یاسوج- ایرنا- طرح آبرسانی شهر لیکک مرکز شهرستان بهمئی و روستاهای اطراف از سد کوثر علاوه بر تامین آب شرب برای جمعیت ۸۵ هزار نفر توسعه و آبادانی بیشتر را برای ۳۰۰ طرح تولیدی منطقه را فراهم خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، شهرستان بهمئی که با مساحت یکهزار و ۴۴۷ کیلومتر مربع در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد و در ۴۰ کیلومتری شهرستان بهبهان واقع شده به علت تنوع آب و هوای گرمسیری و سردسیری و جاذبه های طبیعی یکی از مهمترین مقاصد گردشگران در این استان محسوب می شود.

شهرستان بهمئی به جز در مشرق که با شهرستان کهگیلویه در استان هم مرز است از سه جهت با شهرستان های استان خوزستان همسایه است به طوری که در شمال با باغملک ، در جنوب با بهبهان ، در غرب با رامهرمز و در جنوب غربی با امیدیه و آغاجاری در استان خوزستان مرز مشترک دارد.

تکمیل طرح آبرسانی از سد کوثر به شهر لیکک مرکز شهرستان بهمئی و روستاهای اطراف تنها پروژه تامین آب شرب است که سه میلیون متر مکعب برای صنعت نیز آب تامین می‌کند و با تکمیل این طرح آب ۳۰۰ واحد تولیدی تامین و از محل این واحدهای صنعتی در بخش‌های مختلف سه هزار نفر اشتغالزایی می شود.

این طرح آبرسانی که دارای مزیت های بسیاری نیز است با حمایت و برنامه ریزی های عملی دولت سیزدهم شتاب بیشتری گرفته است.

طرح عظیم آبرسانی از سد کوثر به لیکک و روستاهای مسیر در سال ۹۰ کلنگ زنی شد و طی حدود ۱۰سال روند کند و لاک پشتی داشت در سفر اول رئیس جمهور به استان و توجه ویژه به این پروژه، گامهای عملی دولت سیزدهم در رفع محرومیت را سرعت بخشید و تنش آبی در این شهرستان گرمسیری نفس های آخر را می کشد.

توسعه و آبادانی رهاورد طرح آبرسانی به لیکک

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در رابطه با این طرح اظهار کرد: این طرح آبرسانی با توجه به تامین آب پایدار شرب و صنعت بهمئی نقش مهمی در توسعه خواهد داشت.

سید علی احمد زاده تأمین آب به میزان ۵/۵ میلیون متر مکعب در سال برای آب شرب شهر لیکک و حومه با جمعیت ۷۸ هزار نفر برای افق ۱۴۱۵، تامین آب به میزان سه میلیون متر مکعب در سال برای صنایع این شهرستان را از مزایای مهم این طرح اعلام کرد.

وی تصریح کرد: ۳۸۹ میلیارد تومان برای اجرای طرح آبرسانی لیکک از سد کوثر مصوب شد که تاکنون ۲۷۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده است.

احمد زاده اظهار کرد: روند اجرایی طرح با سرعت خوبی در حال اجراست و طبق برنامه تا دهه فجر سال ۱۴۰۲ به بهره برداری خواهد رسید.

وی عنوان کرد: تخصیص اعتبار این طرح در ۱۰ سال گذشته ۷۰ میلیارد تومان بوده اما این میزان در دولت سیزدهم بیشتر از ۲۷۰ میلیارد تومان است.

* آبرسانی به لیکک طرحی توسعه محور

فرماندار بهمئی با اشاره به تنش آبی موجود در این شهرستان گفت: حجم آب انتقالی به شهر لیکک و روستاهای حومه بیش از پنج میلیون متر مکعب آب خواهد بود.

علی محمدی اضافه کرد: تنش آبی این شهرستان با توجه به اهداف طرح به صورت دراز مدت رفع خواهد شد.
وی کاهش قطعی مکرر آب، تقویت سطح آب‌های زیرزمینی، ارتقا کیفیت آب شرب و تامین آب مورد نیاز صنایع شهرستان را از مهمترین مزایای اجرای این طرح اعلام کرد.

محمدی اضافه کرد: این طرح دارای ۵۷کیلومتر خط انتقال و دارای ۲ ایستگاه پمپاژ و ۴ مخزن ذخیره آب است.

* تامین آب دراز مدت شهرستان بهمئی

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: با اجرای این طرحِ مهم آبرسانی، آب مورد نیاز مردم شهرستان بهمئی تا ۲۵ سال آینده تامین می‌شود.

آرش مصلح افزود: در قالب طرح آبرسانی به لیکک، هشت و نیم میلیون متر مکعب آب انتقال داده می شود که از این میزان سه میلیون متر مکعب آن در حوزه صنعت و پنج میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب آن آشامیدنی است.

وی بهره مندی ۵۰۰ واحد تولیدی کوچک و متوسط را از دیگر مزایای این طرح دانست و گفت: اشتغال زایی خوبی در این راستا نیز پیش بینی شده است.

مصلح گفت: با بهره برداری کامل از این طرح بیش از ۹۰ درصد جمعیت شهرستان بهمئی از آب آشامیدنی پایدار و سالم برخوردار می‌شوند.

وی تصریح کرد: حدود سه میلیون متر مکعب به تامین آب صنایع و خدمات شهرستان بهمئی نیز تخصیص خواهد یافت.