یاسوج - ایرنا - رئیس سازمان عشایر کشور گفت: عشایر به دلیل پیدا نشدن بازار فروش همیشه دغدغه فروش محصولات گوشتی خود را داشتند اما اینک به دستور رئیس جمهور خرید تضمینی گوشت تولیدی عشایر در آینده نزدیک وارد فاز اجرایی خواهد شد.

سیاوش احمدی میرقائد روز دوشنبه در حاشیه سفر رییس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه جامعه عشایری کشور با جمعیت ۱.۲ میلیون نفر جمعیت ۲۵ درصد گوشت قرمز، ۳۵ درصد صنایع دستی کشور را تأمین می کنند، اظهار کرد: به جهت تولید گوشت قرمز یکی از عاملان مهم تأمین امنیت اقتصادی و غذایی کشور هستند و از این جهت بسیار اهمیت دارد.

وی افزود: خوشبختانه یکی از مصوبات سفر در خصوص تأمین نهاده های دامی، دستور داده شده که بصورت خرید قراردادی با در اختیار گذاشتن نهاده های دامی به عشایر و خرید محصولات دامی و گوشتی آنها توسط شرکت پشتیبانی امور دام بتوان از عشایر حمایت کرد و نهاده های مورد نیاز خود را تأمین کنند.

رئیس سازمان عشایر کشور با اشاره به تأکید رئیس جمهور بر بهداشت جامعه عشایر افزود: قرار هست ظرف دو سال آینده ۳۸۰ پنل خورشیدی خریداری و در اختیار عشایر قرار داده شود و همچنین با افزایش تعداد خانه های بهداشت سطح رفاه و بهداشت و شاخص های بهداشتی رشد قابل ملاحضه ای پیدا خواهد کرد.

احمدی میرقائد با اشاره به ارتقای زیست عشایر، ادامه داد: ۲۲۰ هزار پنل خورشیدی ظرف سه سال آینده در اختیار عشایر قرار می گیرد که گام بسیار بزرگی در جهت ارتقای رفاه جامعه عشایر است.

وی تاکید کرد: یکی از اقدامات در راستای ارتقای زیست عشایر ساخت سرپناه ایمن است، خاطرنشان کرد: وضعیت خاص معیشتی عشایر و قرار گرفتن در چادرها در شرایط مختلف جوی، موجب افزایش مخاطرات می شود و خسارات قابل ملاحضه ای می بینند، با ساخت سرپناه ایمن از جهت کاهش مخاطرات، کاهش خطر حیوانات، افزایش شرایط بهداشتی و رفاه عشایر اهمیت زیادی دارد.

رئیس سازمان عشایر کشور افزود: ظرف سه سال آینده ۷۰ هزار سرپناه در مناطق عشایری با مشارکت عشایر و گروه های جهادی و مردم ساخته می شود.

وی با اشاره به لزوم ایجاد درآمد پایدار برای عشایر بیان کرد: درامد عشایری متکی به دام است، و از این منظر درآمد پایداری ندارد، لذا طرح های جدید و اقتصادی مثل توجه به صنایع دستی، گردشگری، گیاهان دارویی برای اجرا شدن در جامعه عشایری وارد فاز اجرایی می شوند.

احمدی میرقائد گفت: پیش بینی شده که با اجرای این طرح ها سالانه بیش از ۱۴۰ میلیون ارتقای درآمد عشایر را شاهد خواهیم بود و در نتیجه حضور عشایر در مناطق عشایری بصورت نسبی تضمین می شود

رئیس سازمان عشایر کشور در خصوص برگزاری همایش عشایر مارگون، گفت: کمتر نظیر داشت که چنین گردهمایی بطور ویژه برای جامعه عشایری برگزار شود و در سفرهای استانی رئیس جمهور کمتر بصورت ویژه عشایر مورد توجه قرار می گرفت.

وی بیان کرد: در این برنامه که ویژه جامعه عشایری بود و توانست مسائل و مشکلات عشایر را به سمع و نظر رییس جمهوری و هیات دولت برساند بسیار حائز اهمیت است.

رییس جمهور و اعضای هیئت دولت در دومین سفر استانی به کهگیلویه و بویراحمد صبح روز دوشنبه وارد یاسوج شدند.

همزمان با دومین سفر۲ روزه (۲۶ و ۲۷ تیر) رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد پروژه‌های مهمی در حوزه اقتصادی، عمرانی صنعتی، تولیدی و سرمایه‌گذاری پیش بینی شده که تحول عظیمی در عمران و آبادانی و بهبود معیشت مردم ایجاد می کند.
طرح های مهم عمرانی از جمله سد چم شیر،کارخانه پتروشیمی گچساران، احیای کارخانه قند یاسوج و جاده پاتاوه به دهدشت و بیمارستان بهمئی با حضور رئیس جمهور و هیات همراه بهره برداری می شود.

در سفر نخست رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد در مهر ۱۴۰۰، تعداد ۲۱۷ طرح زیربنایی، زیرساختی و توسعه‌محور در بخش‌های مختلف اعم از گردشگری، راه، آب، نفت و گاز، پتروشیمی، گیاهان دارویی، صنعت و کشاورزی برای عبور از محرومیت‌ها و شتاب‌بخشی به روند توسعه‌ای این استان به تصویب رسید.