قم – ایرنا – عضو ستاد همایش مرجع مجاهد آیت الله سید عبدالله شیرازی از برگزاری این همایش در شهرهای قم، تهران، شیراز، مشهد و نجف اشرف خبر داد و گفت: بیش از ۵۰ مقاله به همایش اصلی که قرار است مهرماه امسال در مشهد مقدس ترتیب یابد، رسید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالله شیرازی روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: آیین پیش همایش و بزرگداشت چهلمین سالگرد ارتحال آیت الله شیرازی عصر امروز از ساعت ۱۷ در سالن همایش دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار می شود.

وی ادامه داد: در این آیین پیام های جداگانه حضرات آیات ناصر مکارم شیرازی و جعفر سبحانی از مراجع تقلید و علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه قرائت خواهد شد و همچنین آیات سید هاشم حسینی بوشهری رییس جامعه مدرسین و محمدمهدی شب زنده دار و نجم الدین طوسی سخنرانی می کنند.

مدیر موسسه امیرالمومنین(ع) در ادامه با بیان این که تکریم و تجلیل از علمایی که در زمان حیات بابرکت خود منشاء آثار و برکات زیادی بودند وظیفه همه ما است تصریح کرد: این بزرگان خدمات گسترده ای به جهان اسلام، مکتب تشیع، پیروان اهل بیت و دیگر مذاهب اسلامی ارائه نموده اند و وظیفه نسل های بعد است شخصیت و آثار و برکات این علما را معرفی و تبیین کنند.

شیرازی با بیان این که از همان ابتدای ارتحال آیت الله شیرازی به عنوان یک شخصیت بزرگ دینی و مبارز، آیین های بزرگداشت مختلفی در شهرهای مشهد، قم، تهران، شیراز، اهواز و کشورهای پاکستان، لبنان و هندوستان برگزار شد گفت: به مناسبت چهلمین سالگرد ارتحال ایشان، آیین های مختلفی در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به این که برای برگزاری همایش اصلی، فراخوان عمومی داده نشد اما در مجموع بیش از ۵۰ مقاله به این همایش رسید افزود: مجموعه مقالات، مصاحبه ها، اسناد، مکاتبات و تصاویر در مجموعه ای با عنوان «مرجع مجاهد» چاپ و منتشر خواهد شد.

وی اضافه کرد: پیش همایش اول نکوداشت آیت الله شیرازی عصر امروز در قم برگزار می شود، پیش همایش های دوم و سوم به ترتیب در ماه های مرداد و شهریور در شهرهای شیراز و تهران ترتیب می یابد، همایش اصلی مهرماه امسال در مشهد مقدس و همایش پنجم در نجف اشرف برگزار خواهد شد.

ثبت و ضبط ۴۰ هزار ساعت مصاحبه با موضوع شخصیت های علمی قم

مدیر مرکز اسناد انقلاب اسلامی استان قم نیز در این نشست خبری گفت: این مرکز کار خود را از سال ۱۳۵۹ آغاز کرده که یکی از مهم ترین کارهای مرکز، مربوط به حوزه روحانیت است.

حجت الاسلام والمسلمین محمدحسین فروغی افزود: حدود ۴۰ هزار ساعت مصاحبه با موضوع شخصیت های علمی و فرهنگی و سیاسی قم در مرکز اسناد انقلاب اسلامی ثبت و ضبط شده است که تمرکز آن بر تاریخ شفاهی حوزه علمیه است.

وی با بیان این که از سال گذشته، بزرگداشت علمای تاریخ معاصر در دستور کار مرکز اسناد انقلاب اسلامی قم قرار گرفت ادامه داد: کاری دیگر درخصوص تاریخ شفاهی هنر قم شامل عکس، نقاشی و گرافیک در این مرکز شروع شده است.

آیت الله سید عبدالله شیرازی در شب سیزده شعبان سال ۱۳۰۹ قمری برابر با سیزده اسفند سال ۱۲۷۱ شمسی در یکی از محله های شیراز که بیشترشان سادات موسوی بودند، دیده به جهان گشود.

آیت الله شیرازی از نخستین علمایی بود که در نجف اشرف از نهضت مرحوم امام خمینی حمایت نمود. این مرجع عالیقدر در طول عمر با برکت خود، خدمات اجتماعی، عمرانی و فرهنگی متعددی انجام داد.

این مرجع مجاهد در سن ۹۶ سالگی، در سحرگاه اول محرم سال ۱۴۰۵ قمری برابر با پنجم مهر سال ۱۳۶۳ شمسی دارفانی را وداع گفت و بدن مطهرش پس از تشییع باشکوهی با حضور علما، مسئولان و عموم مردم عزادار مشهد، در جوار مرقد مطهر امام رضا(ع) به خاک سپرده شد.