رضا محمدی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: در گذشته اتفاقاتی در این حوزه افتاده و به همین ترتیب در سال های ۸۵ و ۸۶ ماشین آلات و دستگاه های مکانیزه جهت جمعآوری پسماند وارد حوزه خدمات شهری شهرداری تهران شد و بدین ترتیب تلاشهایی برای کاهش نیروهای انسانی و افزایش ماشینآلات در آن مقطع انجام شد.
وی افزود: با گذشت چندین سال استفاده از ماشین آلات و دستگاههای مکانیکی جهت جمعآوری پسماند و رفت و روب بخش قابل توجهی از این ماشینآلات فرسوده شده همچنین در سال های گذشته نیز اقداماتی جهت نوسازی و بازسازی ماشینآلات در حوزه جمعآوری پسماند انجام نشده و بدین ترتیب ناوگان خدمات شهری شهرداری تهران فرسوده شده است.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران تاکید کرد: این موضوع موجب شده که کیفیت خدمات شهری ضعیف شود اما این آمادگی وجود دارد ظرف یک ماه آینده وضعیت نظافت در شهر تهران را به شرایط حداقلی برسانیم و بدین ترتیب طرحی آماده و اجرا خواهد شد چرا که ظرفیت خوبی در سطح مناطق و نواحی وجود دارد و ما میتوانیم با توجه به این ظرفیت و همکاری با پیمانکاران بخش خصوصی تغییراتی را در سطح نظافت شهر تهران ایجاد کنیم.
به گفته وی، هفته آینده جلساتی با تمام پیمانکاران حوزه خدمات شهری برگزارمی شود تا بتوانیم تعداد ماشین آلات را در حوزه خدمات شهری به حداکثر برسانیم همچنین پیمانکاران باید پای کار بیایند و قطعا همانطور که بیان شد اثرات این کار تا یک ماه آینده در شهر خواهد بود و وضعیت مناسبی را در حوزه نظافت و رفت و روب در سطح تهران خواهیم داشت.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران خاطرنشان کرد: در حدود ۶ ماه آینده وضعیت در موضوع ناوگان خدمات شهری به حد مطلوب خواهیم رساند و همچنین اقدامات و برنامههایی برای تغییر وضعیت نظافت در بلندمدت آماده شده و بنا داریم فرایندها را در این حوزه اصلاح کنیم ضمن اینکه باید تغییراتی نیز در موضوع تفکیک زباله از مبدا و مراکز تفیک زباله داشته باشیم.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران با بیان اینکه به هیچ عنوان در موضوع نظافت و رفت و روب شهر با کسی تعارف نداریم گفت: در بازدیدهایی که از سطح مناطق و نواحی داشتم تذکراتی را به شهرداران مناطق و معاونین خدمات شهری داده ام و در یک ماه آینده وضعیت نظافت در شهر تهران به شرایط حداقلی خواهد رسید.
ثبتنام از داوطلبان رفت و روب راهپیمایی اربعین در عراق
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان پسماند شهر تهران همچنین در تشریح طرح «خادمین روضه رضوان» نیز گفت: در تلاش هستیم از نیرو های فعال در حسینیهها و تکایا ثبت نام کنیم تا با در اختیار گذاشتن تجهیزات فردی که تحویل آنها میدهیم در حقیقت خادم یارهایی را در کنار سازمان مدیریت پسماند داشته باشیم این افراد پس از ثبت نام ارزیابی از آنها صورت میگیرد و دوره آموزشی کوتاه مدتی برای آنها برگزار میشود تا در ایام اربعین با قرعه کشی انتخاب و از طریق امور مناطق برای رفت و روب راهپیمایی اربعین به کشور عراق اعزام شوند.
محمد کیخا افزود: افراد علاقمندی که تمایل دارند به صورت داوطلبانه در نظافت و پاکسازی مساجد، حسینیهها و تکایا مشارکت داشته باشند با ثبت نام در سامانه طرح خادمان روضه رضوان در پیام رسانهای داخلی و دریافت لوازم و وسایل مورد نیاز از سازمان مدیریت پسماند در این طرح مشارکت می کنند.
وی با اشاره به اینکه در مناسبت های ملی و مذهبی نیازمند انجام کار مضاعف هستیم گفت: در این مناسبت ها نیاز به اقدامات اورژانسی داریم برای مثال از روز اول محرم با توجه به برگزاری جلسات عزاداری توسط هیئات، مساجد و حسینیهها تولید زباله نیز بیشتر میشود که نیازمند اقدامات ویژه است.
به گفته معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان پسماند شهر تهران ، در ایام اربعین بخشی از نیروها به مرزها و درون کشور عراق اعزام میشوند لذا برای چنین مراسم هایی قرارداد پشتیبانی منعقد خواهیم کرد که نیروی انسانی و تجهیزات مورد نیاز برای این مواقع مورد استفاده قرار گیرد همچنین تیم های پشتیبانی در هر زمانی که لازم بود برای مناسبتها با حدود ۱۰۰ نفر نیروی انسانی و حدود ۲۶ دستگاه ماشین آلات وارد عمل میشوند و قطعا در آینده تلاش میکنیم تعداد این نیروها را تا ۵۰۰ نفر افزایش دهیم.