیر و برکت برای مردم باشند بنابراین باید رمز و راز موفقیت آن ها را باید مطالعه و به نسل جدید منتقل کرد.

معاون پارلمانی رییس جمهور با بیان اینکه برگزاری چنین مجالسی در حفظ و ماندگاری مفاجر نقش بسزایی ایفا می کند، گفت: باید این شخصیت ها را همواره یاد و آثار آنان را در راستای فرهنگ سازی برای نسل جدید معرفی کرد.

حسینی، با اشاره به عرصه های فعالیت و نقش پررنگ مفاخر و زنده نامان تبریز در رشد فرهنگی، هنری، اجتماعی، دینی و ادبی جامعه، ادامه داد: برخی کشورها با وجود نداشتن مفاخر و چهره های ماندگار، به دنبال اسطوره سازی برای مردم خود هستند در حالی که کشور ما مفاخر و چهره های زیادی دارد که باید برای حفظ آن ها تلاش کرد.

وی با اشاره به وجود چهره ها و شخصیت های بزرگ در آذربایجان و به ویژه تبریز که موجب پیشگامی این منطقه در دوران مختلف تاریخ شده اند، یادآور شد: فقط برگزاری مراسم تجلیل برای ماندگاری این شخصیت ها کافی نبوده و باید آثار هنری، فیلم و سریال بر مبنای این شخصیت ها تهیه و از طریق آن ها به نسل جوان معرفی کرد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم، امام جمعه تبریز

نکوداشت مفاخر موجب ایجاد انگیزه در بین نسل جوان می شود

امام جمعه تبریز نیز در این مراسم با بیان اینکه تجلیل از مفاخر به نوعی اهمیت دادن به علم، معرفت، ادب، دین، مذهب، تاریخ، فرهنگ و هنر، رشادت و جوانمردی است، گفت: باید فرهنگ تجلیل از مفاخر را در جامعه گسترش داد و این شخصیت ها را که پایه های علمی و فرهنگی جغرافیای زیستی خود را تشکیل می دهند را به همگان معرفی کرد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم، با تاکید بر اینکه این افراد مایه سرافرازی و بالندگی جامعه هستند، افزود: جامعه ای که مفاخر ندارند به ورطه سقوط می افتند و بزرگداشت این مفاخر از مهمترین وظایف و تکالیف دستگاه های فرهنگی بوده و موجب اعتلای فرهنگی جامعه می شود.

وی اظهار کرد: برگزاری این مراسم ها و نکوداشت ها زمانی تاثیرگذاری بیشتری دارد که مخاطب نسل جوان باشد چراکه مفاخر موجب ایجاد انگیزه، تشویق و الگوگیری نسل جوان و آینده سازان استان و شهر می شود.

امام جمعه تبریز با بیان اینکه مفاخر میراث گرانبها برای نسل های بعدی هستند، گفت: انس و الفت جوانان با مفاخر و شخصیت های ماندگار موجب ظهور استعدادهای جدید و مفاخر نوظهور در جامعه می شود.

حجت الاسلام آل هاشم، ادامه داد: آذربایجان شرقی و تبریز همواره شاهد طلوع ستارگانی پرفروز و جایگاه نشر اندیشه های بالا بوده و گنجینه ای از تولید مفاخر در طول تاریخ کشورمان به شمار می رود.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از مفاخر در میان بی توجهی و غفلت چندین ساله از یادها رفته اند یا از سوی برخی به سرقت رفته و آثار آن ها تحریف شده است، یادآور شد: این مفاخر و شخصیت ها برای هویت سازی برای دیگران باید در جامعه مورد بهره برداری قرار گیرند.

امام جمعه تبریز با تاکید بر ضرورت صیانت از داشته ها، سرمایه انسانی و ممانعت از تحریف و سرقت های ادبی، فرهنگی و تاریخی، گفت: برای حفظ جایگاه این استان در افق فرهنگی، هنری، ادبی و تاریخی باید در تولید آثار و مفاخری که افتخارآفرینی کرده اند، تلاش کرد.

حجت الاسلام آل هاشم، افزود: باید با بازگویی و بازمعرفی مفاخر و شخصیت های ماندگار استان، بزرگی تاریخ و تمدن این دیار را به جهانیان بشناسانیم و تبریز را به دوران شکوهمند و عظمت خود برگردانیم.

وی با اشاره به برگزاری مراسم تجلیل از پدر رهبر معظم انقلاب در هفته گذشته در تبریز، اظهار کرد: این برنامه تاثیر زیادی در روحیه نسل جوان گذاشت و برگزاری مراسم های مشابه می تواند پلی بین مفاخر دیروز، امروز و نسل آینده برقرار کند.

امام جمعه تبریز گفت: این مراسم نباید اینجا تمام شود بلکه باید نقطه آغازی برای معرفی بیشتر و عمیق بزرگان و شخصیت های این استان به جامعه باشد تا جوانان این آب و خاک بدانند که این بزرگان در کوچه پس کوچه های این شهر با همه محدودیت ها و امکانات کم چه آثاری تولید کرده اند که هم اکنون به افراد تاثیرگذار در عرصه های ملی و بین المللی تبدیل شده اند.

حجت الاسلام آل هاشم، به مسوولان دستگاه های متولی توصیه کرد که تجلیل از مفاخر و شخصیت های مهم را در قید حیات آن ها انجام دهند.

حکیمه غفوری، عضو شورای اسلامی تبریز

آذربایجان و تبریز در سایه وجود هنرمندان و مفاخر

عضو شورای اسلامی تبریز نیز با بیان اینکه زمین به تنهایی نمی تواند ارزشمند باشد، گفت: این انسان ها هستند که به زمین ارزش می دهند و رهبر معظم انقلاب نیز در همین راستا تبریز را پرچمدار و سر ایران اعلام کرده اند.

حکیمه غفوری، افزود: آذربایجان و تبریز در سایه وجود مفاخر، هنرمندان، علامه ها و شخصیت های مهم در عرصه های مختلف، در جایگاه سر ایران قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه این مراسم بعد از ۱۲ سال وقفه دوباره به همت شهرداری و شورای اسلامی تبریز از سرگرفته شده است، اظهار کرد: این شخصیت ها در پیشرفت اسلام و جامعه تلاش کرده اند و به الگویی برای افراد جامعه تبدیل شده اند.

غفوری، با تاکید بر اینکه این برنامه باید در سال های آینده ادامه یابد، ادامه داد: کشور ما سرشار از الگوها و اسوه های زیادی است و باید همیشه برای نسل جوان، الگو معرفی کرد.

در این مراسم از ۲۰ مفاخر و خانواده های چهره های ماندگار استان در حوزه های مختلف در مرکز همایش های بین المللی تبریز، تجلیل به عمل آمد.