بوشهر - ایرنا - مدیرکل امور مالیاتی استان بوشهر گفت: از اول سال تاکنون یکهزار میلیارد تومان عوارض ارزش افزوده به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و روستاهای فاقد دهیاری و عشایر این استان واریز شده است.

محمد جواد رستمی روز شنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز بوشهر اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود سهم شهرداری‌ها، دهیاری‌ها روستاهای فاقد دهیاری و عشایر استان از محل اعتبارات عوارض ارزش افزوده به چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برسد.

وی با بیان اینکه اعتبار عوارض ارزش افزوده به نسبت جمعیت میان شهرستان‌های مختلف استان بوشهر تقسیم می‌شود افزود: سال گذشته سه هزار میلیارد تومان عوارض ارزش افزوده نیز برای عمران شهری و روستایی به حساب شهرداری‌ها و دهیاری این استان واریز شد.

مدیرکل امور مالیاتی استان بوشهر گفت: بی‌اطلاعی مردم از اینکه درصد بالایی از هزینه‌های عمرانی شهرداری‌ها از محل درآمدهای مالیاتی تامین می‌شود، سبب ضعف در فرهنگ مالیاتی مودیان شده و قرار است از امسال پرداخت و هزینه‌کرد این درآمدها به صورت فصلی به صورت عمومی اطلاع‌رسانی شود.

وی اظهار کرد: افزون براین در سه ماه نخست امسال حدود ۲ هزار میلیارد تومان از محل مالیات‌های مستقیم و غیرمستقیم در استان وصول شده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد رشد نشان می‌دهد.

به گفته رستمی بر اساس قانون بودجه تعهد استان بوشهر برای وصول درآمدهای مالیاتی در سالجاری ۱۳ هزار میلیارد تومان است که افزایشی ۱۷ درصدی نسبت به سال قبل دارد.

وی یادآور شد: پارسال ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان مالیات مستقیم و غیرمستقیم در استان بوشهر وصول شد که نسبت به سال ۱۴۰۰ معادل ۳۰ درصد رشد داشت.

رستمی در خصوص اظهارنامه‌های مالیاتی و تمدید زمان دادن اظهار نامه تا ۲۶ تیرماه یادآور شد: امسال ۹۰ هزار اظهارنامه مالیاتی با تبصره ۱۰۰ دریافت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد رشد ۲۳ درصدی و از نظر رقم ۱۲۰ درصد رشد نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: طبق قانون، مودیان مالیات مشمول نظام مالیات بر ارزش افزوده مکلف هستند اظهارنامه هر دوره مالیاتی خود را حداکثر ظرف مدت ۱۵ روز بعد از پایان هر دوره یا فصل ، تسلیم و مالیات متعلقه را پرداخت کنند.

رستمی افزود: بر این اساس آخرین مهلت ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده فصل بهار ۱۴۰۲تا ۱۵ تیرماه بوده که تا ۲۶ تمدید شد و مودیان می‌توانند اظهارنامه مربوط به این دوره را تا این تاریخ ارائه و مالیات متعلقه را پرداخت کنند.

مدیرکل امور مالیاتی استان بوشهر گفت: مودیان برای سرعت بخشی در انجام امور، تکالیف قانونی خود را به روزهای پایانی موکول نکنند.

وی یادآور شد: سال گذشته متوسط پرداخت مالیات مشاغل زیر یک ملیون و ۵۰۰ هزار تومان و امسال به ۲ میلیون تومان رسیده است.

اجرای سامانه مودیان گامی برای شفاف سازی مالیاتی

مدیرکل امور مالیاتی استان بوشهر گفت: مهمترین برنامه امسال این مجموعه اجرای طرح جامع مالیاتی سامانه مودیان برای همه فعالان اقتصادی است که موجب شفاف‌سازی مالیاتی، تعیین مالیات عادلانه و واقعی، جلوگیری از فرار مالیاتی، مقابله با اقتصاد زیرزمینی و فرهنگ سازی مالیاتی می‌شود.

به گفته رستمی اجرای طرح جامع مالیاتی سامانه مودیان طرحی بزرگ و ملی و در اصل حلقه آخر و تکمیل کننده برای همه اشخاص به شمار می‌رود.

وی یادآور شد: از اول سال تاکنون چندین مرحله در این خصوص فراخوان به شرکت‌های بورسی، سازمان‌های دولتی و شرکت‌های خصوصی داده شده و از اول دیماه امسال همه فعالان اقتصادی مشمول این طرح می‌شوند.

رستمی تاکید کرد: با اجرای طرح جامع مالیاتی سامانه مودیان؛ انقلابی در طرح مالیات ستانی و مالیات دهی در کشور شکل می‌گیرد.

وی با بیان اینکه سامانه مودیان یک بستر اطلاعاتی است که در سازمان امور مالیاتی راه اندازی شده است گفت: در این سامانه فرآیند یک‌ معامله از ابتدا تا انتها به صورت سیستمی رصد می‌شود.

به گفته رستمی این قانون و سامانه به صورت هوشمند میزان مالیات را در هر مرحله از معامله و بعد از احراز هویت مودی مشخص و دریافت می‌کند.

مدیرکل امور مالیاتی استان بوشهر اظهار کرد: یکی از مزیت‌های این سامانه انجام اقدامات پیشگرایانه‌ای است که انجام می‌دهد، افزون بر سازمان‌ مالیاتی بسیاری دستگاه‌های دیگر می‌توانند اطلاعاتی در حوزه بازار، اقتصاد و مالیات برداشت کنند.

وی افزود: هدف این سامانه شفافیت اطلاعات، جلوگیری از فرار مالیاتی و مقابله با اقتصاد زیر زمینی و فرهنگ سازی مالیاتی است.