نیویورک – ایرنا-  حضور اعضای اتحادیه اروپا و ناتو در نشست روز دوشنبه به وقت محلی شورای امنیت سازمان ملل درباره اوکراین به ریاست دوره ای انگلیس بر این شورا، اعتراض و مخالفت شدید روسیه را برانگیخت و گفت که شورای امنیت نباید "پاتوق ناتو" شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دیمیتری پولیانسکی معاون اول نمایندگی روسیه در سازمان ملل با اعلام مخالفت روسیه با حضور هشت کشور اروپایی عضو اتحادیه اروپا و پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در نشست شورای امنیت درباره اوکراین، در اعتراض به دعوت انگلیس از آنان به این نشست گفت این اقدامات "هیچ ارزشی" به موضوع اضافه نخواهد کرد. شورای امنیت نباید به «پاتوق ناتو» تبدیل شود. این یک «نمایش سیاسی» نیست.

پولیانسکی در سخنانی افزود: روسیه مخالفت خود را از هشت کشور عضو اتحادیه اروپا و ناتو برای نشست شورای امنیت سازمان ملل در مورد اوکراین بیان کرده است و انگلیس به عنوان رئیس دوره ای تصمیم گرفته است که با نقض رویه های ثبت شده در شورای امنیت، فرصت گفتگو با هشت کشور عضو اتحادیه اروپا و ناتو و متحدانشان را فراهم کند.

معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل اعلام کرد بر اساس روال ثابت، بیش از سه کشور نمی‌توانند در نشست‌های مربوط به اوکراین تحت قانون ۳۷ شرکت کنند.

وی همچنین گفت: شرکت کنندگان همسو با ناتو، هیچ ارزش افزوده‌ ای در مورد موضوع مورد بحث یعنی اوکراین ایجاد نخواهند کرد.

رزماری دی کارلو معاون امور سیاسی دبیرکل سازمان ملل به «جهنم زندگی» مردم اوکراین در سخنانش اشاره کرد و گفت: کودکان به‌ویژه تحت تأثیر درگیری‌ها قرار گرفته‌اند.

معاون آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد هرگونه تهدید به استفاده از سلاح هسته ای غیرقابل قبول است.

وی به شواهدی از انفجارهای اطراف نیروگاه زاپوریژیا اشاره کرد که بر خطرات جدی احتمالی ناشی از تخریب آن تاکید کرد و افزود که بسیاری از آواره های اوکراینی ممکن است نتوانند به خانه های خود بازگردند.

این مقام سازمان ملل در شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد اوکراین، از انتقال اجباری کودکان و سایر شهروندان توسط نیروهای روسی و بدرفتاری با آنها ابراز نگرانی کرد و گفت بازداشت و جابجایی خودسرانه باید متوقف شود و دسترسی به بازداشت شدگان تضمین شود.

جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه انگلیس نیز در این نشست که به دلیل ریاست دوره ای کشورش، ریاست جلسه را برعهده داشت، روسیه را به تلاش برای "پاک کردن" فرهنگ اوکراین متهم کرد.

وزیر خارجه انگلیس افزود: در نتیجه تصمیم روسیه برای خروج از طرح صادرات غلات،  قیمت‌های جهانی مواد غذایی در حال «افزایش» است.

وی  اضافه کرد که تصمیمات روسیه "غذا را از دهان" میلیون ها نفر بیرون می آورد و بر تعهدات انگلیس به صلح عادلانه و پایدار تاکید کرد.

وزیر خارجه انگلیس  همچنین خطاب به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفت:  آقای پوتین! همین حالا به این جنگ پایان دهید.

  کاترین کولونا وزیر خارجه فرانسه نیز روسیه  را به استفاده از تجاوز جنسی به عنوان ابزار جنگی متهم کرد و گفت ما نمی توانیم ۵۰۰ روز دیگر از این جنگ را تحمل کنیم. در مورد خطر "عادی سازی" در صورتی که اجازه داده شود این حمله بدون مجازات باقی بماند، هشدار داد.

وزیر خارجه فرانسه خاطرنشان کرد که حمله به اوکراین عواقبی بسیار فراتر دارد و صلح، هدف نهایی است.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل نیز، روسیه را متهم کرد که "غذا را به سلاح تبدیل کرده است" و این اقدام بر مردم فراتر از مرزهای اروپا تأثیر منفی گذاشته است.

این دیپلمات ارشد آمریکایی و عضو کابینه جو بایدن گفت: توقف طرح غلات دریای سیاه مشابه  وتوی اخیر روسیه در مورد گسترش کمک های فرامرزی به سوریه است.

سفیر آمریکا همچنین اعلام کرد که واشنگتن به ارائه کمک های نظامی به اوکراین ادامه خواهد داد و صلح باید ریشه در منشور سازمان ملل داشته باشد. این درحالی است که  روسیه می گوید  این کمک ها دلیل تداوم جنگ است.