تهران- ایرنا- خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی از وضعیت جنگ روسیه و اوکراین به نقل از کارشناسان و صاحبنظران نوشت: دولت جو بایدن به نظر راضی به طولانی شدن جنگ نیابتی در اوکراین است تا روسیه را تضعیف کند درحالیکه این مساله ممکن است به باتلاقی شبیه افغانستان یا ویتنام برای این کشور تبدیل شود.

به گزارش ایرنا، آمریکا و متحدانش در نشست هفته گذشته ناتو در ویلنیوس پایتخت لیتوانی تعهدات امنیتی دراز مدتی را به اوکراین دادند تا عضویت کی‌یف در این ائتلاف نظامی را به تعویق بیاندازد. هرچند، کی‌یف از حضور در ناتو به این زودی‌ها ناامید شده چرا که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرده که گزینه عضویت اوکراین در ناتو تا زمانیکه جنگ با روسیه پایان پیدا نکند، روی میز نیست.

ادوارد لوزانسکی رئیس دانشگاه آمریکا در مسکو به خبرگزاری اسپوتنیک،گفت: نشست ناتو آنچه را که مشخص بود، ثابت کرد. مجموعه غرب تحت رهبری آمریکا می‌خواهد بدون ورود مستقیم به جنگ و با استفاده از اوکراینی‌ها به عنوان توپخانه خود، روسیه را نابود کند. بنابراین ما شاهد یک جنایت جدید هستیم که جانشین جنایت‌ها در ویتنام و خاورمیانه می‌شود.

وی اضافه کرد: هرچند در جنگ‌های نیابتی قبلی، آمریکا می‌توانست دست کم مقابله با کمونسیم یا تروریسم را برای مقدمه جنگ، بهانه کند.

لوزانسکی معتقد است: اینجا ما سیاست تحریک، کمک مالی و به درازا کشاندن جنگ بین دو ملت مسیحی را می‌بینیم که به مدت ۳ قرن با همدیگر زندگی کرده اند. آنها با پیوندهای خانوادگی، فرهنگی، اقتصادی، مذهبی و تاریخی نزدیک برای حفظ یک دموکراسی در فاسدترین کشور محدود شدند تا از مزیت ژئوپلیتیکی هژمون و دست نشانده‌های آن محافظت شود.

ژان بریکمون استاد فلسفه سیاسی در دانشگاه لوون نیز باور دارد که با متعهد شدن کمک امنیتی بیشتر، متحدان ناتو آشکار کردند که آنها نمی‌خواهند جنگ مستقیم با روسیه به راه اندازند که این خبر خوبی برای ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین نیست.

وی اضافه کرد که تحولات در اوکراین و داخل روسیه مطابق با برنامه آمریکا پیش نرفته، مخصوصا امیدواری برای سقوط اقتصاد روسیه اتفاق نیفتاده و ضد حمله اوکراین در حال شکست خوردن است.

بریکمون همچنین گفت: تمام مساله به یک بازی خودخواهانه تبدیل شده است؛ استفاده از اوکراینی‌ها در این جنگ بدون هیچ برنامه موفقی. احتمالا مانند ویتنام یا افغانستان تمام می‌شود اما آمریکایی‌ها نمی‌توانند شکست‌هایشان را بپذیرند. بنابراین، مرگ اوکراینی‌ها و روس‌ها بدون هیچ لزومی ادامه پیدا می‌کند.

لوزانسکی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت که قطعا، یک انگیزه دیگر برای پول در آوردن مجموعه صنعتی نظامی وجود دارد تا خانواده بایدن را غنی کند.

الکس کرینر، موسس «کرینر آنالیتیکس» یک تحلیلگر مالی در اروپا، گفت: اگرچه جنگ ممکن است جیب های صنعت نظامی و تسلیحاتی ایالات متحده را پر کرده باشد، اما بسیاری از تصورات از نقاط قوت و قدرت نظامی آمریکا را نیز تضعیف کرده است.

کرینر گفت: جنگ در اوکراین زرق و برق سلاح‌های غربی و مجتمع صنعتی نظامی را از بین برده است. با قیمت بسیار بالا، مقادیر ناکافی کالاهای نامرغوب تولید می شود.