تبریز -ایرنا - رئیس کارگروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای اشاره کرد و گفت: باید از ظرفیت های موجود این سازمان برای توسعه صادرات استفاده کنیم.

به گزارش ایرنا، علی آقامحمدی شامگاه پنجشنبه در مراسم گرامیداشت روز صنعت و معدن در تبریز اظهار کرد: شانگهای جای کوچکی نیست و نزدیک هفت هزار میلیارد دلار در انجا کار وجود دارد که باید با تقسیم کار و فعالیت در راستای یک زنجیره، از این ظرفیت استفاده بهینه بکنیم.

وی همچنین با اشاره به ضرورت تشکیل کنسرسیومی برای حل مسائل نیروی انسانی، بر لزوم همراهی و هم سویی واحدهای صنعتی در کشور به ویژه در آذربایجان شرقی تاکید کرد.

آقامحمدی با بیان اینکه کارهای بسیار بزرگی در حوزه اقتصادی صورت گرفته، اظهار کرد: در حال حاضر بخش خصوصی را کسانی مدیریت می‌کنند که هرکدام بیش از ۵۰ هزار نیروی انسانی دارند.

وی همچنین تصریح کرد: برای هدایت زنجیره‌های اقتصادی کشور، بزرگ مردانی لازم است که افسران اقتصادی پیشرو باشند، توقع ما از آذربایجان این است که بتواند واحدها را در کنار یکدیگر همراه و هم سو کند.

رئیس کارگروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: در حال حاضر در کشور شاهد مسئله نیروی انسانی در حوزه صنعتی و واحدهای تولیدی هستیم که باید اقدامات مشترکی توسط شرکت‌های بزرگ به وجود آید.

آقا محمدی گفت: لازم است شرکت‌های بزرگ در راستای مسائل نیروی انسانی کنسرسیومی تشکیل داده و مسایل را رفع کند.

وی یادآورشد: ماشین سازان کشور برای یک صنعت کار می‌کنند؛ خوشبختانه برای نخستین بار این مجموعه توانسته تمام واحدهایش را در کنار هم جمع کرده و فدراسیونی برای این مجموعه تشکیل دهد، لازم است همه گروه ها این چنین اقدامی انجام دهند.

آقا محمدی خاطر نشان کرد: آذربایجان ۴۰۰ جوان تولید کننده در واحد صنعتی دارد و جوانه صنعت و تولید در این استان شکوفه زده که امیدواریم یک آذربایجان جوان و پرنشاط و پر برکت را شاهد باشیم.

تبریز سرآمد صنایع مختلف در ایران است

معاون وزیر صمت نیز در این آیین با اشاره به پتانسیل و ظرفیت صنعتی آذربایجان‌شرقی، گفت: تبریز پرچم‌دار صنعت ایران و سرآمد صنایع مختلف از جمله چرم و کفش، شیرینی و شکلات، لوازم خانگی، قطعه سازی و صنایع غذایی است.

محمدمهدی برادران گفت: آذربایجان شرقی در تعداد پروانه‌های صادره رتبه اول را داشته که نشان می‌دهد سرمایه گذاری‌ها در این استان جواب داده است.

معاون وزیر صمت با بیان اینکه آذربایجان‌شرقی هفت درصد صنایع و هشت درصد معادن را در خود جا داده است، گفت: تعامل بین دولت و بخش خصوصی وجود داشته و باید تقویت شود که همین تعامل در ۲ سال در این رشد نقش داشته است.

وی افزود: از سال‌های ۹۲ تا ۹۹ رشد صنعت ۱.۶ و رشد تولید صفر بود اما در سال ۱۴۰۰ رشد صنعت به ۳.۳ و در سال ۱۴۰۱ هم با صرف فعل خواستن به ۹.۵ درصد رسید، یعنی در حوزه اشتغال بالاترین اشتغالزایی را تجربه کردیم.

برادران ادامه داد: همچنین رکورد صادرات هم شکسته شد و ۵۳ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشته‌ایم که البته راه طولانی پیش رو داریم.

صنعتگران سربازان جبهه اقتصادی‌اند

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با بیان اینکه صنعتگران سربازان جبهه اقتصادی‌اند، گفت: هر کارخانه‌ای عبادتگاهی است که در آن سربازان اقتصادی برای مردم و کشور خدمت می‌کنند.

عبدالوهاب سهل آبادی با بیان اینکه جامعه صنعتگران در تلاش هستند تا سفره کارگران این کشور گسترده باشد، اظهار کرد: میلیون‌ها نفر در کنار تولیدکنندگان کار می‌کنند و از این جهت صنعتگران به خود می‌بالند.

به گفته وی، تمام پیشرفت و موفقیت‌ها در صنعت و اقتصاد کشور، نشان دهنده تلاش بی وقفه سربازان حوزه صنعتگر است.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با بیان اینکه امروز جامعه صنعتی کشور نیازمند به کارگر است و با همت کارگران است که صنعتگران نیز موفق بوده‌اند، گفت: هر کارخانه‌ای عبادتگاهی است که در آن سربازان اقتصادی برای مردم و کشور خدمت می‌کنند.

سهل آبادی افزود: با همراهی دولت، امیدواریم مشکلات صنعتگران برطرف شود، همان گونه که خانه صمت توانسته در زمینه حل مشکلات اقتصادی و صنعتگران موفق عمل کند.

به گفته رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، خانه صمت، تشکلی صنعتی است که می‌تواند در جهت مرتفع‌سازی مشکلات صنعتگران موفق عمل کند.

آذربایجان آویزان اقتصاد ایران نیست

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه آذربایجان همواره سعی کرده تا چیزی به اقتصاد ایران بیافزاید گفت: این استان هیچ گاه آویزان اقتصاد ایران نبوده است.

روح الله متفکر آزاد اظهار کرد: آذربایجان به ویژه تبریز سوای اینکه عنوان اولین‌ها را دارد، بزرگان صنعت و تجارت‌اش هم کارنامه ای درخشان دارند.

وی با بیان اینکه آذربایجان می‌تواند در همه زنجیره‌های تولید فعال باشد، گفت: حوزه صنعت در خطه آذربایجان در سخت ترین شرایط تحریمی و اقتصادی سر پا بوده و آویزان اقتصاد کشور نشده است، علاوه بر این سعی کرده به این حوزه چیزی را هم اضافه کند.

متفکر آزاد با بیان اینکه مجلس ۲ سال است که در موضوع بودجه تلاش دارد که اذربایجان شرقی هم پای سایر استان‌ها باشد، افزود: باید هزینه‌های اقتصاد غیر مولد را بالا ببریم تا برای سرمایه گذاری‌های دیگر مشوق داشته باشیم.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی شهر تبریز تاکید کرد: لازم است ما یک هارمونی بین صنعت و اقتصاد داشته باشیم، امیدواریم در حوزه تسهیلات بانکی این حوزه نیز اقداماتی جدی اتخاذ شود تا صنعتگران همواره برای پیشرفت و توسعه گام‌های مثبتی را شاهد شوند.

پرونده ارز چند نرخی باید برای همیشه بسته شود

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز با بیان اینکه دولت باید پرونده ارز چند نرخی را برای همیشه ببندد، گفت: اینکه به ثبات اقتصادی برسیم به شرطی است که تورم را از راه بانک مرکزی و ستاد اقتصادی کشور با تثبیت نرخ ارز برای همیشه از بین ببریم.

یونس ژائله اظهار کرد: شرایط کشور به گونه‌ای است که همه با آن آشنا هستیم و تحریم به حد اعلی رسیده است، این تحریم‌ها به هر کشوری می‌رسید کاملا نابود می‌شد اما این صنعتگران با تلاش شبانه روزی که انجام دادند، در خیلی از نقاط شرایطی بهتر از بسیاری از کشورها داشتیم.

وی با اشاره به شعار سال افزود: شعار امسال کشور مهار تورم و رشد تولید است؛ اما آیا امکان تحقق این شعار وجود دارد؟ بله می‌توانیم اما یک شرط دارد و آن هم این است که کشور یک بار برای همیشه ثبات اقتصادی را آغاز کند.

وی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ شاهد تغییرات جهانی هستیم که بسیار شبیه سال ۲۰۰۸ است که منجر به سقوط بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی شد؛ امسال باید مراقب باشیم چون این تغییرات می‌تواند ضربه سنگین اقتصادی به ما بزند.

ژائله خاطرنشان کرد: امسال نرخ جهانی غلات بالای ۵۰ درصد افزایش یافته و منابع نقدی در بازار جهانی به شدت جمع شده و کمبود نقدینگی احتمال دارد البته باید بدانیم چگونه از بحران عبور کنیم.

وی گفت: دولت‌ها هرکاری توانستد انجام دادند اما همان طور که بهمن‌ماه سال گذشته رهبر انقلاب فرمودند باید اقتصاد به مردم و بخش خصوصی محول شود و دولت با بخش خصوصی رقابت نکند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز راهکار ابتدایی را اتحاد بین بخش خصوصی و دولت دانست و تصریح کرد: این تعامل دو جانبه مشکلات را برطرف می‌کند چرا که دولت بدون بخش خصوصی نمی‌تواند کاری از پیش ببرد و باید با هم مشکلات و معضلات را از بین ببرند که نتیجه آن تولید ثروت برای مردم ایران است.

وی ادامه داد: دولت بافشارهای غلط به بخش خصوصی که با اضافه کردن مالیات و افزایش نرخ برق و گاز بزرگترین ضربه را به اقتصاد می‌زند؛ ما برای پیشبرد اهدافمان نیاز به نقشه راه داریم که بتوانیم رشد اقتصادی را عملیاتی کنیم.

ژائله، آفریقا را ظرفیت بزرگی برای توسعه صادرات دانست و گفت: نباید از این بازارها غافل شویم، آفریقا می‌تواند بالغ بر ۲۰۰ میلیارد دلار درآمد برای کشور داشته باشد چون یکی از واردکنندگان بزرگ دنیاست.

بروکراسی‌های سخت اداری مانع پیشرفت صنعتگران است

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز با اشاره به مشکلات و دغدغه‌های اهالی صنعت گفت: بروکراسی‌های سخت اداری مانع پیشرفت صنعتگران است.

محمد حسین باقری با بیان اینکه صنعتگران انسان‌های فداکاری هستند که در زمینه اقتصاد و اشتغال جوانان کشور همواره تلاش می‌کنند، اظهار کرد: متاسفانه برخی مسئولان وعده‌هایی به صنعتگران می‌دهند که آن‌ها را پشت گوش می‌اندازند.

وی افزود: اقتصاد کشور وابسته به تولید است؛ اگر تولید کننده مواد اولیه را تامین کند و موانع تولید برای صنعتگران رفع شود، اشتغال زایی و اقتصاد در کشور رونق می‌یابد.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: از نمایندگان مجلس نیز خواستاریم که صنعتگران را در موضوع تولید یاری کنند چون که صنعتگران باید بتوانند بدون دغدغه و مشکلی در بازارهای جهانی رقابت کنند.

به گزارش ایرنا، در این مراسم از برترین های حوزه های مختلف صنعت، معدن و تجارت و در بخش های صنایع پیشکسوت، دانش بنیان، تحقیق و توسعه، معدن، خدمات فنی و مهندسی، آراد، آسانسور و برق و الکترونیک و چند بخش دیگر با اعطا لوح و تندیس تجلیل شد.