به گزارش ایرنا، محمد خانی روز شنبه در تشریح وضعیت تامین آب شرب تبریز، اظهار کرد: پیک (اوج) تولید و مصرف آب شرب در تبریز در حالت سر به سر قرار دارد و در هر ثانیه نیز ۶ هزار لیتر آب تولید و مصرف می شود بر این اساس کمبودی در تامین آب شرب تبریز وجود نداشته و برنامهای برای قطعی آب ناشی از کمبود نیز نداریم.
وی تاکید کرد: تمام قطعیهای انجام گرفته در روزهای اخیر ناشی از اتفاقات و حوادث مربوط به خط انتقال آب بوده و به دلیل قطعی برق خط انتقال آب زرینه رود، که موجب شد تا تولید آب به مدت ۲ روز عقب بیافتد و در تامین آب نقاط مرتفع شهر با مشکل مواجه شدیم.
خانی با بیان اینکه اکنون قطعی آب از بابت کمبود این مایع حیات در تبریز نداریم، گفت: شهروندان عزیز حق دارند که نسبت به این وضعیت قطعی آب گله داشته باشند اما بدانند که این شرایط ناخواسته و از دسترس ما خارج بوده است.
وی افزود: متوسط مصرف سرانه هر فرد تبریزی در هر شبانه روز به میزان ۲۴۰ لیتر بوده که ۹۰ لیتر بیشتر از متوسط مصرف سرانه کشور به میزان ۱۵۰ لیتر است و در واقع به طور متوسط هر شهروند تبریزی ۹۰ لیتر بیشتر از شهروندان بسیاری از شهرهای دیگر کشور آب مصرف میکند با این حال الان تولید و مصرف آب را با حالت سر به سر سپری میکنیم و اگر مردم در مصرف آب تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد رعایت کنند، میتوانیم تابستان را به راحتی پشت سر بگذاریم.
وی در تشریح آخرین وضعیت سد نهند به عنوان یکی از منابع تولید آب تبریز نیز اظهار کرد: امسال تنها ۲۰ درصد ظرفیت سد نهند پر شده و زنگ خطری برای تامین آب شهر به وجود آورد اما وزارت نیرو در راستای بهبود وضعیت، طرحهای جایگزین ذخیره نهند با ۱۰۰ میلیارد توان را به صورت اضطراری آغاز کرده که تعدادی از پروژههای مربوطه به اتمام رسیده و تعدادی نیز در مرحله انتهایی است.
خانی ادامه داد: از جمله پروژههای مربوط به این طرح، حفر و تجهیز ۲۰ حلقه چاه به صورت اضطراری و ایجاد سه ایستگاه پمپاژ از داخل شهر به سمت شمال شهر برای رفع مشکل فشار شمال شهر تبریز است که قبلا زیر پوشش نهند بود و تمام ایستگاههای پمپاژ این طرح برای تامین فشار آب در شمال شهر تبریز حداکثر تا دهم مردادماه سالجاری به بهره برداری میرسد و مردم ساکن این منطقه از آن پس میتوانند آب با فشار قوی را دریافت کنند.
وی در مورد راههای افزایش تولید آب در تبریز گفت: تنها راه و چاره افزایش تولید آب و آبرسانی درازمدت در تبریز، تکمیل طرح انتقال آب ارس به تبریز است که این طرح مشکل تامین آب در تبریز و شهرها و روستاهای مسیر این خط را حل خواهد کرد.
وی همچنین در مورد پروژه رینگ (چرخه) جنوبی تبریز که موجب پایداری تامین آب شرب شهر خواهد شد، اظهار کرد: متولی این پروژه شرکت آب منطقهای بوده و مقرر شده تا ۱۰ مردادماه سالجاری بهره برداری موقت آن آغاز شود.