گرگان  - ایرنا  - نمایندگان مردم گلستان در مجلس شورای اسلامی در نشست مدیران و تشکل‌های بخش کشاورزی این استان با وزیر جهادکشاورزی، با اشاره به ظرفیت‌های این بخش، موانع توسعه کشاورزی گلستان را برشمرده و خواستار رفع آن در راستای توسعه اقتصادی و رونق اشتغال شدند.

به گزارش ایرنا، ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی، اعلام به موقع نرخ خرید تضمینی محصولات، استفاده از ظرفیت مرکز تحقیقات جهادکشاورزی و دانشگاه‌ علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و دانشگاه کشاورزی گنبدکاووس، پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان از جمله محصولات خرید تضمینی و خسارت سیل و خشکسالی، سرمایه‌گذاری در کشاورزی شورورزی و تامین تسهیلات ارزان قیمت از جمله نیازهای توسعه بخش کشاورزی استان گلستان بود که از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح شد.

گلستان به لحاظ حاصلخیزی خاک و اقلیم مناسب در تولید محصولات کشاورزی از جایگاه ممتازی در کشور برخوردار است به طوری که بخش کشاورزی این استان با ۲۲۰ هزار خانوار بهره‌بردار معادل ۳۸ درصد اشتغال خالص را به خود اختصاص داده است.

لزوم‌ حمایت ویژه از کشاورزی استان گلستان

دبیر مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان گلستان در این جلسه از وزیر جهادکشاورزی خواست از بخش صنایع تبدیلی و فرآوری کشاورزی این استان حمایت ویژه شود.

رضا آریان‌پور افزود: همه محصولات تولیدی کشاورزی این استان برای فرآوری به خارج استان حمل می‌شود که حمایت از بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی سبب کمک به افزایش درآمد بهره‌برداران و توسعه استان خواهد شد.

نماینده مردم مینودشت، کلاله، مراوه تپه و گالیکش در مجلس شورای اسلامی همچنین خواستار تجدید نظر در قیمت خرید تضمینی گندم شد و گفت: قیمت کیلویی ۱۵۰ هزار ریال جوابگوی هزینه تولید این محصول نیست.


حمایت از کشت قراردادی

نماینده مردم کردکوی، ترکمن، بندرگز و گمیشان در محلس شورای اسلامی هم گفت: حمایت همه جانبه در اجرای طرح کشت قرار دادی بسیار ضروری است چون سال زراعی قبل در تامین هزینه کشت محصول کامل انجام نشد و بهره برداران دچار مشکل شدند.

عبدالجلیل ایری بر پرداخت کامل بهای گندم توسط دولت تاکید کرد و از وزیر جهاد کشاورزی خواست پیگیر اصلاح نحوه پرداخت مطالبه گندمکاران باشد.

وی با تاکید بر پیگیری اصلاح الگوی کشت، گفت: باید اصلاحاتی روی اجرای این طرح صورت گیرد تا رونق تولید در استان‌ها از جمله گلستان تداوم یابد.

ایری بر حمایت از کشاورزی شورورزی در شمال گلستان و پرداخت مطالبات باقی مانده کشاورزان خسارت دیده از سیل سال ۱۳۹۸ تاکید کرد.

اعلام به موقع نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی

نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی هم گفت: قیمت تضمینی محصولات کشاورزی به موقع و قبل از آغاز زراعت به بهره‌برداران اعلام شود تا این قشر با انتخاب درست محصول، دچار زیان نشود.

رمضانعلی سنگدوینی خواستار تقویت حمایت بانکی از فعالان بخش کشاورزی در تولید ، ممانعت از خروج مرغ زنده از استان ، حمایت از ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در ممانعت از خام فروشی شد.

اختصاص تسهیلات ارزان قیمت به بخش کشاورزی

نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی هم با تاکید بر اختصاص تسهیلات بانکی کم بهره به فعالان‌بخش کشاورزی استان، گفت: توجه به این مهم یکی از نیازهای حمایت از فعالان این بخش است.

امان‌قلیچ شادمهر افزود: استان گلستان نیازمند حمایت ویژه در بخش کشاورزی است تا طرح های زیرساختی و توسعه ای آن از جمله زهکشی، کشاورزی حفاظتی ، ایجاد شهرک‌های کشاورزی از جمله گلخانه و شیلات تکمیل شود.

سرمایه گذاری در ایجاد زنجیره ارزش تولید

نماینده دیگر مردم گرگان و آق قلا درمجلس شورای اسلامی هم گفت: ایجاد ارزش افزوده در بخش کشاورزی استان نیازمند توجه ویژه به حوزه ایجاد زنجیره ارزش است.

غلامرضا منتظری افزود: سرمایه گذاری در ایجاد زنجیره ارزش می تواند در خروج گلستان از محرومیت تاثیرگذار باشد.

وی همچنین بر سرمایه گذاری بیش از گذشته در استفاده از ظرفیت مرکز تحقیقات جهادکشاورزی در ایجاد ارزش افزوده و حل مشکل آرد و نان استان تاکید کرد.

ضرورت احیای سازمان پنبه

نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: احیای سازمان پنبه یکی از ضرورت های برگشت رونق زراعت پنبه به گلستان است.

رحمت الله نوروزی افزود: این استان در گذشته زراعت سالانه ۱۵۷ هزار هکتار پنبه را تجربه کرده و از ۲۸ کارخانه پنبه پاک کنی فعال برخوردار بود.

وی گفت: طی سال های اخیر نگاه به بازگشت زراعت پنبه در استان مورد توجه جدی قرار گرفته که نمونه بارز آن راه اندازی کارخانه ریسندگی پنبه در علی‌آبادکتول بوده است.

نوروزی ادامه داد: فعالیت کارخانه ریسندگی پنبه سبب توسعه زراعت این محصول با کشت قراردادی در سال های آینده خواهد شد.

وی بر حمایت ویژه از افزایش تسهیلات بخش مکانیزاسیون کشاورزی و رسیدگی در استفاده از ظرفیت بلااستفاده کارخانه‌های آرد استان و شتاب در رفع تداخلات اراضی تاکید کرد.

گلستان با داشتن ۶۶۷ هزار هکتار زمین مستعد کشاورزی، وجود ۴۵۲ هزار هکتار عرصه جنگلی و ۸۶۲ هزار هکتار مرتع، پرورش یک میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام سبک شامل گوسفند و بز، بیش از ۷۰۰ هزار راس دام سبک عشایر و ۳۰۰ هزار راس دام سنگین، وجود بیش از یک هزار واحد مرغداری با ظرفیت جوجه ریزی ۳۰ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه در هر دوره پرورش، وجود ۳۷۸ واحد صنایع تبدیلی و غذایی با ظرفیت فرآوری سه میلیون و ۴۰۰ هزار تن محصول کشاورزی، از قطب‌های مهم تولیدمحصولات کشاورزی برای نقش آفرینی در پایداری امنیت غذایی کشور است.

به گزارش ایرنا، سفر محمدعلی نیکبخت وزیر جهادکشاورزی به گلستان از عصر دیروز چهارشنبه آغاز شد و وی در این سفر ضمن بازدید از بزرگترین طرح آبیاری نوین تحت فشار کشور در زمینی به مساحت چهار هزار هکتار در منطقه انبارالوم شهرستان آق‌قلا، در جریان آخرین وضعیت اجرای پروژه قرار گرفت و با تعدادی از کشاورزان ذی نفع این پروره به گفت و گو نشست.