به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا به نقل از راشا تودی، مشاور سابق زلنسکی اظهار کرد: هزینه حمله به کریمه برای کییف بسیار بالا خواهد بود و این عملیات احتمالاً منجر به کشته شدن صدها هزار سرباز اوکراینی خواهد شد.
آرستوویچ با تاکید بر اینکه احتمال بسیار اندکی در مورد امکان تصرف شبه جزیره کریمه از طریق ابزار نظامی وجود دارد، هشدار داد: حتی ممکن است که اقتصاد اوکراین نیز در این فرایند به کلی نابود شود.
مشاور سابق رئیس جمهور اوکراین گفت: کییف در حال حاضر کاملاً به حامیان غربی خود وابسته است و اگر ایالات متحده و متحدانش تامین تسلیحات نظامیان اوکراینی را متوقف کنند، نه تنها قادر به پس گرفتن مناطقی که به تصرف روسیه درآمدهاند، نخواهد بود بلکه برای دفاع از مواضع فعلی خود نیز با چالش مواجه خواهد شد.
آرستوویچ در ادامه با متهم کردن واشنگتن و متحدانش به اینکه در این درگیری فقط به دنبال منافع خود هستند، خاطرنشان کرد: بیایید صادق باشیم؛ اهداف سیاست خارجی ما در این جنگ به شدت با اهداف سیاست خارجی حامیان ما در تضاد است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر اوکراین فقط میتواند در سطح احساسی بر رهبران غربی تأثیر بگذارد، افزود: کییف باید به جای آن بر تحکیم حاکمیت ارضی خود تمرکز کند.
مشاور سابق زلنسکی در ادامه گفت: ما به روابطی نیاز داریم که تامینکننده منافع واقعی ما باشد و این تنها چیزی است که غربیها آن را میفهمند زیرا سیاستهای غیراخلاقی و ناتوانی در تصمیمگیری جدی، ضعف بزرگ غرب است.
آرستوویچ همچنین با بیان اینکه باید در نظر داشت که اوکراین نمیتواند حامیان غربی خود را رها کرده و اهداف خود را به تنهایی و به هر قیمتی دنبال کند، افزود: رها کردن حامیان غربی به منزله قرار گرفتن در یک مسیر بنبست برای کییف خواهد بود و در این میان تنها راهحل، چشمانداز پیوستن به ناتو در ازای صلح با روسیه است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بسیاری بر این عقیده هستند که در شرایط کنونی یک راهحل عملی در برابر اوکراین قرار دارد و آن عبارت از خاتمه دادن به جنگ از یک سو و پیوستن به ناتو از سوی دیگر است، تاکید کرد: با توجه به شرط اساسی و اولیه برای پیوستن به ناتو مبنی بر درگیر نبودن در یک جنگ جاری، اکنون یک شانس تاریخی پیش روی کییف قرار دارد تا با توجه به ضمانتهای ناتو به ارائه پیشنهاد صلح به روسیه در خط تماس کنونی نیروهای دو کشور رضایت دهد.
مشاور پیشین زلنسکی افزود: اگر در این پیشنهاد صلح، کشورهای غربی هم به برچیدن برخی از تحریمهای خود علیه روسیه ملزم شوند، امکان متقاعد کردن مسکو برای پذیرفتن شرایط این صلح نیز فراهم خواهد شد.
به نوشته راشا تودی اظهارات آرستوویچ در بحبوحه ضدحمله تابستانی اوکراین مطرح میشود که با گذشت تقریباً یک ماه و نیم از آغاز آن نتوانسته تغییرات قابل توجهی در میدان جنگ ایجاد کند.
نیروهای اوکراینی در طول حملات ناموفق خود به استحکامات دفاعی روسیه متحمل خسارات سنگینی شدهاند، بهطوری که بر اساس گزارش رسانههای غربی، حتی حامیان کییف نیز از سرعت کُند ضدحمله اوکراین ناامید شدهاند.
روسیه بارها اعلام کرده است که برای مذاکرات صلح با اوکراین آماده است. مسکو همچنین با استناد به فرمانی که سال گذشته توسط زلنسکی امضا شد که طبق آن مذاکرات را تا زمانی که ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در قدرت باقی است، منع میکند، کییف را مقصر عدم پیشرفت در دیپلماسی میداند.
از سوی دیگر کییف طرح صلح خود را ارائه کرد و از روسیه خواست که نیروهای خود را از تمام مناطق داخل مرزهای اوکراین در سال ۱۹۹۱ خارج کند اما مسکو این پیشنهاد صلح را رد کرده و آن را به دور از واقعیت و شرایط حاکم بر مناطق مورد مناقشه خوانده است.