قزوین - ایرنا- فیلم ساز جوان قزوینی جشنواره فیلم حوا را فرصتی مغتنم برای نمایش توانمندی زنان در عرصه فیلم سازی دانست و گفت: این رخداد روایت گر فعالیت زنان مقتدر در عرصه فیلم و سینما در تصویرسازی مناسب از بانوان و خانواده در موقعیت های مختلف بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم "حوا" با محوریت زنان و خانواده در ۲ بخش ملی و بین‌المللی در قالب‌ فیلم های بلند سینمایی، کوتاه داستانی و مستند با شعار "ما پای خانواده ایستاده ایم" در تهران و برخی استان ها از جمله قزوین برگزار شد و روز گذشته به پایان رسید.

جشنواره حوا با شعار «ما پای خانواده ایستاده‌ایم» تلاش دارد با گسترش مسیرهای عرضه و پخش آثار زن‌ محور و خانواده‌ محور در ایران و جهان، بستری برای تشکیل یک اتحادیه مشترک از فیلمسازان باورمند به خانواده و ارزش های زن را با تأکید بر نقش موثر زنان در خانواده ایجاد کند.

به گفته کارشناسان، رویکرد اصلی برگزاری جشنواره بین المللی حوا حمایت از خانواده، لزوم شناساندن تصویر زن، بازنمایی زن مسلمان در سینمای ایران و جهان و پرداختن به زن عفیف است.

فیلم‌های جشنواره حوا در قالب سه فیلم کوتاه، ۶ فیلم مستند به همراه ۶ فیلم بلند سینمایی در چهار نوبت از ساعت ۱۳ تا ۲۳ همزمان با تهران و ۱۳ استان کشور از ۲۰ تا ۲۳ تیرماه در سینما مهتاب قزوین اکران شد.

خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز قزوین به همین منظور با "ایلناز خیرخواه" فیلم ساز جوان قزوینی که برنده چندین جشنواره مختلف بوده در خصوص برگزاری نخستین جشنواره فیلم حوا و تاثیر آن در فیلمسازان جوان به گفت و گو نشست.

خیرخواه با فیلم کوتاه «کمپانی» برنده‌ دیپلم افتخار فیلم ساز زن برگزیده سال ۲۰۲۲ در این فستیوال در شهر میلان ایتالیا شد.

این فیلم ساز جوان قزوینی پیش از این با فیلم کمپانی در فستیوال «تامپره» در کشور فنلاند، فستیوال «گاسپاریلا» در آمریکا و فستیوال «ریل ایشین» در کانادا حضور داشته است.

ایرنا. جشنواره فیلم حوا را چطور ارزیابی می کنید و چه تاثیری در تولیدات فیلم سازان جوان خواهد داشت؟

این جشنواره بستری برای رقابت و فرصتی مغتنم جهت ارزیابی آثار هنرمندان ایجاد کرده و همچنین امیدوارم منجر به گشایش ظرفیتی در راستای ایجاد امید برای فیلمسازان جوان شود که بیشتر فعالیت کنند و آثارشان بیشتر دیده شود.

یکی از مهم ترین دلایل برگزاری این جشنواره‌ها دیدن آثار دیگر فیلم سازان در سراسر ایران و تبادل دانش و تجربه میان آنهاست.

ایرنا. کیفیت فیلم های به نمایش درآمده چگونه بود؟

از آنجا که تمرکز فعالیت من در حوزه سینمای کوتاه است و بیشتر تمایل به پیگیری آثار کوتاه سینمای ایران را دارم باید اذعان کنم فیلم های کوتاه راه یافته به جشنواره از کیفیت خوب و قابل قبولی برخوردار بود. خوشبختانه مورد امیدبخشی که خیلی واضح دیده می شود تمرکز جشنواره حوا بر آثار زنان فیلمساز و همچنین آثار فیلمسازان مستعد شهرستانی است.

فیلم های محبوب خودم در این جشنواره وضعیت اورژانسی از خانم اسمی خانی و فیلم دیگری از فیلمساز جوان قزوینی پیمان فلاح به نام ۳۲۳ ماه چند هفته و چند روز است، بود.

ایرنا. با توجه به اینکه زن و خانواده ۲ موضوع اصلی جشنواره حوا است چقدر از مشارکت سینماگران زن در قزوین برای حضور در این جشنواره استفاده شد؟

اگرچه سینمای زنان اصطلاحی است که به کارهای کارگردانان زن اشاره دارد اما این واژه همچنین مربوط به کارهای زنان در حوزه‌های دیگرِ فیلم‌سازی همچون فیلمنامه نویسی و فیلم‌برداری، تدوینگری، طراحی لباس و تهیه‌کنندگی و سایر فعالیتهای سینمایی نیز اشاره می‌کند و باید اذعان کرد از این نظر قزوین یکی از درخشان ترین استان های ایران از حیث زنان فعال در حوزه سینماست.

زنان فیلم ساز قزوینی بانوانی با استعداد و برخوردار از دانش روز سینما که به نحو درخشانی در قالب گروه های مختلف با یکدیگر همکاری دارند و این روحیه همیاری کم نظیر برای خود من مایه مباهات است.

سال گذشته گروهی مستقل، متشکل از بانوان سینماگر استان قزوین کفش آهنین به پا کردند و با تمام نهادها و ارگان های مهم دولتی دیدار داشتند تا ظرفیتی را جهت فعالیت بیشتر، بهتر و مستمر ایجاد کنند، جلسات، تلاش ها و پیگیری هایشان اگرچه به دلیل برخی مشکلات به بار ننشست اما به نظرم دستاورد اصلی جای دیگری رقم خورد.

بانوان شاخص فعال در حوزه سینما یکدیگر را پیدا کردند، باب دوستی و ایجاد یک تیم قوی، جدی و خستگی ناپذیر گشوده شد که البته امیدواریم مورد حمایت قرار بگیرند.

ایرنا. در خصوص ظرفیت سینمایی زنان در قزوین بفرمایید؟

استعداد و ظرفیت بالای سینمای زنان قزوین انکارناپذیر است، یکی از درخشان ترین تجربیات شخصی من در فیلم کوتاه کمپانی ماحصل کار تیمی با بانوان سینماگر در گروه کارگردانی و تدوین بود که منجر به کسب جوایز مهمی شد.

بسیاری از همکاران فعال من در قزوین، توانایی و پتانسیل فعالیت در حرفه ای ترین تیم های فیلمسازی ایران را دارا هستند، همچنین امیدوارم نهادهای مربوطه از دانش و تجربه انها در حوزه های آموزشی بیشتر بهره بگیرند.

ایرنا. سینماگران قزوینی چه سهمی در سینمای کوتاه ایران دارند؟

باعث افتخار است در هرجشنواره و رویداد مهم سینمایی رد پایی استوار و چشمگیر از فیلمسازان برجسته قزوینی دیده می شود،بی اغراق در خارج از قزوین آنچه بسیار افتخارامیز است، آوازه این فیلمسازان است.

این افتخار مرهون تلاش های فیلم سازان با استعداد و خبره است که پرچم موفقیتشان همچنان برافراشته است.

سینمای کوتاه جسور، نترس، برّان و متفاوت است و خاستگاهش را می شناسد، اما هراسی از نقد، چالش و تجربه افق های تازه ندارد و بستری برای بیان توانمندی و تجربه فرم های متنوع. فیلمسازان کمی هستند که فیلمشان را برای داخل گنجه و کمد منزلشان ساخته باشند! و در این بین زنان فیلم ساز قزوینی با توجه به تعدادشان و امکانات در اختیار سهم مناسبی را در سینمای کوتاه ایران دارند.
کلام آخرتان را بفرمایید.

جشنواره حوا در موضوعات حوزه‌های زن و خانواده، نقش زنان در جامعه، فرصتی برای شناسایی استعدادها، توانایی‌ها و خلاقیت جوانان در قالب تولیدات سینمایی جدید است.
امیدواریم جنون و شیدایی فیلمسازان جوان با ایجاد شرایط بهتر در جهت دیده شدن آثارشان بیش از پیش قدردانسته شود.