سنندج-ایرنا- استاندار کردستان گفت: یکی از راه‌های برون رفت از گره های اقتصادی تمرکز بر مزیت های استان، به ویژه در حوزه فرش است.

به گزارش ایرنا، اسماعیل زارعی کوشا روز یکشنبه در جشن ملی ثبت جهانی فرش سنندج که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار کرد: تمرکز بر مزیت های موجود مهمترین راه و مسیر برای ترقی و پیشرفت هر جامعه ای است.

وی با اشاره به اینکه یکی از مزیت های مهم کردستان هنر صنعت فرش است، افزود: ثبت جهانی فرش سنندج و بیجار نتیجه اهتمام مرکز ملی فرش ایران، خوشه فرش مجموعه شرکت شهرک های صنعتی و اداره کل صمت استان است.

استاندار کردستان با تاکید بر اینکه این مزیت را بهتر از گذشته باید به همه مردم دنیا معرفی کنیم، گفت: برای برون رفت گره هایی حوزه اقتصاد و چالش های این حوزه می طلبد بر روی مزیت های استان به ویژه فرش دستباف متمرکز شویم.

تولید سالانه ۱۸۰ هزار مترمربع فرش در کردستان

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان در این مراسم با اشاره به اینکه ثبت جهانی فرش های سنندج و بیجار موفقیت بزرگی برای استان است، اظهار کرد: در سالی که به نام مهار تورم و رشد تولید نامگذار شده بی شک رشد تولید با فرش به عنوان یکی از اصلی ترین کالای ایرانی، قابل تحقق است.

بختیار خلیقی با بیان اینکه بیشتر قالی های بافته شده کردستان در شهرهای بیجار و سنندج بوده است، افزود: فرش سنندج از جذابیت بالا و اصالت و سادگی در رنگ و فرش بیجار هم از مقاومت بالایی برخوردار است.

وی اضافه کرد: قالی کُردی بیشتر خشن و درشت بافت هستند ولی بافت تک پود و متقارن سنندج متمایز است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به وجود ۹۰ هزار بافنده در استان، اظهار کرد: به همت این بافندگان سالانه ۱۸۰ هزار مترمربع فرش در استان بافته می شود.

خلیقی یادآور شد: ایجاد زنجیره ارزش از تولید مواد اولیه تا بازار از اهداف ماست که با حمایت های دولت سیزدهم قابل تحقق است.

خوشه فرش گذری برای رونق بازار و صادرات فرش دستباف

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان هم با اشاره به اینکه خوشه فرش استان از سه سال گذشته آغاز به کار کرده است، اظهار کرد: با تشکیل این خوشه اقدامات موثری در راستای شناساندن بهتر و بیشتر فرش دستباف انجام شده است.

حمیدرضا امانی ثبت جهانی فرش سنندج و بیجار را مهمترین دستاورد این خوشه خواند و بیان کرد: برای ثبت جهانی این فرش ها فرآیندی فنی و تخصصی طی شده است.

وی اضافه کرد: این اقدام ارزشمند مسیر رونق بازار و صادرات را گشوده است و اینگونه می توان به خوبی این فرش ها را به جهانیان بشناسانیم.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان یکی دیگر از دستاوردهای خوشه فرش در استان را ایجاد خانه خلاق فرش خواند و یادآور شد: بحث خوشه فرش و برنامه ها و اهداف آنرا به طور جدی دنبال و حمایت می کنیم.