ساری - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استاندار مازندران، توسعه کشت محصولات گلخانه‌ای را از رویکردهای اصلی استان ذکر کرد و گفت :کشاورزان برای ایجاد هر۱۰۰مترمربع گلخانه، ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت می کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن خیریانپور روز شنبه در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی از فعالان و علاقمندان به بخش کشاورزی خواست از این فرصت برای کسب درآمد پایدار استفاده کرد و در ایجاد اشتغال پایدار نیز نقش آفرینی کنند.

وی تصریح کرد: در صورت تحقق این مهم علاوه بر بهبود وضعیت معیشتی فعالان این عرصه، توسعه فضای کسب و کار و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه را شاهد خواهیم بود.

وی با بیان اینکه برخی رویه های غلط، وجود قوانین دست و پا گیر و همچنین بروکراسی اداری موانع پیش روی فعالیت کسب و کارها است، گفت: ادامه داد:‌ علاوه بر اصلاح برخی قوانین و کاهش بروکراسی اداری، رویه های غلط نیز باید اصلاح شود تا بتوانیم به اهداف مورد نظر در بخش ایجاد اشتغال پایدار و توسعه دست یابیم.

وی اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین راهکارهایی که به توسعه اقتصادی و افزایش امنیت غذایی کشور کمک می‌کند، کشت محصولات گلخانه‌ای است که علاوه بر تولید با کیفیت محصولات کشاورزی در صنعت غذا و زندگی انسان‌ها نیز تاثیر بسزایی دارد.

وی با اشاره به اینکه توجه به توسعه کشت گلخانه‌ای علاوه بر ایجاد انگیزه بین سرمایه‌گذاران، به افزایش تولید و اشتغال نیز منجر می‌شود، خاطرنشان کرد: باتوجه به محدودیت منابع آبی در منطقه و کیفیت بالای خاک، گلخانه می‌تواند الگوی کشت مناسبی را برای منطقه ترسیم کند که در نهایت باعث ایجاد اشتغال و درآمد پایدار در استان خواهد شد.

هدف گذاری برای ایجاد یکهزار هکتار فضای گلخانه‌ای

معاون استاندار مازندران، لازمه رونق تولید، بهبود فضای کسب و کار و ایجاد اشتغال پایدار را در گروه استفاده بهینه از تمام امکانات و ظرفیت های موجود و و اهتمام بیشتر مسوولان دستگاه های اجرایی ذیربط دانست و گفت: وسعت گلخانه‌های مازندران حدود ۵۱۰ هکتار است که با توجه به ظرفیت‌های موجود، توسعه فضای گلخانه‌ای اکنون در دستور کار قرار گرفته است.

خیریانپور از هدف گذاری برای ایجاد یکهزار هکتار فضای گلخانه‌ای در مازندران خبر داد و افزود: توسعه فضای گلخانه‌ای و کشت محصولات مختلف از جمله صیفی‌جات، گیاهان دارویی، گل و گیاه، لیموترش، توت فرنگی در شهرهای مختلف مازندران در دستور کار است.

وی اشتغالزایی، درآمد بالا و ارز آوری، ارتقای بهره وری، کاهش مصرف آب، استحصال بیشتر محصول در واحد سطح، تولید محصولات باکیفیت، صرفه جویی در مصرف سموم، کود و نهاده های کشاورزی، امکان مبارزه مطلوبتر با آفات و بیماری‌ها، عرضه محصول خارج از فصل، اصلاح بستر کشت و اقتصادی کردن تولید در اراضی کوچک را از مزیای کشت محصولات گلخانه‌ای عنوان کرد.

مازندران با برخورداری از ۲ و نیم درصد زمین‌های کشاورزی کشور و تولید سالانه بیش از هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات، حدود ۱۱ درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد.