به گزارش ایرنا از خبرگزاری دولتی سوریه سانا ، میلاد عطیه روز چهارشنبه به وقت محلی لاهه ،پیش از آغاز یکصد و سومین جلسه شورای اجرایی سازمان منع تسلیحات شیمیایی گفت: سوریه به کنوانسیون تسلیحات شیمیایی پیوست، زیرا یکی از مهمترین توافقات بین المللی است که جهان را از شر سلاح های کشتار جمعی خلاص می کند و سوریه همه تعهدات خود را در زمان بی سابقه ای در شرایط بسیار دشواری که هیچ کشور طرف این توافق شاهد آن نبود، انجام داد و همواره بر رد قاطعانه خود برای استفاده از تسلیحات شیمیایی توسط هر طرف، تحت هر شرایطی و در هر مکانی تاکید کرده است.
عطیه توضیح داد که این سازمان از سال ۲۰۱۸ دچار انحراف جدی در کار خود شده است و امروز دچار دوقطبی گری و دودستگی شدیدی در نتیجه تلاش برخی کشورهای غربی برای استفاده از سازمان به عنوان ابزاری برای اجرای برنامه های سیاسی غیر مرتبط با اهداف و مقاصد این توافقنامه گردیده است.
نماینده دائم سوریه در سازمان منع تسلیحات شیمیایی افزود: کشورهای غربی سعی کردند برنامههای خود را تحمیل کنند و ایدههایی را به تصویب برسانند که آشکارا و صریحاً با مفاد توافقنامه در تناقض است و اتهامات بیاساس را علیه سایر کشورهای عضو مطرح کنند و اصلاحات عادلانه درخواست شده توسط برخی از کشورهایی که مایل به اجرای صادقانه مفاد توافق هستند را نپذیرند.
عطیه ابراز امیدواری کرد که این کشورها از این رویکرد مخرب با سازمان دور شده و همکاری و اجرای کامل، موثر و بدون تبعیض مفاد توافقنامه را در اولویت خود قرار دهند.
نماینده دائم سوریه در سازمان منع تسلیحات شیمیایی خاطرنشان کرد: برخی کشورهای غربی تلاش کردند تا این سازمان فنی را دوباره درگیر مسائل ژئوپلیتیکی و امنیتی منطقهای و بینالمللی کنند، جایی که این کشورها از جلسات ارگان های سیاست گذاری سازمان برای طرح اتهامات نادرست علیه روسیه در رابطه با عملیات نظامی خود در اوکراین استفاده کردند.
عطیه در این زمینه اشاره کرد که سوریه بار دیگر بر حق روسیه برای دفاع از خود و حفاظت از امنیت ملی خود در پاسخ به سیاست های تهاجمی غرب تاکید می کند و موضع سوریه در حمایت از عملیات بر اساس ملاحظات و اصول کاملاً تثبیت شده سیاسی، اخلاقی و حقوقی بوده و خواهد ماند.
عطیه توضیح داد که سوریه با کمپین بی سابقه ای از بدبینی و اتهامات واهی مبنی بر عدم همکاری با این سازمان و دبیرخانه فنی آن مواجه است.
وی اشاره کرد که رفتار آن کشورها با مفاد کنوانسیون، اصول حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل متحد مغایرت آشکار دارد و تلاشی برای استفاده از سازمان و جنبه های فنی باقی مانده از “پرونده شیمیایی” در خدمت اهداف سیاسی خصمانه آن علیه سوریه است ولی با وجود همه اینها، سوریه به همکاری مثبت کامل خود با این سازمان و تیم های آن ادامه داد.
عطیه خاطرنشان کرد که سوریه و بسیاری از کشورها علیرغم تعصب، غیرحرفهای بودن و جعل حقایق، با «مأموریت حقیقت یاب» همکاری کردند.
نماینده دائم سوریه گفت که این هیئت باید به مفاد توافقنامه احترام بگذارد و استانداردهای حرفه ای و سند مرجعی را که با سوریه توافق شده بود، رعایت کند.
عطیه ادامه داد: گزارش این مأموریت در ۲۸ ژوئن گذشته در مورد دو حادثه خربه المصاصنه در استان حماه و تکذیب استفاده از سلاح شیمیایی در این دو حادثه نشان دهنده نقص آشکار در کار تیم این ماموریت است، در جایی که سوریه تمام اطلاعات، اسناد و شاهدان مورد نیاز را در مدت بیش از یک سال در اختیار تیم مأموریت قرار داد، در زمانی که مأموریت در تحقیقات خود بر اطلاعات ساختگی از منابع باز غیرقابل اعتماد تکیه داشت و از محل بیشتر حوادث بازدید نکرد و نمونه های زیست محیطی و بیولوژیکی را خودش جمع آوری نکرد و گروه های تروریستی منبع اصلی اطلاعات آن بودند.
عطیه توضیح داد که کشورهای غربی روی تحریف کار تیم ارزیابی که به درخواست سوریه ایجاد شده بود کار کردند و آن را به ابزاری اضافی برای تحت فشار قرار دادن سوریه علیرغم تعهدش به گفتگوی سازمان یافته با این تیم تبدیل کردند.
نماینده دائم سوریه بر موضع قاطع سوریه در مورد «تیم تحقیق و شناسایی» فاقد مشروعیت تاکید کرد، بنابراین سوریه همراه با سایر کشورها، مشروعیت تیم و کار آن را به رسمیت نمی شناسد و هرگونه خروجی صادر شده یا در آینده توسط خود صادر خواهد شد را با توجه به احترام، رعایت و تعهد به مفاد کنوانسیون ممنوعیت سلاح های شیمیایی رد می کند.
عطیه اشاره کرد که گسترش تهدیدات تروریستی شیمیایی تهدیدی جدی برای صلح و امنیت بین المللی است و در این زمینه سوریه تاکید می کند که رفتار برخی از طرف های دولتی در سرپوش گذاشتن بر جنایات و اقدامات گروه های تروریستی و بی توجهی به اطلاعات مستند ارائه شده از سوی سوریه در این زمینه، تروریست ها را تشویق کرد تا جنایات فجیع تری علیه شهروندان سوری از جمله استفاده از مواد سمی در ۹ سال گذشته مرتکب شوند.
عطیه گفت: دستیابی به جهانی بودن کنوانسیون تسلیحات شیمیایی گام بسیار مهمی در تضمین ایجاد یک نظام جهانی موثر علیه این سلاح ها است، با این حال، این موضوع بدون الزام رژیم اشغالگر اسرائیل که دارای زرادخانه عظیمی از انواع سلاح های کشتار جمعی از جمله سلاح های شیمیایی است، به پیوستن به این توافق و قرار دادن سلاح های هسته ای، شیمیایی و بیولوژیکی خود تحت کنترل بین المللی، محقق نخواهد شد.
نماینده دائم سوریه در سازمان منع تسلیحات شیمیایی تاکید کرد که سوریه قاطعانه اقدامات قهری یکجانبه اعمال شده توسط آمریکا و برخی کشورهای غربی بر آن را که نقض آشکار مفاد ماده ۱۱ کنوانسیون سلاح های شیمیایی واصول حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل متحد است، رد می کند و سوریه از این کشورها می خواهد که این سیاست غیراخلاقی و غیرانسانی را متوقف کنند.