سعید یوسفپور روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار افزود: این گونه در مناطق حفاظت شده در سال ۹۵ ثبت شده بود و هماکنون توسط جوامع محلی در مناطق آزاد و زیستگاه طبیعی استان مشاهده و ثبت شده است.
وی گفت: حیوانات گوشخوار مخفیکار هستند و بیشتر در شب شکار میکنند و ثبت و مشاهده آنها در روز به سختی ممکن است.
وی گفت: به دلیل اینکه ظرفیت اکولوژیکی مناطق بالاست و زیستگاه مطلوب دارد حضور حیات وحش و پرندگان افزایش دارد.
به گفته وی، تخریب زیستگاه و تغییر کاربری اراضی و سد سازی از موارد تهدید برای حیات وحش و گونههای گیاهی از جمله گوشتخواران است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری از ثبت و تصویربرداری یک گونه گربه سان 'سیاه گوش' (Lynx Lynx) برای نخستین بار در منطقه حفاظت شده شیدا در این استان در سال ۹۵ خبر داد و گفت: این گونه جانوری در منطقه حفاظت شده شیدا برای نخستین بار مشاهده شده است.
وی با بیان اینکه این گربهسان با پلنگ اشتباه گرفته میشود، اظهار کرد: مشاهده و ثبت این گونه به دلیل مخفی کار بودن و ساعات فعالیتش بسیار مشکل است.
یوسفپور افزود: این گونه جانوری تا ۱۰۰ کیلومتر از محل زندگی مهاجرت دارد و امکان مشاهده و زندگی این گونه در مناطق دیگر استان نیز امکان پذیر است.
وی گفت: سیاه گوش قادر است حیواناتی با جثه سه تا چهار برابر بزرگتر از خودش را به مدت چند روز تعقیب و در فرصتی مناسب شکار کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: وضعیت حفاظتی این گونه را بر اساس قوانین شکار و صید جز 'گونههای حمایت شده' و براساس سایتیس (CITES) از گونههای در معرض نابودی است.
وی در ادامه از کسب رتبه برتر محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی حفاظت محیطزیست استان خبر داد.
به گزارش ایرنا،در چهارمحال و بختیاری هشت منطقه حفاظت شده شامل یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیاتوحش و پنج منطقه حفاظتشده به مساحت ۱۵۵ هزار و ۸۴۴ هکتار و ۲ منطقه شکار ممنوع به مساحت ۵۱ هزار و ۷۲۴ هکتار برای زیستگاه حیات وحش وجود دارد که مامنی و منطقه بکری برای زندگی حیات وحش است.