یاسوج- ایرنا- وزیر نیرو تاکید کرد که سد چمشیر از نظر حجم مخزن ،پنجمین سد بزرگ ایران محسوب می شود که ۲میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب گنجایش دارد.

به گزارش ایرنا ، علی اکبر محرابیان روز دوشنبه در حاشیه بهره برداری رسمی از سد و نیروگاه برق آبی چمشیر گچساران گفت: این سد به‌عنوان بلندترین سد بتنی غلتکی ایران و غرب آسیا و واحد اول نیروگاه آن با حضور رئیس‌جمهور به بهره برداری رسید.

وی افزود: سد چمشیر با ارتفاع ۱۵۱ متر دارای مخزنی به حجم ۲.۳ میلیارد مکعب، دریاچه‌ای به طول ۴۸ کیلومتر و مساحت دریاچه ۵۱ کیلومترمربع در تراز نرمال است که عملیات اجرایی آن با اخذ مجوزهای لازم از سازمان‌های ذی‌ربط با حدود ۲۳۰ میلیون یورو اعتبار از سال ۹۱ شروع شد.

وزیر نیرو ادامه داد: نیروگاه برق‌آبی چمشیر هم دارای سه واحد بزرگ هر یک به ظرفیت ۵۵ مگاوات و دو واحد کوچک (زیست‌محیطی) هر یک به ظرفیت ۵.۵ مگاوات (جمعاً ۱۷۶ مگاوات) است که از طریق پست ۲۳۰ کیلوولت چمشیر به شبکه سراسری برق متصل می‌شود.واحد اول این نیروگاه با ظرفیت ۵.۵ مگاوات در ۲۲ تیرماه جاری به بهره‌برداری رسید و در تولید برق پیک تابستان نقش مهمی خواهد داشت.

وی اظهار امیدواری کرد تا اوایل فصل پاییز سایر واحدهای این نیروگاه پس از تکمیل آزمایش‌ها باقی‌مانده وارد مدار شوند.

بر اساس اطلاعات طراحی، این نیروگاه سالانه به طور متوسط ۴۸۲ گیگاوات ساعت انرژی الکتریکی تولید خواهد کرد.

وزیر نیرو تصریح کرد یکی از برنامه های وزارت نیرو کاهش ناترازی های تولید برق است که این طرح ۱۷۶مگاوات برق را برای شبکه تامین می کند و به کاهش ناترازی شبکه برق کمک می کند .

وی ادامه داد: در این طرح بدون مصرف سوخت فسیلی امکان تولید برق همراه با رهاسازی اب فراهم شده است و یک خط انتقال ۲مداره به طول ۱۷کیلومتر در ۳ماه در مسیرهای بسیار صعب العبور احداث شد که جزو شاهکارهای مهندسی کشور بود که بتواند در زمان بسیار کوتاه این خط را بین استان های کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان اجرایی کند.

محرابیان گفت: سد چمشیر تنها سازه کنترلی است که بر روی رودخانه زهره احداث شده و درصورتی‌که این سد ساخته نمی‌شد تمام آورد رودخانه ناشی از سیلاب‌های مخرب و درعین‌حال باکیفیت (که بیش از ۷۰ درصد از حجم آب رودخانه در طول سال است) در مسیر رودخانه زهره به دریا می‌رفت.

وی تاکید کرد: مهم‌ترین هدف از احداث این سد، تعدیل شوری رودخانه زهره و بهبود کیفیت آب پایین‌دست است که با ذخیره‌سازی سیلاب در ماه‌های تر و رهاسازی آب در طول سال به‌ویژه درباره زمانی خرداد تا مهرماه می‌تواند ضمن جلوگیری از ایجاد خسارت ناشی از سیل، باعث شکوفایی و رشد اقتصادی منطقه و تأمین امنیت غذایی شود.

وزیر نیرو اظهار داشت: آب رودخانه زهره در ۲تا ۳ماه سال به صورت سیلاب جریان دارد که خسارات فراوانی به همراه دارد که با ساخت این سد جلوی خسارات شدید سیل گرفته می شود و امکان آبیاری ۷۰هزار هکتار اراضی پایین دست در سه استان کهگیلویه و بویراحمد،بوشهر و خوزستان فراهم می شود. همچنین آب مورد نیاز صنعت این استانها از سد چم شیر تامین می شود.

آبگیری سد چمشیر ۲۷ دی‌ماه سال گذشته با موفقیت انجام شد و نتایج پایش مستمر کیفیت آب مخزن به همراه کنترل و تنظیم میزان رهاسازی آب حاکی از نقش بسیار مثبت سد چمشیر بر روی کیفیت آب پایین‌دست دارد.

سد چمشیر، در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر گچساران در استان کهگیلویه و بویر احمد ، پنجمین سد بزرگ کشور است.

رییس جمهور و اعضای هیئت دولت در دومین سفر استانی به کهگیلویه و بویراحمد صبح روز دوشنبه وارد یاسوج شدند.

همزمان با دومین سفر۲ روزه (۲۶ و ۲۷ تیر) رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد پروژه‌های مهمی در حوزه اقتصادی، عمرانی صنعتی، تولیدی و سرمایه‌گذاری پیش بینی شده که تحول عظیمی در عمران و آبادانی و بهبود معیشت مردم ایجاد می کند.
طرح های مهم عمرانی از جمله سد چم شیر،کارخانه پتروشیمی گچساران، احیای کارخانه قند یاسوج و جاده پاتاوه به دهدشت و بیمارستان بهمئی با حضور رئیس جمهور و هیات همراه بهره برداری می شود.

در سفر نخست رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد در مهر ۱۴۰۰، تعداد ۲۱۷ طرح زیربنایی، زیرساختی و توسعه‌محور در بخش‌های مختلف اعم از گردشگری، راه، آب، نفت و گاز، پتروشیمی، گیاهان دارویی، صنعت و کشاورزی برای عبور از محرومیت‌ها و شتاب‌بخشی به روند توسعه‌ای این استان به تصویب رسید.