مسکو- ایرنا- پژوهشگر آکادمی علوم روسیه معتقد است: آمریکا در موضوع مذاکرات با ایران، غیرسازنده رفتار می‌کند و قصد ندارد تا پایان انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده به صورت جدی وارد گفت‌وگو شود و فقدان تمایل فرانسه، آلمان و انگلیس به اجرای تعهدات نیز چالش دیگری است.

به گزارش روز شنبه ایرنا، دانیلا کریلوف در گفت و گو با روزنامه «ایزوستیا» چاپ مسکو افزود: رقابت دو حزب آمریکایی، هم با یکدیگر و هم در تصمیم گیری های سیاسی در عرصه بین المللی، بر پیچیدگی شرایط افزوده است؛ به گونه ای که اگر یک طرف به توافق برسد، طرف دیگر با رسیدن به قدرت، آنها را رد می کند.

این پژوهشگر بخش خاورمیانه و پساشوروی موسسه اطلاعات علمی در زمینه علوم اجتماعی آکادمی علوم روسیه افزود: به همین دلیل تهران از واشنگتن ضمانت نامه کتبی درخواست کرد و آن را دریافت نکرد.

وی همچنین گفت: ایران می داند که آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) در راستای منافع تهران عمل نخواهد کرد و از منافع و موقعیت قدرت آمریکا و اروپا حمایت خواهد کرد.

کریلوف ادامه داد: کشورهای اروپایی نیز هم اکنون به طور فعال از جعلیات و اقدامات تحریک آمیز در موضوع هسته ای ایران استفاده و سیاست اطلاعاتی مخربی را در سطح بین المللی دنبال می کنند.

این پژوهشگر روس با اشاره به انتخابات آتی در آمریکا گفت: در صورت تغییر در نخبگان سیاسی و جایگزینی کسانی که به جای رویکرد مخرب، رویه ای منطقی و سازنده دارند، امکان پیشرفت در موضوع هسته ای وجود دارد.

وی با بیان این که برجام برای همه کشورها مفید بود، اظهار داشت: حتی اگر باری دیگر توافقی درباره چارچوب مذاکرات نیز شکل گیرد، فقدان تمایل آلمان، فرانسه، انگلیس و آمریکا برای اجرای توافق‌ها می‌تواند همه چیز را زیر پا بگذارد.

آندری اونتیکوف شرق شناس روس نیز در همین پیوند به این روزنامه گفت: اکنون صحبت از این است که واشنگتن و تهران به نوعی توافق دوجانبه را امتحان خواهند کرد، یعنی ایرانی ها به گونه ای برنامه هسته ای خود را مدیریت می کنند که آمریکایی ها در ازای آن، بخشی از تحریم ها را بر می دارند؛ در این میان، سخن از طرح جامع همانند توافق گذشته در کار نیست.

وی افزود: باز هم ممکن است از طرف آمریکا، کمی فضا تلطیف شود اما اطمینانی در کار نیست که آمریکا به اروپایی‌ها اجازه دهد هر گونه همکاری با ایران به ویژه در زمینه اقتصادی را از سر بگیرند.

این پژوهشگر روس معتقد است: ایران علاقه مند به رفع تحریم ها و فرصت ایجاد روابط تجاری و اقتصادی، در درجه اول با کشورهای اروپایی است اما با توجه به مانع تراشی های آمریکا، چشم اندازی برای این وضعیت در آینده متصور نیست.

وی معتقد است: با این وجود، می توان به نوعی توافق جداگانه بین آمریکا و ایران دست یافت، توافقی که در آن از تحریم های ضدایرانی کاسته شود اما بعید به نظر می رسد که فرصتی برای تهران در عرصه تجارت با اروپا بگشاید.