بیرجند - ایرنا - معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر ۸۰ درصد پشم تولیدی به صورت خام از استان خارج می‌شود و نیاز به فرآوری دارد.

محمد شبانی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فقط ۲۰ درصد پشم تولیدی خراسان جنوبی به صورت فرآوری شده از استان خارج می‌شود و فرآوری مابقی محصول نقش مهمی در ایجاد اشتغال و ارزش افزوده دارد.

وی عنوان کرد: امسال ۳۰۰ تن پشم در خراسان جنوبی تولید شد که این میزان نسبت به سال قبل تغییر چندانی نشده است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر هر کیلوگرم پشم از دامداران استان ۱۷ هزار تومان خریداری می‌شود که به نسبت مبلغ پایینی است.

وی بیان کرد: نبود کارخانه تبدیل پشم به نخ و الیاف همچنین نبود تشکل‌های مرتبط با فرآوری پشم در خراسان جنوبی باعث شده که پشم تولیدی با ارزش واقعی خود به فروش نرسد.

شبانی با بیان اینکه فرآوری و تکمیل زنجیره پشم استان پنج برابر در ارزش اقتصادی این محصول تاثیرگذار است افزود: در خراسان جنوبی یک واحد حلاجی پشم در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند وجود دارد.

وی گفت: فعال شدن تشکل‌ها، تغییر تعاونی‌ها از حالت سنتی به صنعتی و ایجاد کارخانه فرآوری پشم می‌تواند مانع ورود دلالان به بازار پشم استان شود.

به گفته مسئولان استان با توجه به حجم بالای تولید پشم در خراسان جنوبی راه‌اندازی واحد فرآوری برای سرمایه‌گذار صرفه اقتصادی دارد و سرمایه‌گذاران می‌توانند در این زمینه ورود پیدا کنند.