تهران - ایرنا-  استاندار تهران بر فراگیر شدن آموزش و گسترش دامنه فعالیت‌های حوزه امداد و نجات در سطوح محله محور تاکید کرد و گفت: با آموزش‌های عمومی در حوادث غیرمنتظره می‌توانیم از شهروندان در لحظات اولیه حادثه یاری بخواهیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا علیرضا فخاری روز یکشنبه در نشست هم اندیشی با مدیران عامل آتش نشانی های استان تهران و بازدید از مرکز آموزش بین المللی ایثارگران سازمان آتش نشانی پایتخت گفت: آتش نشان شدن سخت نیست آتش نشان ماندن سخت بوده و ایثار و گذشت در تکمیل ویژگی های یک آتش نشان توام با شهامت و شجاعت یک ویژگی ضروری است.

وی افزود: اوج هنرنمایی یک آتش نشان، داشتن مهارت حرفه ای و تخصصی و فراتر از آنچه در تراز سازمانی شهرداری به آن پرداخته شده است.

فخاری ادامه داد:موضوعات مربوط به آتش نشانی با حوادث غیرقابل پیشگیری مورد بررسی قرار می گیرد و مجموعه آتش نشانی در اولین موقعیت ها برای آواربرداری و کمک می رسند.

وی افزود: ضریب توانمندی ها را در حوادث باید بالا ببریم و دامنه فعالیت های حوزه امداد و نجات را به سطوح محله محور ببریم و در حوادث غیرمنتظره نباید منتظر حضور ایستگاهها باشیم و با آموزش های عمومی از شهروندان در لحظات اولیه حادثه یاری بخواهیم.

استاندار تهران با تاکید بر پیچیدگی ساخت و سازها که عموما در ارتفاع است افزود: باید تجهیزات و امکانات متناسب با نیازمندی ها تغییر کند و به روز رسانی تجهیزات حرفه ای بسیار سخت است و منابع مالی زیادی می طلبد.

وی خاطرنشان کرد: ابزارشناسی در حوزه آتش نشانی متناسب با حوادث تفکیک شود و با این کار بسیاری از نیازمندی های حجیم کوچک شود و با محله محور شدن نیاز به ابزارها نیز ساماندهی می شود.

استاندار تهران یادآور شد: با هوشمندسازی مراکزی که در معرض خطر هستند با اتصال آنها به آتش نشانی می‌توان نقش مهمی را در کنترل مواد خطرزا و پیشگیری از بروز حوادث خطرناک ایفا کرد.

وی بیان کرد: ایجاد ظرفیت آموزشی آکادمیک در حوزه های تخصصی برای ارائه خدمات بهتر و اداره شهر بسیار مهم است.

استاندار تهران با اشاره به تشکیل تیم های واکنش سریع خاطر نشان کرد: ایستگاههای موجود باید مجهز به تجهیزات خاص در بحران شود و در نقاط مهم باید پایگاه های امداد اولیه پیش بینی شود و عملیات حرفه ای در خور شان و خدمت به شهروندان صورت گیرد.

تهران پیشرو در ایمن سازی است

مدیر کل امور شهری و امور شوراهای استانداری تهران نیز در این نشست، تهران را پیشرو در موضوع ایمن سازی شهر برشمرد و افزود: شهر تهران به عنوان پایتخت کشور ایران و یکی از مهم ترین شهرهای دنیا در امر مقابله با این ۲ عنصر زلزله و سیل پیشرو بوده است و در ۴۶ شهر استان تهران نیز موضوعات مختلفی شامل؛ آموزش عمومی، آموزش پرسنلی، خدمات و غیره شاهد پیشرفت های چشمگیری بوده ایم.

هادی رحمتی تصریح کرد: علاوه بر شهر تهران ۱۴ شهر دیگر در استان تهران نیز دارای ایستگاه های آتش نشانی با تجهیزات و نیروهای کاملا آماده هستند که با این رویکرد در زندگی شهری هر لحظه آماده خدمت رسانی هستند که شهدای گرانقدر آتش نشانی ها گواه این موضوع است.

وی خاطرنشان کرد: همان طور که مدیر عامل سازمان آتش نشانی تهران هم اعلام کرد شهر تهران با این جمعیت، تراکم و ترافیک شهری با چالش های زیادی در امدادرسانی روبروست که امیدواریم با تلاش های مستمر در حوادث و آتش سوزی ها بتوانیم به شهروندان یاری برسانیم.

در ادامه نیز مدیر عامل سازمان آتش نشانی تهران بر اعلام آمادگی برای آموزش و توانمندسازی و بازآموزی نیروهای عملیاتی شهرستان ها تاکید کرد.

قدرت اله محمدی با اشاره به اهمیت به روز رسانی آموزش تصریح کرد: سازمان آتش نشانی پایتخت در حوادث اخیر با بکارگیری تمام تجهیزات و توان عملیاتی تلاش خود را در خدمت رسانی به شهروندان در مهار آتش سوزی ها وارائه خدمات به شهروندان به کار بسته است.

وی افزود: سازمان آتش نشانی تهران در سال جاری نسبت به افتتاح و راه اندازی دو ایستگاه آتش نشانی در شهرری و افسریه اقدام کرد و قرار است ایستگاه ۱۳۸ به زودی افتتاح ‌و برای خدمت به شهروندان بکارگیری شود.

محمدی ضمن ارائه گزارش عملکرد یک ساله عملیات ها و خدمات سازمان آتش نشانی تهران خاطرنشان کرد: با توجه به امکانات آموزشی و تجهیزات سازمان آتش نشانی تهران، آتش نشانی های شهرستان های تهران و کل کشور می توانند از لحاظ آموزش نیروها در سطوح مختلف علمی و آمادگی جسمانی در ابعاد مختلف از ظرفیت های موجود مرکز آموزش بین المللی آتش نشانی تهران استفاده کنند و ما آماده هر گونه مشارکت و تعامل در حوزه آموزش و ارتقا سطح دانش آتش نشانان هستیم.