به گزارش ایرنا از الجزیره، «جاسم البدیوی» در گفت وگو با این شبکه قطری افزود: همه کشورهای خلیج فارس از روند عادی سازی بین عربستان سعودی و ایران استقبال کردند.
وی اضافه کرد: ما تمایل داریم با ایران در چارچوب کنوانسیونهای بین المللی گفت وگوهای عمیقی داشته باشیم.
البدیوی همچنین در خصوص مسائل اقتصادی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، گفت: موضوع اقتصادی در کشورهای حاشیه خلیج فارس بزرگترین و مهمترین چالش ما است.
وی افزود: ما در حال کار بر روی تکمیل برخی عناصر برای رسیدن به یکپارچگی اقتصادی هستیم و اراده روشنی در میان رهبران برای دستیابی به یکپارچگی اقتصادی خلیج فارس وجود دارد.
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس اضافه کرد: ما از طرحهای اصلاحات در عراق حمایت میکنیم و در حال گفت وگو با عراقیها برای حمایت از این طرحها هستیم.
البدیوی همچنین گفت: کشورهای حاشیه خلیج فارس سودان را به آرامش دعوت کردند تا مردم را از جنگ دور کنند.
وی افزود: ما از تلاشهای آتشبس در سودان حمایت میکنیم که در راس آن ابتکار سعودی - آمریکایی قرار دارد.
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در ادامه درباره بحران یمن نیز گفت: ما آمادهایم در صورت تمایل جدی یمنیها، به آنها برای حل بحران کمک کنیم.
البدیوی همچنین گفت که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس مایل به برقراری روابط متوازن با همه شرکا هستند.
وی در خصوص موضوع قرارداد صادرات غلات دریای سیاه نیز افزود: باید موضوع غلات را از جنگ و درگیری جدا کرد و ما به طور مفصل با طرف روسی در مورد اهمیت تجدید توافق غلات صحبت کردیم.
توافق مذکور ژوئیه گذشته (تیر ۱۴۰۱) در استانبول به امضای ترکیه، سازمان ملل، روسیه و اوکراین رسید. هدف این توافق از سرگیری صادرات غلات از بنادر اوکراین بود که به دلیل جنگ میان روسیه و اوکراین متوقف شده بود.
این توافق از زمان اجرا تاکنون چندین بار تمدید شده است که آخرین بار در ۱۸ مِه (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲) و به مدت دو ماه بود.
قرارداد غلات میان مسکو و کییف روز دوشنبه (۱۷ جولای / ۲۶ تیر) به پایان رسید و روسیه از تمدید مجدد آن خودداری کرد زیرا بخشی از معامله که مربوط به رفع موانع صادراتی محصولات کشاورزی روسیه بود، اجرا نشده است.
علاوه بر این مسکو بارها تاکید کرده است که بخش عمده غلاتی که قرار بود به مقصد فقیرترین کشورهای جهان ارسال شود، از کشورهای غربی سر در آورده است.
دیمیتری پسکوف سخنگوی ریاست جمهوری روسیه در همین زمینه گفت: مسکو تنها در صورت تضمین اجرای بخش مربوط به تعهدات متقابلی که بر اساس این توافق قول اجرای آنها به روسیه داده شده بود، آماده است تا این توافق را دوباره احیا کند.