به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از تارنمای اخبار مهندسی ژنتیک (genengnews)، این روش توسط محققان دانشگاه کمبریج در انگلیس و دانشگاه فناوری پکن در چین اجرا شده است.
براساس این روش جدید از میکروفلوئیدیک قطرات برای تولید نانوذرات پروتئینی استفاده میشود، برای اطمینان از اختلاط مداوم و در نتیجه جلوگیری از تجمع نانوذرات، این روش به همزدن طبیعی داخل میکروقطرهها متکی است.
توماس نولس استاد شیمی فیزیکی و بیوفیزیک دانشگاه کمبریج گفت: دو مورد از مزایای اصلی این فناوری، درجه بالای یکنواختی ذرات و توان بالا است. ما نشان میدهیم که روش ما را میتوان برای نانوذرات از سه پروتئین مختلف تعمیم داد.
این محقق به همراه همکاران خود در مقاله ای که منتشر کردند، توضیح دادند که چگونه این کار را انجام دادند. آنها میگویند: سرعت گرداب داخلی در میکروقطرهها، اندازهها را تعیین میکند و یکنواختی نانوذرات پروتئین را تضمین میکند. با تغییر پارامترهایی مانند غلظت پروتئین و میزان جریان، ما قادر به تنظیم دقیق خواص و ابعاد نانوذرات هستیم.
زنون توپراکسوگلو از محققان این پروژه هم توضیح داد: این روش نانوذرات را به سرعت و اطمینان بالا تولید میکند، آنها اندازه یکنواختی دارند. در مقابل، تشکیل نانوذرات با استفاده از بیشتر روشهای میکروسیالی ذراتی دارد که دارای تنوع در ابعاد هستند، در حالی که رویکردهای نانوسیالی که در این روش به کار رفته منجر به تولید ذرات یکنواخت با بازه ابعاد کوچک میشود. با اجرای چندین دستگاه به طور موازی، میتوانیم تولید نانوذرات را تا ۲۵۰ میلی لیتر در روز انجام دهیم.
این روش جدید نشان میدهد نانوذرات پروتئینی به طور کامل وارد سلولهای هدف میشود. آنها حداقل ۶۰ روز پایدار بودند. محققان نانوذرات را از فیبروین ابریشم، آلبومین سرم گاو و بتا لاکتوگلوبولین در اندازههای ۱۸ تا ۴۰ نانومتر ایجاد کردند.
در دستگاههای میکروفلوئیدی قطرات، روغن در فاز خارجی جریان مییابد که محلول واکنش را از هم جدا میکند. اتانول در فاز میانی جاری میشود که باعث کاهش حلالیت پروتئین شده و به هستهزایی پروتئین کمک میکند. پروتئین در فاز داخلی قرار دارد.