به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از سازمان امور دانشجویان، مراسم اختتامیه دومین دوره آموزشی- فرهنگی ویژه دانشجویان بینالملل دانشگاههای کشور روز چهارشنبه به میزبانی دانشگاه علم و صنعت ایران با حضور هاشم داداشپور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان برگزار شد.
داداشپور اظهار داشت: امید است این فرصت را که تحت عنوان اردوی فرهنگی - آموزشی با دو هدف ایجاد دوستی و مودت در میان دانشجویان و ایجاد آگاهی به منظور رشد فردی و ارتقای فعالیتهای گروهی و در عین حال تلاش برای رفع چالشهای کشورهای اسلامی در جهان اسلام ایجاد شده است، مغتنم شمارید.
رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: هم اندیشی مقدمه ای است تا به یافتههای علمی دست یابید که در نهایت سبب رشد فردی شما در کشورهای خودتان نیز میشود؛ زیرا بسیاری از چالش های موجود به دلیل نگاه فردی بدون توجه به اتفاقاتی که به صورت جمعی رخ میدهد، ایجاد میشود، اگر نتوانیم با نگاه جمعی به آن موارد بپردازیم حل آن چالشها به سادگی امکانپذیر نخواهد شد.
وی با بیان اینکه جهان اسلام بخش مهمی از جمعیت جهان را به خود اختصاص داده است، اما به اندازه جمعیت خود نتوانسته در حوزه نوآوری و فناوری موفق عمل کند و این موضوع امروزه یکی از مهمترین دغدغههای ما محسوب میشود؛ تصریح کرد: مسلمانان یک چهارم جمعیت جهان را تشکیل دادهاند، اما در حوزه دستاوردهای علمی و فناوری سهم کمی را به خود اختصاص دادهاند؛ به طوری که عدد مورد نظر نمیتواند تاثیری در معادلات جهانی داشته باشد و قاعدتا در این شرایط مناسبات حاکم بر جهان ما را تحت تاثیر خود قرار می دهد؛ بدون اینکه بتوانیم نقش قابل توجه و اثرگذار داشته باشیم.
داداش پور افزود: حدود ۶ و نیم درصد از کل مقالات علمی جهان سهم مسلمانان است در حوزه نوآوری و فناوری نیز این عدد به ۲و نیم درصد است، این در حالی ست که ۲۵ درصد از جمعیت جهان را مسلمانان تشکیل دادهاند. بنابراین این اعداد و ارقام نشان می دهد جهان اسلام در این معادلات سهم اندکی دارد و در جهت بهبود آن باید بکوشد.
وی بیان داشت: اگر به مطالعه تاریخ اسلام بپردازید به این نکته خواهید رسید که اتفاقاتی که در سدههای اول تاریخ اسلام رخ داده به دلیل ظهور اسلام بوده است. بنابراین نشان از آن دارد که اسلام ظرفیت تمدن سازی را دارد؛ در حالی که در همان زمان اروپا در ظلمت و تاریکی بوده است.
رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: هرکدام از کشور های اسلامی با چالشهایی مواجه هستند، بنابراین در چنین شرایطی نقش دانشجویان کشورهای اسلامی برای عبور از این وضعیت و بهبود شرایط بیش از گذشته بروز و ظهور می یابد.
داداشپور با اشاره به اینکه هر دانشجوی مسلمان علاوه بر مسئولیت فردی، مسئولیت اجتماعی و دینی دارد تا بتواند در راستای بهبود شرایط گام بردارد؛ ادامه داد: پس از انقلاب اسلامی تلاش های بسیاری در جمهوری اسلامی انجام شد که اثرگذاری خوبی در جهان داشته است، اما این تنها مقدمه ای برای دستیابی به نتیجه است؛ بنابراین باید همه کشورهای اسلامی با همبستگی و نقش آفرینی واقعی خود پای کار بیایند.
وی افزود: زمانی که انقلاب اسلامی شکل گرفت، یک شعار اساسی در ذهن حاکمان اسلامی وجود داشت و این شعار «تلاش برای زایش تمدنی جدید» بود. این شعار تا به امروز پابرجا مانده است تا آن اتفاق مبارک در جهان رخ دهد و در نتیجه بتوانیم معادلات دنیا را به نفع جهان اسلام تغییر دهیم.
معاون وزیر علوم ادامه داد: به منظور تحقق مرجعیت علمی باید فراتر از مرزهای جغرافیایی خود حرکت کنیم. جایگاه دانشگاههای ایران در جهان جایگاه بسیار خوبی است، اما این کافی نیست زیرا ظرفیت های بسیاری وجود دارد. بنابراین با توجه به ظرفیت موجود و همبستگی کشورهای اسلامی باید برای ایجاد تمدن نوین اسلامی تلاش کنیم.
رئیس سازمان امور دانشجویان خاطر نشان کرد: امید است تمام دانشجویان در این راستا گام بردارند تا علاوه بر مسئولیت فردی، به تحقق مسئولیت اجتماعی خود نیز بپردازند.
منصور انبیاء رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران، محمد جواد سلمان پور معاون بورس و امور دانشجویان بینالملل و جعفر رازقی مدیر کل امور دانشجویان بینالملل سازمان امور دانشجویان نیز در این مراسم حضور داشتند.