به گزارش ایرنا، حجت الاسلام سید حسین حسینی روز چهارشنبه در جلسه هم اندیشی و هم افزایی مباحث امور اراضی کشاورزی کردستان که در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان تشکیل شد، اظهار کرد: بی شک دست اندازی، تصرف و تجاوز به اراضی ملی در استان وجود دارد و مسئولیت نخست این مساله هم متوجه مسئولان دستگاه های قضایی و اجرایی است.
وی با اشاره به اینکه سامانه پنجره واحد ابزار مطلوبی در راستای حفاظت از اراضی است، اضافه کرد: براساس گزارش معاونت پیشگیری دادگستری کردستان استفاده موثری از این سامانه در استان نمی شود.
رئیس کل دادگستری کردستان با بیان اینکه مشکل و ابهام قانون حدنگار رفع شده است، افزود: به قضات استان ابلاغ کردیم به دقت موارد کمیسیون های رفع تداخلات اراضی و هیات های تعیین تکلیف را مورد رسیدگی قرار دهند.
حجت الاسلام حسینی اضافه کرد: رئیس سازمان بازرسی و دادستان مرکز استان موظف شدند بر همه اقدامات کمیسیون رفع تداخلات اراضی کشاورزی و ملی و اقدامات هیات های تعیین تکلیف نظارت داشته باشند.
وی بیان کرد: اگر مدیر ادارات جهاد کشاورزی شهرستان ها کوتاهی و ترک فعلی داشته باشند دادستان شهرستان موظف به تشکیل پرونده و برخورد قانونی است.
رئیس کل دادگستری کردستان با بیان اینکه هدف و رویه کاری دستگاه قضا، مچ گیری نیست، گفت: بسیاری از مشکلات را با یک تلفن می توان حل و فصل کرد بنابراین نباید منتظر تشکیل جلسات شد.
حجت الاسلام حسینی یادآور شد: دستگاه های خدمات رسان به بهانه استفاده صاحبان خانه باغ هایی که بدون مجوز ساخته شدند از انشعابات غیرمجاز، به این افراد انشعاب مجاز می دهند و این اقدام صحیح نیست و نباید اجازه بهره مندی از انشعابات غیرمجاز داده شود و برای هر فرد خاطی باید تشکیل پرونده قضایی دهند.
وی در بخش دیگری از سخنانش، خدمات رسانی به مردم را فرصت مغتنمی برای مسئولان خواند و گفت: با وجود ویژگی ها و ظرفیت های بخش کشاورزی استان و داشتن رتبه های برتر در تولید بسیاری از محصولات؛ مسئولان استان خدمتگزار ۸۵ میلیون نفر جمعیت هستند.
رئیس کل دادگستری کردستان با بیان اینکه مدیر طراز گام دوم انقلاب باید جهادی باشد، اظهار کرد: سه مدیر جهادی در راس سه قوه حضور دارند و این فرصت ارزشمندی برای کشور است.
حجت الاسلام حسینی به ویژگی مدیر جهادی اشاره کرد و ادامه داد: دغدغه مند بودن، داشتن احساس مسئولیت، خدمت بی منت، شجاعت قانون مدارانه و وظیفه شناسی از جمله ویژگی های مدیر جهادی است.
وی با بیان اینکه مدیر جهادی در تصمیم گیری باید شجاعت بر مدار قانون داشته باشد، افزود: وقتی مسئولان ارشد کشوری تثبیت و اجرای قانون حد نگار را اولویت قرار می دهند و رئیس دستگاه قضای استان هم بر اجرای آن تاکید می کند دیگر دست مسئولان در این مهم نباید بلرزد.
ضرورت حفظ اراضی دارای ظرفیت کشاورزی در استان
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه امنیت هر جامعه ای در گرو تامین امنیت غذایی آن جامعه است، گفت: به دلیل تغییرات اقلیمی از مرکز ایران سالانه مهاجرت های زیادی به دیگر نقاط کشور که دارای منابع آب و خاک مطلوب تری هستند، صورت می گیرد.
کیومرث حبیبی بیان کرد: کردستان به دلیل ظرفیت کشاورزی باید آمادگی داشته باشد و اراضی که دارای پتانسیل کشاورزی هستند را حفظ کند تا امنیت غذایی به خطر نیافتد.
وی یکی از مشکلات استان را تصرف اراضی ملی خواند و اظهار کرد: چند سال ۸۸ درصد شهرک نیشتمان اراضی ملی بود ولی متاسفانه ۵۰ درصد مساحت آن به تصرف عده ای درآمده و حدود ۶۰ پرونده قضایی هم برای آنها تشکیل شده است.
ساماندهی کشت محصولات در راستای امنیت غذایی
رئیس سازمان بازرسی کردستان هم در این جلسه رعایت الگوی کشت را از موارد موثر در امنیت غذایی خواند و اظهار کرد: ساماندهی کشت محصولات کشاورزی در راستای تامین امنیت غذایی مورد توجه باشد.
عیسی هواسی با اشاره به اینکه جلوگیری از فرسایش خاک در دستور کار وزارت جهاد قرار گرفته است، گفت: سطح اراضی دیم استان از آبی بیشتر است بنابراین رعایت جهت شخم می تواند در جلوگیری از فرسایش خاک بسیار تاثیر گذار باشد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه آموزش و ترویج و آگاهسازی کشاورزان ظرفیت خوبی در اختیار سازمان جهاد کشاورزی استان است، بیان کرد: بسیاری از ناظران گندم جذب قسمت اداری شدند و هدف از بکارگیری آنها در سازمان جهاد کشاورزی محقق نشده است.
رئیس سازمان بازرسی کردستان با اشاره به اقدامات افرادی در راستای تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی، گفت: در این گونه موارد هم دستگاه قضا خاکریز آخر به شمار می رود و دستگاه های اجرایی متولی در این بخش باید با نظارت و بازرسی هایشان مانع از فعالیت غیرقانونی شوند.
وی با اشاره به اینکه باید در زمان ساخت و ساز خانه باغ های غیرمجاز برخورد لازم انجام شود، اضافه کرد: شرکت های خدمات رسان اعلام کردند اگر به ساخت و سازهای غیرمجاز خدمات ارائه ندهند آنها خود اقدام به استفاده غیرمجاز از انشعابات می کنند.
ورود جدی دادستانی برای حفاظت از اراضی ملی
دادستان سنندج هم در این جلسه اظهار کرد: حفاظت و صیانت از زمین در استان طی یک دهه اخیر مورد غفلت واقع شده است و باید ورود جدی به این حوزه کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه زمین حوزه ای گسترده ای بوده و دارای مشکلات زیادی است، اظهار کرد: یکی از پروژه های مهم استان رفع تداخلات اراضی کشاورزی و ملی است که اجرای آن مستلزم وجود کارشناسان مسلط به مسائل حقوقی و فنی است.
بهزاد شریفی پور با بیان اینکه پروژه کاداستر اراضی ملی در استان به اتمام رسیده است، گفت: سال گذشته ۸۰۰ پلاک تداخل اراضی ملی در استان تعیین تکلیف شد و امسال هم ۵۶۰ پلاک در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه لازمه تداخل اراضی ملی و کشاورزی در استان تفسیر عکس های هوایی است که چهار مفسر عکس هوایی در استان داریم، بیان کرد: تعیین تکلیف و انجام کار حقوقی و فنی هر پلاک سه ماه زمان می برد.