به گزارش ایرنا، بارها شده که برایمان پیش بیاید هشتمان گرو نهمان باشد، دنیا آنقدر برایمان سخت بگیرد که برای گذران زندگی ساده لنگ بمانیم.
یکی لنگ جهیزیه برای دخترش بماند و دیگری لنگ اجاره خانه که چطور آن را سر ماه پرداخت کند، اما ناگهان از یک جایی یک شخصی انگار وسیلهای می شود تا همین مشکل به ظاهر سخت هم حل شود.
انگار خدا معجزه برای انسانها را به وسیله انسانهای دیگر رقم میزند، قبل از آنکه دل آدمی بشکند و آن تار مو از هم گسسته شود، او مددش را رسانده است.
محمدرضا رجبی، یکی از خیرین زنجانی است که با پرداخت زکات سالیانهاش مشکل بسیاری از نیازمندان را حل کرده است و دختران زیادی را روانه خانه بخت و پسران زیادی را داماد کرده است.
این خیر که در کودکی طعم نداری و فقر را چشیده و بدون حضور پدر و یتیم بزرگ شده، از همان کودکی کارگری کرده است، اما وقتی به تمکن مالی رسیده دست خیلی از افراد نیازمند را گرفته است.
محمدرضا رجبی ۸۰ ساله متولد روستای«گوندره» از توابع شهرستان خدابنده است که زندگی بدون سایه پدر، هرچند برای او و خانوادهاش بسیار سخت است، اما از او انسانی سختکوش و با محبت میسازد.
در جوانی به اندازه توان مالی که داشت به خانوادههای بیسرپرست و فرزندان یتیمی که میشناسد کمک میکند و در نهایت با گسترش کارش به زکات دهنده برتر تبدیل میشود.
به بهانه انتخاب محمدرضا رجبی به عنوان زکات دهنده برتر گفتوگویی با وی انجام دادیم که مشروح آن را در زیر میخوانید:
ایرنا: آقای رجبی از خودتان برایمان بگویید؟
بنده محمدرضا رجبی ۸۰ ساله هستم و دارای ۹ فرزند میباشم.
ایرنا: شغل شما چیست؟
شغل اصلی من کشاورزی است یعنی تقریبا از کودکی به این کار مشغولم، میدانید که شهرستان خدابنده ظرفیت خوبی در این حوزه دارد و من هم مثل خیلی از افراد دیگر به این شغل مشغولم.
البته با توجه به اینکه زمینهای کشاورزی دارم در حوزه فروش و خدمات بعد از فروش ماشین آلات وادوات کشاورزی و تایر نیز مشغول هستم.
ایرنا: از دوران کودکیتان بگویید که مشکلات مالی داشتید؟
بنده از زمانی که پدرم فوت کرد، کودکی سختی داشتم به همین خاطر مجبور شدم از سن خیلی کم کار کنم، البته برای اینکه درآمد بیشتری داشته باشم، مرتب شغلم را عوض میکردم، اما خب خیلی سخت میگذشت.
روزهای کودکیام آنقدر سخت بود که همان زمان تصمیم گرفتم اگر روزی ثروتمند شدم، نیازمندان را فراموش نکنم و همین هم شد.
ایرنا: یعنی شغلتان عوض شد؟
نه شغلم همان کشاورزی است، اما به لطف خداوند و با برکتی که در زندگیام حاصل شد روز به روز داراییام به لحاظ زمینهای کشاورزی بیشتر شد و همین باعث شد که از افراد زیادی دستگیری کنم.
ایرنا: از چه زمانی به این فکر افتادید که نیازمندان را کمک کنید؟
از همان دوران جوانی که زندگی ام به شرایط ثابتی از لحاظ مالی رسید، نیازمندان را کمک می کردم و اگر خانواده یتیمی در اطرافم بود به صورت موردی کمکشان میکردم.
اما به نظر خودم برکت زندگیام از زمانی ایجاد شد که زکاتم را به موقع پرداخت کردم، چون از همان سن جوانی هیچ وقت از پرداخت زکاتم کوتاهی نکردم و همواره به این اصل پایبند بودم.
ایرنا: در حال حاضر از ایتام، تحت حمایت دارید؟
بله، در حال حاضر بیش از ۵۲ خانواده تحت پوشش کمیته امداد که یتیم دارند، تحت حمایت بنده هستند و تا آنجایی که توان دارم کمکشان میکنم.
علاوه بر این زکات سالیانهام را هر سال بدون کم و کاست میپردازم، از سال ۴۶ تا کنون که ۸۰ سال سن دارم هر ساله خمس و زکاتم را با یاری خداوند پرداخت کردهام و در همین اواخر هر ساله ۱۲۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان پرداخت میکنم.
ایرنا: سال گذشته چقدر زکات پرداخت کردید؟
۳۵۰ میلیون تومان و به خاطر همین موضوع در سطح کشور به عنوان زکات دهنده برتر کشوری انتخاب شدم.
البته این را هم بگویم که من معتقدم، که در سایر امور نیز باید مشارکت کرد، به همین خاطر سال قبل ۶۰۰ میلیون تومان هم خمس پرداخت کردم.
ایرنا: آنطور که اطلاع داریم در بحث آزادی زندانیان و ساخت مسکن هم فعالیت دارید، در این حوزه چقدر به نیازمندان کمک کردهاید؟
بله درست است، هر زمان نیاز که به کمک باشد از مراجع مختلف پرس و جو میکنم تا اگر میتوانم در آن حوزه نیز کمک کنم که در همین راستا سال گذشته یک میلیارد تومان برای ساخت مسکن نیازمندان، جهیزیه دختران و تامین هزینههای بیمارستانی نیازمندان کمک کردم.
ایرنا: شما ۹ فرزند دارید، فرزندانتان مخالفتی با این موضوع ندارد و هیچ وقت مانع این کار نشدند؟
خیر اصلا، من تا میتوانستم از زمان کودکی به فرزندانم آموختهام که خیر باشند و کمک به دیگران را کسر از مال ندانند، چون برکت واقعی هم در همین است، شما هرچقدر بیشتر کمک کنید، به همان اندازه برکت مالتان بیشتر میشود.
حتی برخی از نیازمندانی که من به آنها کمک کرده و یا زکات مالم را به آنها پرداخت کردهام، توسط فرزندانم معرفی شدهاند.
ایرنا: هیچ وقت مشکلات اقتصادی مانع شما از پرداخت زکات نشده است؟
مشکلات اقتصادی و بیکاری برای همه است، اما من معتقدم زکات یک واجب دینی است که باید ادا شود و هرطور شده سهم زکات خود را پرداخت میکنم، خوشبختانه هیچ وقت به خاطر پرداخت زکات دچار مشکل نشدم، به عقیده من پرداخت خمس و زکات و امثال اینها ربطی به اقتصاد ندارد و یک فریضه الهی است.
من و همه کشاورزانی که مثل من زکات میپردازند، در طول همه این سالها تحت هر شرایطی که پیش آمده چه آنهایی که شرایط اقتصادی مطلوب دارند چه آنهایی که مشکل اقتصادی دارند، زکات محصول را دادهایم و به لطف الهی هیچ وقت مشکلی نداشتیم.
ایرنا: توصیه شما به خیرین و مردم برای پرداخت زکات چیست؟
از مردم و مخصوصا کسانی که توان پرداخت زکات و کمک به نیازمندان را دارند، این فریضه را انجام دهند چراکه نتیجه خوب آن را در طول زندگی حتما خواهند دید، من شاهد عینی این نوع زندگی هستم، مطمئنم این کارهای خیر حساب و کتاب دارد و هیچ وقت بدون جواب باقی نمانده است.
در زندگی شخصی خودم هم هر وقت از نیازمندان دستگیری کردم، شاهد یک گشایشی از طرف خداوند بودم که این امر خیلی برایم خوشایند است.
به گزارش ایرنا، سال گذشته قریب به ۶۰ میلیارد تومان زکات در استان زنجان جمعآوری شده و از این محل ۸۰ هزار خدمت به افراد نیازمند استان و افراد تحت پوشش کمیته امداد استان ارائه شده است.
این خدمات در قالب کمک هزینه جهیزیه، کمک هزینه درمان، تحصیل، آزادی زندانیان، ساخت مسکن و مرمت و بازسازی، معیشت و ساخت پروژههای عامالمنفعه از جمله مساجد، خانه عالم، حوزه های علمیه، غسالخانه، حسینیه و فاطمیه ارائه شده است.
زکات جمعآوری شده بر اساس موازین فقهی و دستورالعملهای تعریف شده برای کمیته امداد با رعایت اصل امانتداری تمامی وجوهات جمع آوری شده در هر محل در همان منطقه و بر اساس نیات مودیان زکات هزینه میشود.