تهران- ایرنا- روزنامه ایتالیایی کریره دلاسرا سه‌شنبه شب در گزارشی به بحث پایان یافتن توافق غلات میان مسکو و کی‌یف اشاره کرد و نوشت: تعلیق توافق غلات به دلیل صادرات کافی مواد غذایی از سوی روسیه منجر به بحران غذایی در جهان نخواهد شد.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، به نوشته این روزنامه در حال حاضر صادرات غلات از روسیه به بالاترین حد خود در سال‌های اخیر رسیده است و همین موضوع باعث می‌شود که با وجود تعلیق توافق غلات شاهد افزایش قیمت جهانی مواد غذایی نباشیم.

روزنامه ایتالیایی کریره دلاسرا افزود: روسیه مقدار زیادی غلات را با قیمت‌های کاهش یافته به بازارهای جهانی عرضه می‌کند که به کاهش قیمت‌های جهانی محصولات کشاورزی کمک خواهد کرد.

این روزنامه ادامه داد: بنابراین نه‌تنها پیش‌بینی «آخرالزمان غذایی» اشتباه است بلکه حتی افزایش قیمت مواد غذایی هم که در سال گذشته شاهد آن بودیم پایان خواهد پذیرفت.

بنا بر گزارش این روزنامه ایتالیایی، برخلاف آنچه که در ابتدای توافق غلات مطرح شده بود کشورهای آفریقایی دریافت‌کنندگان اصلی غلات اوکراین نیستند.

قرارداد غلات میان مسکو و کی‌یف روز دوشنبه (۱۷ جولای / ۲۶ تیر) به پایان رسید و روسیه از تمدید مجدد آن خودداری کرد زیرا بخشی از معامله که مربوط به رفع موانع صادراتی محصولات کشاورزی روسیه بود، اجرا نشده است.

علاوه بر این مسکو بارها تاکید کرده است که بخش عمده غلاتی که قرار بود به مقصد فقیرترین کشورهای جهان ارسال شود، از کشورهای غربی سر در آورده است.

دیمیتری پسکوف سخنگوی ریاست جمهوری روسیه در همین زمینه گفت: مسکو تنها در صورت تضمین اجرای بخش مربوط به تعهدات متقابلی که بر اساس این توافق قول اجرای آنها به روسیه داده شده بود، آماده است تا این توافق را دوباره احیا کند.

هشدار مسکو به کی‌یف

روسیه به اوکراین درباره خطرات امنیتی در صورت ادامه حمل و نقل غلات از بنادر این کشور واقع در دریای سیاه بدون موافقت مسکو، هشدار داده است.

کرملین پس از خروج از قرارداد غلات و صدور دستور حملات تلافی‌جویانه هوایی شبانه به شهرهای بندری اوکراین در دریای سیاه، این خبر را اعلام کرد.

مسکو روز سه‌شنبه اعلام کرد که حملات موشکی و پهپادی روسیه به دو شهر بندری اوکراین یک حمله انتقام‌جویانه پس از حمله روز دوشنبه اوکراین به پل اتصال روسیه به شبه جزیره کریمه است که طی آن یک مرد و زن کشته شده و دختر آنها نیز بر اثر جراحات وارده راهی بیمارستان شد.

از سوی دیگر کی‌یف اعلام کرد که استفاده از موشک‌ها و پهپادهای انتحاری در حمله به دو شهر بندری اوکراین دلیل دیگری بر این است که روسیه قصد دارد جان ۴۰۰ میلیون نفر را در کشورهای مختلف که به صادرات مواد غذایی اوکراین وابسته هستند، به خطر بیندازد.

روز سه‌شنبه، آنالنا بائربوک وزیر امور خارجه آلمان در همین رابطه گفت: هر موشکی که روسیه به بندر اودسای اوکراین شلیک می‌کند، معادل شلیک موشک به سوی مردمی است که در جهان از گرسنگی می‌میرند.