تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۶

شهرکرد-ایرنا- همه جا سیاه‌پوش شده است و پرچم و بیرق عزا برپاست، اینجا مجلس عزای سید و سالار شهیدان امام حسین(ع) است به مجلس عزای حسینی خوش آمدید.

به رسم سیاه‌پوشی در اول محرم که از پدران مادران خویش به ارث برده‌اند، آیین گریه‌ بر سید و سالار شهیدان را پیش گرفته‌اند تا دریایی از غم را به گوشه چشم‌شان آویخته باشند و در محشر قیامت، همین اشک‌ها شفیع آنان باشد.

آیین میدان‌داری عزای محرم را پیران مو سپید برای شور بخشیدن به حضور جوانان در هیات‌های به نیکی اجرا می‌کنند و با اشتیاق میدان‌داری می‌کنند، هر که هر چه در توان دارد وسط می‌آورد تا به رسم قدیم، کاروان‌های عزا در سوگ حضرت حسین(ع) به راه بیفتد.

برای بعضی هنوز، آیین‌ ورود به ماه محرم در روز اول عزا با پوشیدن لباس سیاه متبرک که از عتبات عالیات یا مشهد به عنوان سوغات آورده شده است ، یا در امامزادگان استان متبرک شده‌اند، آغاز می‌شود.

به گزارش ایرنا، با حلول ماه محرم‌الحرام آیین‌های اقامه عزا در مصیبت سالروز شهادت حضرت اباعبدالله حسین(ع) از سه‌شنبه شب ۲۷ تیرماه آغاز شد و عزاداران صبح اول محرم را با زیارت عاشورا آغاز کردند.

آیین‌های روضه‌خوانی و عزاداری از همین خانه‌های مردم آغاز شده است تا به صفوف گسترده در خیابان ها و مساجد رسیده است.

عزای حسینی انگار نسل به نسل از پدران و مادران به فرزندان به اثر رسیده است و بیرق عزا و ماتم در هر کجا برافراشته است، زمین نمی‌ماند و خیل عزاداران، گِرداگرد همین بیرق‌ها، عزای سید و سالار شهیدان را برگزار می‌کنند.

برخی از خانواده علامت عزاداری دارند، اول محرم که می‌شود جوانان فامیل دور هم جمع می‌شوند و برای بسته علامت و پارچه‌های عزای آن با هم یکی می‌شوند تا در روز تاسوعا و عاشورا آن را جلو دسته‌های عزاداری به حرکت در آورند.

نذر محرم در دهه اول نیز از ویژگی خاصی برخوردار است، بسیاری از خانواده‌ها که در دهه اول نذر دارند از همان روز اول محرم برای توزیع نذری در بین فامیل یا نیازمندان در تکاپو هستند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفر هفته پیش خود به چهارمحال و بختیاری اعلام کرد: انقلاب اسلامی، جامعه ایرانی را مومن‌تر و عفیفانه‌تر کرده است و امروز جامعه ایرانی نسبت به ۵۰ سال گذشته با ایمان‌تر است.

محمد مهدی اسماعیلی در نشست شورای فرهنگ عمومی استان تاکید کرد: امروز نسل جوان بسیار مومن‌تر و ولایت‌مدارتر از گذشته است به‌طوری‌که در ماه محرم سال گذشته ۸۱ درصد جوانان و نوجوانان لباس سیاه بر تن کردند و امسال نیز در راهپیمایی ۱۰ کیلومتری جشن غدیر در تهران و سایر نقاط کشور حضور چشمگیری داشتند.

در چهارمحال و بختیاری همزمان با اول ماه محرم آیین‌های ویژه استقبال از ماه عزا و ماتم حسینی در شهرهای مختلف برگزار شد.

عزاداری در صحن امامزادگان، برنامه‌ریزی هیات‌های مذهبی، برپایی روضه‌های خانگی ، سیاه‌پوش کردن مساجد، تکایا و حسینیه‌ها از برنامه‌های مهم استقبال از ماه محرم در چهارمحال و بختیاری است.

گروه‌های تعزیه‌خوانی نیز در چهارمحال و بختیاری برای برگزاری مجالس تعزیه در این ماه آماده شده‌اند.