همدان- ایرنا- مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان همدان گفت: جهانی شدن سیر همدان آغازی برای توسعه صادرات این محصول راهبردی و اقتصادی در بازارهای بین المللی است که ضرورت آن تکمیل و توسعه زیرساخت‌های صادراتی و برنامه ریزی دقیق و مدون است.

به گزارش چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان همدان احمد شانیان در آئین رونمایی از گواهی ثبت نشان جهانی سیر همدان با اشاره به موضوع فرآوری محصول سیر افزود: با تاکید استاندار همدان و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، راه اندازی شهرک صنعتی سیر در حال پیگیری است و نیازمند شتاب بیشتری است.

وی ساماندهی مراکز نگهداری و انبارهای سیر را از موارد ضروری دانست و ادامه داد: ظرفیت‌های گردشگری، کشاورزی و فرهنگی مریانج و ثبت جهانی سیر به نام این شهر مسئولیت ما را سنگین تر می‌کند.

مدیرکل صنعت معدن و تجارت همدان با بیان اینکه با حمایت دولت مردمی سیزدهم نشاط در فضای اقتصادی استان شکل گرفته است افزود: این توسعه در بخش‌های صنعت، کشاورزی، معدن و صادرات مشهود است.

وی یادآوری کرد: رشد ۲ برابری صادرات استان از گمرک همدان و بازگشت واحدهای راکد و تعطیل به چرخه تولید حاصل همدلی دولت مردمی سیزدهم با جامعه تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی است.

در این آئین تعدادی از سرآمدان و بزرگان عرصه تولید و صادرات سیر تجلیل شدند و همچنین از پیگیری خانم شریفی در راستای ثبت جهانی نشان ثبت جهانی قدردانی شد.

سیر همدان به عنوان یک برند خاص در سال ۱۳۹۶ ثبت ملی شد و سرانجام پس از سال ها پیگیری و اعلام رسمی دفتر بین‌المللی سازمان جهانی مالکیت معنوی و فکری WIPO در ژنو سوئیس ،۱۸ خردادماه ۱۴۰۲ با شماره آگهی AO-۱۲۷۳ به ثبت جهانی رسید .

سال زارعی ۱۴۰۰، ۴۲ هزار تن سیر خشک در چهار هزار هکتار سطح زیر کشت در استان تولید شده است و هشت هزار و ۳۰۰ تن نیز سیرتر برای مصرف تازه خوری تولید شده است.

استان همدان با چهار هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی زیر کشت سیر رتبه نخست تولید سیر خشک را در کشور به خود اختصاص داده است.