بیرجند - ایرنا - کارگروه مدیریت شرایط اضطرار وقوع گرد و غبار استان خراسان جنوبی با توجه به شرایط بحرانی در برخی شهرستان‌های این استان، تشکیل و بر انجام تکالیف قانونی اعضا در شرایط اضطراری آلودگی هوا تاکید شد.

به گزارش ایرنا نشست کارگروه مدیریت شرایط اضطرار گرد و غبار استان روز پنجشنبه به ریاست مدیرکل مدیریت بحران استانداری در محل اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی برگزار شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی و دبیر کارگروه در این نشست با اشاره به شرایط بحرانی طی ۲۴ ساعت گذشته در استان که به دلیل وقوع گرد و غبار، کیفیت هوای برخی شهرستان‌ها در وضعیت خطرناک نیز قرار گرفته است گفت: براساس استخراج داده‌های ایستگاه‌های سنجش کیفی هوا در خراسان جنوبی از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۰ روز هوای نامطلوب حاکم بوده است.

اسدالله حاتمی افزود: با توجه شرایط موجود می‌طلبد حساسیت زیادی در زمینه مدیریت گرد و غبار استان داشته باشیم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی نیز هدف از تشکیل این جلسه را هم‌اندیشی به منظور کاهش آلودگی و به حداقل رساندن اثرات گرد و غبار بیان کرد و از تمامی اعضا خواست در این خصوص همکاری لازم را داشته باشند.

محمدعلی آخوندی بر انجام تکالیف قانونی اعضا براساس دستورالعمل شرایط وقوع گرد و غبار تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه سلامت مردم در اولویت است باید موضوعات اطلاع‌رسانی و آموزش‌های لازم هنگام وقوع گرد و غبار به مردم ارائه شود تا شاهد کاهش صدمات و آسیب‌های این پدیده در استان باشیم.

وی پس از این جلسه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: کارگروه اضطراری کاهش آلودگی هوا در استان تشکیل شد و تصمیم فوری آن با توجه به پایداری گرد و غبار و احتمال تشدید آن، کاهش ساعت کار ادارات و دستگاه‌های دولتی در شهرستان‌های نهبندان و زیرکوه بود که از ساعت ۱۰ امروز به مدت سه ساعت اعمال شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: همچنین یکی از مصوبات کارگروه این بود که با توجه به شروع تدوین و تصویب برنامه هفتم توسعه، به شکلی برنامه‌ریزی کنیم تا در راستای پیشگیری و مقابله با ریزگردها برنامه پنج ساله تدوین شود.

وی افزود: دستگاه‌های دخیل در مقابله با گرد و غبار باید طی یک هفته آینده پیشنهادات خود را برای تدوین یک برنامه پنج ساله به دبیرخانه کارگروه کاهش آلودگی هوا ارائه دهند.

آخوندی با اشاره به وجود ۳۲ کانون بحرانی گرد و غبار در خراسان جنوبی گفت: پروژه‌هایی مانند آبخیزداری و آبخوان‌داری و طرح‌های بیابان زدایی نقش موثری در کاهش گرد و غبار دارد.

وی اظهار کرد: تامین اعتبار و اجرای این برنامه نیز با مشارکت دستگاه‌های اجرایی، بخش‌های خصوصی و مردمی دنبال می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: همچنین مقرر شد از مسئولان کارگروه ملی مقابله با گرد و غبار دعوت شود تا شرایط استان را از نزدیک بررسی کنند و تمهیدات لازم برای تامین تجهیزات لازم و اعتبارات ملی با ارائه پروژه‌های میدانی صورت گیرد.

وی افزود: تاکنون در استان پیگیری‌های خوبی شده و با همکاری مردم شاهد کمترین مشکل هستیم به رغم اینکه کاهش دید افقی به ۲۰۰ متر هم رسید اما بحران خاص یا فوتی نداشتیم و یک نفر در نهبندان بستری شد.

آخوندی گفت: اگر مردم در شرایط گرد و غبار دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نکنند در بلندمدت ممکن است برای کودکان، سالمندان، بیماران قلبی و تنفسی مشکلاتی ایجاد شود لذا باید خودمراقبتی را جدی گرفت.

وی تصریح کرد: پرهیز از تردد غیر ضروری و فعالیت‌های سنگین از توصیه‌های جدی در شرایط اضطرار گرد و غبار است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: همچنین در کارگروه اضطراری کاهش آلودگی هوا مقرر شد دستگاه‌هایی همچون دانشگاه علوم پزشکی و هلال احمر نسبت به اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی به شهروندان اقدام کنند، مشارکت رسانه‌ها و صدا و سیما هم ضروری است.

وی افزود: شدت طوفان در این مرحله از بروز گرد و غبار زیاد نبوده اما در نهبندان سرعت وزش باد روز گذشته به ۹۷ کیلومتر بر ساعت هم رسید و تاکید شده خسارت‌های احتمالی برآورد و گزارش شود.

آخوندی یادآور شد: در شرایط گرد و غبار و طوفان که دید افقی کاهش می‌یابد باید رانندگان دقت خاص داشته باشند تا شاهد حوادث ناگوار نباشیم.

با شروع وزش باد شدید از روز گذشته و تقویت بادهای ۱۲۰ روزه بار دیگر کیفیت هوا در خراسان جنوبی کاهش یافت به طوری که هوای مرکز استان نیز در وضعیت خطرناک قرار گرفت و در این مدت سنجش کیفیت هوا در چهار شهرستان بیرجند، زیرکوه، نهبندان و سرایان در وضعیت خطرناک یا ناسالم بوده است.

بنابر اعلام اداره کل هواشناسی، وزش باد شدید و طوفان گرد و خاک تا اواخر وقت جمعه هفته جاری در خراسان جنوبی ادامه دارد.

برچسب‌ها