قصرشیرین- ایرنا- فرمانده مرزبانی منطقه سوم عراق گفت: از اول ماه محرم تا پایان اربعین امام حسین (ع) آمادگی استقبال و پذیرش زائران را داریم و خدمت به زائران و تسهیل در تردد آن ها برای ما یک توفیق و افتخار است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سپهبد حسین عبدالهادی محمد محبوبه روز دوشنبه در بدو ورود به کشورمان از طریق مرز رسمی خسروی با استقبال فرمانده مرزبانی استان کرمانشاه، افزود: دستور مستقیم نخست وزیر عراق برای تمام نیروها و متولیان برگزاری همایش و زیارت اربعین تسهیل برای ورود زائران تمام کشورها به خصوص زوار جمهوری اسلامی ایران است.

وی اظهار کرد: تمام مقدمات و امکانات لازم و جوانب مختلف و مسایل مربوط به راهداری و حمل و نقل و پذیرش زائران فراهم شده و ظرفیت ها و زیرساخت های بسیاری برای استقبال و تسهیل در تردد زوار برای برگزاری زیارت اربعین ایجاد شده است.

فرمانده مرزبانی منطقه سوم عراق با اعلام آمادگی برای پذیرش زائران گفت: از تمام زائران می خواهیم زیارت خود در کربلا و اقامتشان را کوتاه کنند تا فضا برای دیگر زائران و شرایط حضور زوار جدید فراهم شود چون در ایام اربعین شاهد ازدحام زیادی در کربلا خواهیم بود و اقامت طولانی مدت زائران فضا را برای حضور زائران جدید و انجام زیارت محدود می کند.

سپهبد عبدالهادی ادامه داد: امروز به دعوت فرمانده مرزبانی استان کرمانشاه قرار است جلسه ای در مرکز این استان به منظور بررسی مسایل بین ۲ طرف و همچنین مبادله اخبار و اطلاعات و موضوعات ارسالی زیارت اربعین، برگزار شود.

وی گفت: این سفر در راستای بررسی توافق های ایجاد شده بین وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق انجام شده است و ما افتخار می کنیم در خدمت زائران اربعین به خصوص در مرز مهم خسروی باشیم.

فرمانده مرزبانی استان کرمانشاه نیز گفت: امروز شاهد حضور هیاتی از مرزبانی عراق به ریاست فرماندهی منطقه سوم حرس و حدود عراق برای تحکیم روابط ۲کشور ارتقای امنیت ۲ کشور موضوعات مرزی و آماده شدن برای کنگره عظیم اربعین با توجه به اینکه ترددها در خسروی ۲۴ ساعته شده و انجام باید هماهنگی ها هستیم.

سردار «کیاست سپهری» افزود: قرار است در مرکز استان کرمانشاه با سپهبد عبدالهادی و هیات همراه مذاکراتی داشته باشیم که کمک به تسریع در زمان عبور و مرور اربعین و ایجاد امنیت کامل برای زائران اربعین باشد.

خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.