تهران-ایرنا- مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی دانشگاه صنعتی شریف با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا ، مراسم افتتاح رسمی مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه صنعتی شریف امروز (دوشنبه) با حضور محمدعلی زلفی گل و مسوولان دانشگاه در سالن جابر برگزار شد. این مرکز با هدف بهبود و ارتقای سلامت روان دانشجویان ساماندهی و افتتاح شد.

ارائه گزارش وضعیت فعلی مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی، تقدیر از بنیاد حامیان به عنوان حامی سلامت روان دانشگاه شریف که بازسازی محل جدید مرکز را به عهده داشتند و تقدیر از درمانگران برتر مرکز مشاوره بخش‌هایی از مراسم افتتاحیه این مرکز بود.

در این مراسم  زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تشکر از بانیان و حامیان این اتفاق خوب و این اقدام خیرخواهانه طی سخنانی خطاب به حامیان گفت: خوشا به حال پدران و مادرانی که چنین فرزندانی را در دامن خود پرورش داده‌اند. فرزندانی که با دست سخاوتمندشان از داشته‌های خویش برای جامعه و مردم هزینه می‌کنند.

وی ادامه داد: چنین حرکات ارزشمندی برای آموزش عالی یک فرهنگ شایسته را تسریع می‌کند و این بزرگترین سرمایه هر جامعه است.

وزیر علوم از توجه ویژه خود نسبت به خیرین و حامیان سخن گفت و در پایان برای آنان آرزوی خیر و برکت روزافزون کرد.

رسول جلیلی رئیس دانشگاه صنعتی شریف هم گفت: اتفاق مهمی در بخش سلامت روان افتاده است. از بانیان و حامیان و مسوولین تلاشگر در رقم خوردن این اتفاق تشکر می‌کنم و آرزوی توفیق این مرکز را دارم. امیدوارم مطابق با ساختمان این مرکز که با استانداردهای روز در دنیا تجهیز شده است، این مرکز با استفاده از بهترین مشاوران و متخصصان با بهترین فرآیند به مسیر خود ادامه دهد و "مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه صنعتی شریف" تبدیل به بهترین مرکز مشاوره در کشور شود.

دکتر مهدیه برزگر رئیس مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه صنعتی شریف طی سخنانی گفت: امروز روز افتتاحیه مرکزی است که به دست یک تیم مهرورز و توسط حامیان و خیرین همیشه همراه با دانشگاه شریف ساخته شده است.

وی افزود: امیدوارم در تمامی دانشگاه‌های کشور مراکز مشاوره با تجهیزات و ساختمان‌هایی وجود داشته باشد که در شان دانشجویان که سرمایه‌های انسانی و اجتماعی کشور هستند باشد و خوشحالم که این آرزو بدین شکل در دانشگاه شریف محقق شد.

رئیس مرکز مشاوره و سبک زندگی در ادامه از حامیان و خیرین و همچنین مسوولان دانشگاه تشکر کرد و گفت: پیام مهر شما را دریافت کردیم و هر روزی که وارد این مرکز شویم این پیام برای ما تداعی خواهد شد. شما فراتر از ساختمان، کار بزرگتری انجام دادید، بذر امیدی در دل‌ها کاشتید و آرامش را در دل انسان‌ها زنده کردید. امیدوارم شاکر و قدردان این محبت با بهترین شکل ممکن باشیم. من و همکارانم متعهد می‌شویم با جان و دل پاسخگوی این دین باشیم و هر آنجه در توان داریم برای بارور کردن این نهال به کار بگیریم و بتوانیم در تکثیر این الگو در کشور نقشی مهم ایفا کنیم، تا خیرین حوزه سلامت و روان برای ادامه این امر خیرخواهانه انگیزه بگیرند، امیدارم بتوانیم به بهترین نحو از این مرکز بازسازی و تجهیز شده بهره‌مند شویم.

 ابوالحسنی معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف هم گفت: همه ما به فکر پیشرفت ایران عزیزمان هستیم و این محقق نمی‌شود مگر با پیشرفت و سلامت سرمایه‌های انسانی کشور، در دانشگاه صنعتی شریف بهترین‌ها تحصیل می‌کنند و باید برای بهترین‌ها بهترین شرایط را فراهم کنیم.

وی با تاکید بر ضرورت ارتقای خدمات مرکز مشاوره گفت: این ایده از یکسال گذشته ایجاد شد و حمایت معاونت وقت اداری و مالی دانشگاه و دکتر یعقوبی رئیس پیشین مرکز مشاوره همچنین حمایت حامیان و خیرین، این اتفاق خوب محقق شد.

وی افزود: از زمان آغاز ریاست دکتر جلیلی توانستیم میزان و کمیت خدمات مرکز را ارتقا دهیم آنچه امروز می‌بینیم ناشی از یک حرکت جمعی و همدلی است.

عاون دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: در اینجا تاکید می‌کنم ساختمان مرکز را فراهم کردیم برای یک مجموعه‌ای که لیاقت این ارتقا را داشته است. این پیله و فضای کاربردی جوابگو نبود مانع ارائه خدماتِ در خور دانشجو بود باید این ارتقا اتفاق می‌افتاد. این تغییر را با کمک حامیان و خیرین آغاز کردیم و به بهترین نحو به ثمر رساندیم. امیدوارم این فضای همدلی ادامه پیدا کند.

ابوالحسنی افزود: خوشحالیم که بنیاد حامیان را در کنار دانشگاه شریف داریم و این نشان دهنده این موضوع است که دانشگاه جایگاه خویش را پیدا کرده و افراد حامی به صورت خودجوش تمایل و رغبت به حمایت از این دانشگاه که سرمایه‌های کشور در آن تحصیل می کنند دارند. وی در پایان ضمن تشکر از مسئولین دانشگاه و حامیان و اشاره به پیشینه ساماندهی این پروژه ابراز امیدواری کرد که مرکز مشاوره هر روز با ارتقا و پیشرفت خود در ترازهای بالاتری قرار گیرد.

در ادامه مشایخی رئیس هیات مدیره بنیاد حامیان و عضو هیات علمی دانشکده مدیریت اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف اظهار داشت: بسیار خرسندم که فضای جدید و در خور در دانشگاه صنعتی شریف به‌عنوان مرکز مشاوره و سبک زندگی ایجاد شده است. در تمام دانشگاه‌های مطرح دنیا این موضوع بسیار حائز اهمیت است. چرا که دانشجویان وقتی وارد محیط دانشگاه می‌شوند با مسائل روانی زیادی مواجه می‌شوند مسایلی از قبیل؛ چالش‌های موجود در کشور، دوری از خانواده در دوره دانشجویی، مشکلات خوابگاهی و تلاطم‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی موجود همچنین فشارهایی که در دوران جوانی بر روی دانشجویان وجود دارد و این موضوع موجب آسیب پذیری بیشتر آنها می‌شود، بطوری که در یک سال گذشته دانشجویان زیادی بنا به شرایط موجود به این مرکز مراجعه کرده و ابراز خستگی و افسردگی کرده‌اند.

وی ابراز امیدواری کرد با تلاش مسوولین و حامیان و ایجاد ساختمان جدید مرکز مشاوره که مطابق با استانداردهای روز دنیا و با هدف ایجاد سلامت روحی و روانی برای دانشجویان راه اندازی شده است بتوان شرایطی فراهم کرد که با ارائه بهترین خدمات در این مرکز دانشجویان با روحیه‌ای شاداب به جامعه برگردند.

این استاد دانشگاه افزود: تحمل شرایط و فشارها برای دانشجویان شریف با توجه به اینکه یک دانشگاه رده بالا است کمی دشوارتر است و برای آرام شدن و برگشت به مسیر زندگی عادی خود نیاز به مشاوره‌های تخصصی دارند. ساختمان و فضای قبلی این مرکز بسیار نامناسب بود. با کمک بنیاد حامیان و مسئولین دانشگاه توانستیم  فضایی جدید مهیا کنیم تا با ایجاد ترکیبی مناسب از افراد متخصص و فضایی مناسب، نگاه دانشجویان به زندگی را تغییر دهیم تا بتوانند با استفاده از این ظرفیت با چالش‌های خود در زندگی به بهترین نحو مواجه شوند.

مشایخی به برخی از عملکردهای بنیاد حامیان دانشگاه صنعتی شریف اشاره و تاکید کرد کمک‌های این بنیاد در سه سال اخیر سیر صعودی داشته است.  

وی یادآور شد: دانشگاه صنعتی شریف با وجود پیشینه طولانی و دستاوردهای ارزشمند علمی و پژوهشی و الگوساز بودن با بالاترین اعتبار علمی کشور یک دانشگاه سرآمد در کشور است. در همین راستا بنیاد حامیان برای همیاری و ارتقای همه جانبه این دانشگاه با حضور جمعی از نیکوکاران به منظور جلب حمایت سایر نیکوکاران و برطرف کردن دغدغه‌های توسعه علم و فناوری در کشور ایجاد شد. این بنیاد از شهریور ۱۳۹۸ آغاز به کار کرد و هم اکنون این بنیاد با تدوین برنامه‌های منسجم و بررسی فرایندهای چگونگی جلب مشارکت‌های مردمی در حال فعالیت است.

به گفته رئیس هیات مدیره بنیاد حامیان این بنیاد؛ بازسازی مرکز مشاوره، احداث پارکینگ، نوسازی خوابگاه‌ها و تجهیز ساختمان کلاس‌ها، حمایت از دانشجویان از طریق بورسیه توسط شرکت‌های صنعتی، بورسیه دانشجویان ممتاز، کمک هزینه تحصیلی دانشجویان، تامین تجهیزات الکترونیکی و تامین هزینه‌های دارویی برخی از دانشجویان و ... از جمله خدماتی بوده که این بنیاد تا به امروز انجام داده است.

در ادامه این مراسم با حضور وزیر علوم و رئیس دانشگاه صنعی شریف از نمایندگان حامیان و خیرین با اهدای تقدیرنامه قدردانی شد.

به گزارش دانشگان صنعتی شریف: مساحت ساختمان جدید مرکز مشاوره بیش از ۶۰۰ متر مربع بوده و دارای ۲۲ اتاق است. تعداد اتاق‌های روان درمانگری و روانپزشکی در ساختمان جدید ۱۰ اتاق است که ۳ برابر تعداد اتاق‌های مشابه در ساختمان قبلی است. در این مرکز امکان ارائه خدمات در ۳۶ شیفت مشاوره‌ای وجود دارد علاوه بر آن ارائه خدمات مشاوره تلفنی و پیشرفت تحصیلی و مددکاری این امکان به ۸۴ شیفت افزایش یافته است.

در ساختمان جدید کلیه مشاوره‌ها به دلیل افزایش فضای فیزیکی به صورت حضوری برگزار می‌شود. به گفته طراحان و معماران این پروژه تلاش بر این بوده است که دانشجویان با حضور در این فضا حس مثبت و اعتمادآفرین دریافت کنند و از حضور در این فضا لذت ببرند. ساختمان جدید مرکز مشاوره آراسته و پیراسته، آماده پذیرش دانشجویان شریفی است که دل در گرو این سرزمین دارند.

برگزاری جلسه هیات امنای دانشگاه

پس از افتتاح مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی دانشگاه صنعتی شریف، جلسه هیات امنای دانشگاه در دفتر ریاست با حضور حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه، عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، زلفی‌گل وزیر علوم و سعید سهراب‌پور، علی‌اکبر صالحی و محمدرضا عارف رئیسان پیشین دانشگاه برگزار شد.

براساس اعلام دانشگاه صنعتی شریف، امیرعلی سیف‌الدین مدیر آموزش عالی سازمان برنامه و بودجه، محمد سلیمانی قائم‌مقام وزیر علوم سایر اعضای هیات‌ امنای دانشگاه شرکت کننده در جلسه بودند.

صعود ۴۷ پله‌ای دانشگاه شریف در رتبه‌بندی کیو اس

در این جلسه رئیس دانشگاه صنعتی شریف با ارائه گزارشی به بیان بخشی از کارنامه فعالیت این دانشگاه در پنج ماهه گذشته پرداخت.

وی در ابتدا به بیان عملکرد پژوهشی دانشگاه پرداخت و گفت: دریافت نشان عالی توسط دو استاد دانشگاه صنعتی شریف، انتخاب یک عضو هیئت علمی دانشگاه به عضویت آکادمی جهانی علوم، دریافت جایزه ابوریحان بیرونی توسط یکی از استادان این دانشگاه و تقدیر از دو دانش‌آموخته دانشگاه در جشنواره خوارزمی از جمله افتخارات اخیر دانشگاه در حوزه پژوهش است.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف افزود: انعقاد ۱۱۵ قرارداد ارتباط با صنعت به ارزش تقریبی ۱۱۸ میلیارد تومان، انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با شرکت گل گهر، گلرنگ، شمس پاسارگاد و چندین مجموعه صنعتی بزرگ دیگر، برخی از اقدامات و دستاوردهای دانشگاه در حوزه ارتباط با صنعت است.

جلیلی در بخش دیگری از سخنان خود آماری از رشد تعداد ارجاعات به مقالات بین‌المللی دانشگاه شریف ارائه داد و در ادامه به مرور آخرین فعالیت‌های مهم پارک علم و فناوری دانشگاه پرداخت.

وی همچنین گفت: اصلاح مدل اجاره واحدهای فناور، معرفی ۳۲ محصول نوآور توسط شرکت‌های عضو پارک در هفتمین جشنواره نوآوری برتر ایرانی، پیگیری طرح سیمرغ فناوری با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، که نتیجه آن ایجاد یکصد شرکت دانش‌بنیان جدید خواهد بود، و توافق‌نامه سه‌جانبه با معاونت علمی ریاست جمهوری و شرکت سرمایه‌گذاری غدیر از جمله اقدامات و فعالیت‌هایی است که در پارک علم و فناوری دانشگاه پیگیری و انجام شده است.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف در ادامه به بیان توضیحاتی در خصوص فعالیت‌های حوزه دانشجویی و فرهنگی دانشگاه پرداخت و اظهار داشت: قهرمانی در دومین دوره مسابقات بسکتبال سه نفره دانشجویان سراسر کشور، قهرمانی بانوان والیبالیست شریف در مسابقات کارکنان دانشگاه‌های منطقه ۱ ورزشی کشور، کسب مقام اول مسابقات جهانی «پتروکاپ» توسط یکی از تیم‌های دانشجویی دانشگاه و برگزاری ده‌ها رویداد فرهنگی از جمله افطاری بزرگ خانواده شریف با حضور ۳۰۰۰ نفر، تنها بخشی از فعالیت‌های دانشجویی و فرهنگی است که در دانشگاه شریف رقم خورده است.

جلیلی در بخش دیگری از گزارش خود به جایگاه دانشگاه صنعتی شریف در رتبه بندی‌های جهانی اشاره کرد و گفت:  صعود ۴۷ پله‌ای در رتبه‌بندی کیواس( QS۲۰۲۴ ) و کسب رتبه نخست کشوری و دستیابی به رتبه ۳۳۴ جهانی برای اولین بار در کشور، بازگشت به رتبه نخست در بین دانشگاه‌های کشور در رتبه‌بندی تایمز بعد از پنج سال، از جمله عناوینی است که دانشگاه در رتبه‌بندی‌های معتبر جهانی کسب کرده است.

وی همچنین، شرکت در ششمین اجلاس روسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه، میزبانی از وزیر صنعت، تجارت و توسعه‌ سرمایه‌گذاری عمان، سفیر نیکاراگوئه، سفیر جمهوری مالی، وزیر علوم و نوآوری ازبکستان، رئیس دانشگاه کازان روسیه، سفر به کشور عراق و دیدار با مسئولین برخی از دانشگاه‌های این کشور، برگزاری کنفرانس بین‌المللی انرژی‌ در تعامل با یکی از دانشگاه‌های مهم بین‌المللی را از جمله فعالیت‌های دانشگاه در حوزه روابط بین‌الملل دانست.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف در ادامه سخنانش چالش‌های اصلی دانشگاه را مطرح و در این خصوص گفت: فرسودگی و ناایمن‌بودن آزمایشگاه‌ها، شیب منفی تمایل دانشمندان جوان کشور به عضویت در هیئت علمی دانشگاه، مشکلات بودجه‌ای، کمبود خوابگاه‌های دانشجویی، و معضل نگهداشت نیروی انسانی متخصص و کارآمد از جمله چالش‌ها و دغدغه‌های اصلی است که در دانشگاه شریف با آن مواجه هستیم.

جلیلی یادآور شد: اگر دولت بتواند در جهت حل معضلات دانشگاه گام‌های اساسی و موثری بردارد و موانع قانونی و تنگناهای مالی را رفع کند، این قول را خواهیم داد که شاهد ارتقاء سریع‌تر جایگاه دانشگاه صنعتی شریف و صعود چشمگیر این دانشگاه در رنکینگ‌های جهانی و کسب رتبه ۲ رقمی خواهیم بود.

براساس گزارش دانشگاه صنعتی شریف، در چهارمین نشست عادی از دوره پنجم هیات امنای این دانشگاه که با حضور تقریباً همه اعضا برگزار شد، ۳۰ بند در دستور جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت که از مهم‌ترین موارد مطرح‌شده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

-           افزایش سقف پرداخت هزینه ثبت‌نام و شرکت اعضای هیئت علمی در همایش‌های معتبر بین‌المللی و سایر تعاملات بین‌المللی

-           افزایش سقف تسهیلات حمایتی فرصت مطالعاتی اعضای هیئت علمی

-           اصلاح نمودار سازمانی دانشگاه صنعتی شریف

-           تعیین شهریه دانشجویان شهریه‌پرداز، مهمان و دانش‌پذیران تک‌درس و شهریه سنوات مازاد

-           تعیین شهریه دانشجویان بین‌الملل دانشگاه صنعتی شریف

-           بازسازی، راه‌اندازی و بهره‌برداری از استخر دانشگاه در قالب قرارداد BOT

-           اصلاح تبصره ۱ ماده ۵۵ آیین‌نامه اعضای غیر هیات علمی در خصوص اعطای مرخصی تشویقی

-           چهارچوب شاخص‌های سرآمدی فرهنگی اعضای هیات علمی