مهاباد - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی سردشت گفت: این شهرستان با ۷۰۰ هکتار باغ سماق قطب تولید این محصول در استان آذربایجان‌غربی و منطقه غرب کشور است.

احمد علی‌پور روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این شهرستان با تولید سالانه بیش از ۷۰۰ تُن سماق رتبه نخست آذربایجان‌غربی و همچنین منطقه را در اختیار دارد و بیش از ۹۰ درصد محصول سماق تولید شده سردشت، در بازار سایر استان‌های کشور عرضه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه میانگین برداشت این محصول حدود یک تُن در هر هکتار است، افزود: سردشت با توجه به شرایط خاص توپوگرافی و اقلیم آب و هوایی یکی از مناطق مستعد کشور برای کشت و توسعه مزارع سماق به شمار می‌رود.

مدیر جهاد کشاورزی سردشت با بیان اینکه سماق این شهرستان به صورت کاملا طبیعی و بدون سموم و کود کشاورزی پرورش و تولید می‌شود، اضافه کرد: سماق سردشت دارای طعم و بوی مطبوع و رنگ زیبایی است به همین خاطر طرفداران زیادی در سطح کشور دارد.

وی ادامه داد: بارش سالانه مناسب، مقاومت نسبت به خشکسالی، نبود آفتی خاص برای سماق باعث شده که این محصول به صورت دیم تولید شود و علاوه بر آن بخشی از باغات سماق این منطقه خودرو هستند و انسان در کاشت آن هم دخالتی نداشته است.

علی‌پور گفت: نکته قابل تامل در مورد سماق سردشت این است که سکاق این شهرستان از رقم قهوه‌ای و برداشت این محصول در مناطق مختلف این شهرستان به صورت گروهی (هه‌ره‌وه‌ز) و با استفاده از دست انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، سماق در شهرستان مرزی سردشت در مزارع شیب‌دار و دیمی و به صورت نهال و پاجوش کشت می‌شود که به دلیل رنگ و طعم مطبوع آن از سماق‌های بسیار مرغوب در کشور است.

مردم این منطقه پیش از فرا رسیدن فصل پاییز (شهریورماه) خوشه‌های خشک سماق را از درختان جدا کرده و پس از آماده کردن آن را به بازار مصرف عرضه می‌کنند.

شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان‌غربی و در نوار مرزی ایران با عراق واقع شده است و ۸۰ هزار هکتار از مساحت آن را عرصه‌های جنگلی تشکیل می‌دهد؛ به غیر از سماق، سالانه هزاران تن انواع انگور، گردو، بادام، انجیر، سقز و انواع گیاهان دارویی از جنگل‌های این شهرستان استحصال و روانه بازار مصرف می‌شود.