به گزارش ایرنا، سالیانه حدود یک میلیون تن محصول کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید و روانه بازارهای مصرف میشود، این استان ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۱۶۰ هزار هکتار آن زراعی است.
با اینکه بخش کشاورزی جزو محورهای توسعه ای کهگیلویه و بویراحمد به شمار میآید اما از مشکلات اساسی آن، نبود زیرساخت صنایع تکمیلی و تبدیلی برای کشت و زرع بوده و هرساله کشاورزان به خاطر نبود آن متضرر میشوند، در دولت سیزدهم توسعه و تقویت این مهم در استان رونق گرفته است.
طبق نظر استاندار کهگیلویه و بویراحمد نگرش دولت کنونی مثبت و حمایتی است و توجه خاصی به استان های محروم ازجمله کهگیلویه و بویراحمد دارد که در این باره رئیس جمهور تاکید ویژه ای برای حمایت از استان داشته و به وزرای مختلف هم اعلام کرده است.
چندسال قبل بود که برخی از کشاورزان استان به خاطر ضرر و زیان های بسیار در سایه ضعف زیرساخت ها، درختان باغ سیب خود را سربریدند و در رسانه ها انعکاس زیادی داشت اما اکنون اقدامات انجام شده در این دولت نوید تحول زیرساختی در بخش کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد را میدهد و کشاورزان استان امیدوار شده اند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: این استان یک استان چند وجهی است یعنی هم در حوزه کشاورزی، دام و طیور و آبزیان، گردشگری و صنایع نفت و گاز استان بسیار مستعدی است.
سید علی احمدزاده افزود: این استان استعداد زیادی در حوزه کشاورزی دارد و ساخت صنایع بزرگ در این رابطه در دستور کار قرار گرفته است.
زنجیره خوراک دام و طیور و آبزیان
وی تاکید کرد: اکنون ۶ کارخانه خوراک دام و طیور در این دولت آغاز شده است و کلنگ زنی های آن ها اعلام می شود حتی برخی تا ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در حدود سه ماه برخی از این طرح ها تا بیش از ۳۰ درصد کار انجام گرفته و سرمایه گذاران با انگیزه ای در این رابطه جذب شده اند.
احمدزاده عنوان کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد استان دوم در تولید ماهیان سردابی ( شیلات) در کشور است و به خاطر رودخانه های پرآب و چشمه زارهای بسیار ظرفیت های بی بدیلی در این راستا وجود دارد.
وی بیان کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد معروف به سرزمین رودخانه های خروشان با وجود تولید ۱۰ درصد از روان آب های کشور ،۵۷ رودخانه به طول یکهزار و ۴۰۰ کیلومتر و۱۱ هزار کیلومتر آب راه ،دارای ظرفیت های خوبی در حوزه منابع آبی است و بشار، مارون و زهره از مهمترین رودخانه های استان کهگیلویه و بویراحمد هستند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: این استان یک قطب شیلات کشور است، در گذشته خوراک خوراک آبزیان در استان تولید نمی شد اما اکنون سرمایه گذاری عظیمی صورت گرفته است و به زودی کلنگ زنی این کارخانه ها توسط دولت اعلام می شود.
توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی
احمدزاده گفت: در حوزه جهاد کشاورزی استان زنجیره های مختلفی آغاز شده است و هم برای تولید و هم برای صنایع تبدیلی است.
وی تاکید کرد: برای صنایع تبدیلی یک کارخانه ای در یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد است که متعلق به بنیاد شهید و امور ایثارگران است و سال ها برای زنجیره تولید در حوزه کشاورزی است و اکنون رها شده است اما در حال تلاشیم که به خط تولید برگردد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: این استان در حوزه تولیدات میوه جزو سرآمدان است و سیب استان از باکیفیت ترین سیب های کشور است و حتی در عرصه جهانی های قابل رقابت است.
احمدزاده عنوان کرد: در گذشته سردخانه و صنایع تبدیلی در استان وجود نداشت و هدر می رفت و باغدار دچار ضرر و زیان می شد.
وی ابراز کرد: هم اینک ۳۲ هزار تن ظرفیت سردخانه ای جدید به استان در حال اضافه شدن است و برای نگهداری این میوه ها در حال انجام است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: ۲ برابر بعد از انقلاب در این دولت در این دولت در حوزه سردخانه ها سرمایه گذاری شده است.
وی عنوان کرد: ۲ زنجیره بزرگ در حوزه مرغ شامل یک میلون قطعه ای و ۲۵۰ هزار قطعه ای در استان در حال اجراست که کلنگ زنی آن ها اعلام می شود.
گام های دانش بنیانی در حوزه جهاد کشاوزی
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: چندین سرمایه گذاری در حوزه شوینده ها با استفاده از گیاه دارویی ها انجام شده است و تولیدات آن خریداران خوبی در اروپا دارد.
وی افزود: این مهم در نوع خودش بی نظیر و کم نظیر است و به جای مواد شیمیایی از گیاهان استان استفاده می شود.
احمدزاده ابراز کرد: شوینده هایی با خوراک گیاهان دارویی است و این مهم یکی از مهم ترین کارهای دانش بنیانی استان است.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه بلوط در این استان به صورت صنعتی و با مطالعات علمی نانی با آرد بلوط تهیه می شود و به صورت صنعتی با کمک دانش بنیان ها به بهره برداری رسیده است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای اولین بار نان تست به این شیوه در استان در حال تولید شدن است که اگر رونق بگیرد تا درصد زیادی می تواند کمبود گندم کشور را جبران کند.
وی افزود: بلوط عمدتا به عنوان خوراک دام استفاده می شود اما خوراک انسانی هم هست و گندم درختی هم نامیده می شود.
احمدزاده تاکید کرد: دانش بنیان ها در این صنعت وارد شدند که یک کار بسیار فاخر است و اولین کارخانه آن در استان به بهره برداری رسیده است.
وی افزود: قرار است این صنعت به همه استان های زاگرس نشین توسعه یابد بخشی از خوراک انسانی را تامین کند.
در حال حاضر نیز کشور در یک جنگ نابرابر اقتصادی قرار دارد و حوزه جهاد کشاورزی برای تامین نیاز مردم به عنوان یک مولفه مهم در وسط میدان حضور دارد.
در حوزه تولید و کشاورزی باید با بصیرت دینی کار کرد و جهاد کشاورزی همانگونه که در دوران جنگ و جهاد خدمت بیمنت به مردم داشت امروز نیز در جنگ اقتصادی و بخش تولید با کار و تلاش بیوقفه و شبانهروزی در خدمت بی منت به مردم گام برمی دارد.