تهران- ایرنا- شرکت تراکتورسازی این روزها سردمدار و سفیر صنعت ایران قلمداد می‌شود که در تازه‌ترین موفقیت، محصولات خود را راهی بازارهای قاره آفریقا خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، تراکتورسازی ایران با ۱۲ شرکت اقماری شامل هشت شرکت در تبریز، ۲ شرکت در خارج از آذربایجان شرقی و ۲ شرکت در بیرون از مرزهای کشور ایران، بزرگترین تولید کننده ماشین آلات کشاورزی و تراکتور از ۳۵ تا ۱۵۰ اسب بخار در کشور است.

این شرکت ۹۹ درصد نیاز کشاورزان کشور به تراکتور را تامین می‌کند و در سال گذشته نیز بیش از ۴۴ میلیون دلار ارزآوری از محل صادرات انواع تراکتور، موتور و قطعات ریخته برای کشور داشته است.

این گروه صنعتی از حدود هفت ماه قبل با صادرات ۱۰۰ دستگاه تراکتور به ونزوئلا، فعالیت خود را در این کشور از سر گرفت و با سفر خرداد ماه امسال آیت‌الله رییسی به ونزوئلا، برنامه‌ریزی برای تولید و صادرات انواع محصولات این شرکت در این نقطه از جهان انجام شد.

برپایه این گزارش، همزمان با سفر رییس جمهوری به سه کشور آفریقایی کنیا، اوگاندا و زیمباوه، هیاتی از گروه صنعتی تراکتورسازی ایران برای انجام مذاکرات و طی مراحل لازم برای امضای تفاهنامه ای بین روسای جمهور ایران و این کشورها به منظور انجام تبادلات صنعتی و اقتصادی در حوزه صنعت تراکتور در کشور زیمباوه حضور یافتند.

در این زمینه، هیاتی متشکل از مدیران حوزه صادرات گروه صنعتی تراکتورسازی ایران برای آماده سازی و تهیه متن مشترک به عنوان تفاهمنامه که توسط روسای جمهور دو کشور امضاء خواهد شد به زیمباوه اعزام شدند.

طرف زیمباوه ای بیشتر تاکید بر انتقال تکنولوژی و راه اندازی خط تولید دارد که گروه صنعتی تراکتورسازی ایران آمادگی کامل برای تحقق این امر را اعلام کرد، اما محقق شدن این مهم به همراهی طرف آفریقایی و انجام سرمایه گذاری‌های لازم منوط است.

در مذاکرات انجام شده بین طرف‌های ایرانی و آفریقایی، تامین دست‌کم ۲۰۰ دستگاه انواع تراکتور توسط تراکتورسازی ایران در سال نخست مورد تاکید قرار گرفت. پس از آن راه اندازی خط تولید و ایجاد قطب منطقه، به منظور تامین تراکتور مورد نیاز کشورهای این منطقه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و همچنین بر رفع موانع موجود از جمله مباحث مالی و تبادلات ارزی، راهکارهای از سوی دو طرف پیشنهاد شد.